PDA

Zobacz pełną wersję : Początek !!

misiakowski
28-10-09, 12:06
Kłaniam sie wszystkim :]

Sprawa chyba jasna ! Pomoc w dobraniu treningu !!

126 kg (miałem 131 kg :] ); 1.90 wzrostu; miesień piwny :] niejeste wielki ale jest (do zrzucenia )

Co jak z czym sie je !!!Od 2 tygodni śmigam na siłownie , zakwasy mnie do dzisiaj trzymaja , do tego wszystkiego właczam basen gdyz tam moje miejsce pracy :] interesuje mnie zejscie gdzies do max 115 kilo i nabrac masy miesniowej !!! help ludziska bo jestem zielony z tego :] Jakies suplementy diety albo cosik ?? masy mam dojsc wiec zdaje mi sie ze zezba teraz mi tylko pozostaje .

czekam na jakies wiesci od Was

Pozdrawiam i z gory dziekuje :]

alder
28-10-09, 13:14
siema
no ale jakiej masy masz dość ? :> mięśniowej czy tłuszczowej ?
myślę, że przy tej nadwadze raczej tłuszczowej, no chyba, że jesteś byczek taki wiesz ubity, mięsisty. a tłuszczyku trochę wyhodowałeś na brzuchu. na pewno jeśli chcesz zrzucić coś, to musisz pilnować dietki. a o tym znajdziesz sporo na forum. są tu też szpece od tego działu na pewno coś podpowiedzą typu: duuużo aerobów i lekka szama ;)

misiakowski
28-10-09, 13:28
Masy tłuszczowej mam zdecydowanie dojsc :] heheh wiec tylko mi pozostaje rzazba !!! ogulnie postura ciała to zbita wrecz ze tak sobie pozwole powiedziec duzo osob niehcce wierzyc ze wogule na siłke niechodziłem !!! wiec nienaleze do osob ktore sa woskie w ramionach np. A wracaja do tematu to tak jak mowisz zdecydowanie aeroby i MŻ hehe tylko tak jak mowiłem rozchodziło mi sie o trening zebym miał jakis zruznicowane te cwiczenia a nie tylko te ktore znam a niejest ich duzo :]

Pozdrawiam

maniek90
01-11-09, 21:31
ja tez jestem tu nowy,ale taka moja podpowiedz-czytaj duzo forum-tu jest masa informacji ktore sa bardzo przydatne.jesli chcesz zrzucic troszke tluszczu to basen jest elegancki,jesli masz na tyle czasu sily dorzuc bieganie a potem sie zajmiesz silownia.pozdrawiam

futrix
02-11-09, 18:34
przy tej wadze bieganie odpada bo na stawy nie wyrobisz!!!!!!

chyba ze masz mocne nogi ale nie sądze

Nemon
02-11-09, 19:48
Poszukaj informacji o aerobowych ćwiczeniach. Na siłowni - wszystkie raczej dużo powtórzeń małym ciężarem, no ale też nie jestem specjalistą.

maniek90
02-11-09, 20:03
ew.czegos na spalanie tluszczu jesli chcesz sie go pozbyc w dosc szybkim tempie.

GhosT
02-11-09, 20:41
Jak wyżej.

I# Poszukaj jakiś aerobów.
II# Staraj się unikać biegów z taką wagą, raczej doradzał bym rower + basen w miarę możliwości (pod warunkiem, że nie masz oporów co do samego siebie oczywiście, bo taki problem też niejednokrotnie występuje)
III# Jakaś dieta do tego.
IV# I w kwestii gustu możesz jeszcze jakiś spalacz wrzucić.

Stosując się, na pewno coś niecoś ubędzie.

Pozdrawiam :)

alder
02-11-09, 22:24
to ja jak ważę 104 przy 187cm to też mam nie biegać ? ;(

GhosT
02-11-09, 22:36
Według różnych kalkulatorów BMI, to pogranicze nadwagi i otyłości I stopnia.

Taka waga zasługą mięśni czy raczej tłuszczyku? :>

alder
02-11-09, 23:01
u mnie tego i tego. ;p tzn od pasa w dół prawie zero tłuszczu. tzn nie zero bo nie mam wyrzeźbionych nóg ale nie mam na nich tłuszczu. na klacie trochę fatu do spalenia. na łapach nie. z ryja też powinienem trochę zrzucić. plecy w miarę. ale najwięcej to na brzuchu, przez który jak na razie kwalifikuję się do misiów. z tym że jak wspomniałem nie jestem cały zalany. w każdym razie mam trochę do zrzucenia.

Voice666
03-11-09, 15:54
Kłaniam sie wszystkim :]

Sprawa chyba jasna ! Pomoc w dobraniu treningu !!

126 kg (miałem 131 kg :] ); 1.90 wzrostu; miesień piwny :] niejeste wielki ale jest (do zrzucenia )

Co jak z czym sie je !!!Od 2 tygodni śmigam na siłownie , zakwasy mnie do dzisiaj trzymaja , do tego wszystkiego właczam basen gdyz tam moje miejsce pracy :] interesuje mnie zejscie gdzies do max 115 kilo i nabrac masy miesniowej !!! help ludziska bo jestem zielony z tego :] Jakies suplementy diety albo cosik ?? masy mam dojsc wiec zdaje mi sie ze zezba teraz mi tylko pozostaje .

czekam na jakies wiesci od Was

Pozdrawiam i z gory dziekuje :]

Po pierwsze z tłuszczu sie nic nie wyżezbi i to sobie zapamiętaj.

Po drugie i najważniejsze - nie jakaś dieta tylko dieta redukcyjna, czyli dostarczasz mniej niż spalasz. Obcinasz węgle, tłuszcze zreszta wszystko jest w dziale dieta.

Aeroby minimum 3 x tygodniowo po 40 -50 min.
Ćwiczenia siłowe bym na razie zostawił i zajął sięs pslaniem tego fatu, którego masz góry. 130kg na 190cm wzrostu - góra tłuszczu do zrzucenia.

powodzenia