Zobacz pełną wersję : Masa
Siemanko ;) Mam 15 lat, waże 62 kg, i mam 187 cm wzrostu. Jestem strasznie chudy. Chciałem sobie wyrzeźbić po 1 mięśnie brzucha, po 2 klatke, po 3 mięśnie rąk ;) Doradźcie mi co zrobić ? Czy najpierw przytyć i dopiero zacząć ćwiczyć ? Czy ćwiczyć już teraz ? Mam do dyspozycje worek, i 2 hantle po 5 kg. Co dokupić ? Używać jakiegoś białka czy czegoś takiego ? Nigdy wcześniej nie ćwiczyłem ;) Chodzi mi tylko o wygląd, nie o siłe ;) Może ktoś mi podpowie jak ćwiczyć Dzięki z góry ;)
pracujesz nad calym cialem nie tylko to co wymieniles:))
jesz cwiczysz tyjesz:))
narazie bez odzywek
hantle i worek nie wystarcza albo pojdziesz na prawdziwa silownie albo kupisz sobie lawke wyciag drazek gryfy obciazenia i kilka innych rzeczy...
co ty chcesz rzeźbić skoro jesteś chudy jak piszesz?.
No chce wyżeźbić sobie mięśnie brzucha, klatke i troche łape ;)
rzezbi to sie miesnie ktore sie juz ma ;p a ty chyba ich za wiele nie masz bo chudy jestes. Najpier robisz miesnie a pozniej dopiero nadajesz im fajnych kształtow rzezbiac :)
Okej.. ;P Mało się na tym znam ;) Więc co mi radzicie ?
trening i dieta na mase. Zacznij od ogolnorozwojowki potem fbw lub split masowy. Najwazniejsza jest dieta. Sprzet dokup bo masz malo jak narazie. Ławka, sztanga, obciazenie i hantelki powinny na poczatek wystarczyc.
No wielkim koksem nie chce być ;) Chce sobie wyrzeźbić tak żeby było widać ale nie aż tak mocno ;) A dieta jaka ? Coś dokładniej ? ;)
cwicz i z treningu na trening staraj sie ciezary powieksszac a co jesc to zwroc uwage zeby rano jakies mleczko, przed po treningu jakis ryz jogurt i zeby pozno nie jest kolacji
No spoko ;) A jakieś białko, kreatyna ?
n i e. chyba ze jakis gainer to mze cie zaleje troszke
No spoko ;) A jakieś białko, kreatyna ?
bialko wedlug brakow w diecie a kreatyna to nie. Za maly staz masz.
Okej ;) To sobie zakupie białko.. Teraz mi powiedźcie jak trenować ? Oprócz codziennego worka i hantelków, jak często siłownia ? I jak ćwiczyć na siłce ? ;)
trening 3 razy w tyg wystarczy. Na poczatek zrob ACT. Jak bedziesz 3 razy na porzadnie wyposazonej silce to codzienny worek i hantelki zbedne. Wszystko jest opisane na tym forum wystaczy poszukac :)
Czyli dużo jedzienia i siłka 3 razy w tygodniu ? I mam pytanie jeśli zaczne od przyszłego tygodnia to do wakacji będą jakieś efekty ? ;)
Efekty widac nawet po miesiacu cwiczen. Ale wiesz nie takie ze juz Pudziana przypominasz ale zawsze cos. Nie chodzi o to aby duzo jesc ale aby dobrze jesc. Jesz 5-6 razy dziennie posilki pelnowartosciowe. Poczytaj w dziale dieta.
Jak już napisałem nie chce być super koksem.. poprostu fajne nie duże mięśnie ;) Dziękóweczka chłopaki ;) Podro ;)