Zobacz pełną wersję : kreatyna wciągana nosem
Weiderowski
18-10-09, 22:13
witam, mam problem. chcę zlapac szybko mase i siłe i chce zastosowac kreatyne. mianowicie problem tkwi w tym że mam bardzo chorą wątrobe. kiedyś dużo chlalem i nie moge jej teraz w ogole obciazac. takze dawkowanie kreatyny do ustnie, ani zadnych odzywek nie wchodzi w grę. czy jest rozwiązanie wciagania jej do nosa? ile by się jej przyjelo przez sluzowke do krwiobiegu ( i czy w ogole coś się przyjmie ) i jakie sa tego negatywne skutki ?
slim shady
18-10-09, 22:18
iniekcja do miejscowo :P
weiderowski nie rób sobie jaj ;)
ciekawe czy by to się jakoś wchłaniało przez tą śluzówkę:D
fallenursus
18-10-09, 23:16
kup taka w kapsach sliskich i wal smialo jak czopki. np kre-alkalyn, 3 czopy dziennie.
MolderDist
19-10-09, 00:01
Kreatyna wchłania się przez śluzówke?
Jak tak to można kombinować.
Ale przez nos i tak nie da rade - bo tylko część się wchłonie przez śluzówke nosową, reszte spłynie przez gardło do żołądką i wiadomo.
Jak coś to własnie pozostaje tyłek :-P
Pozatym co ma kreatyna do wątoby?
talentinho
19-10-09, 00:11
możesz spróbować stack kreatynowy o dużej ilości argininy arginina z ornityną
mają bardzo korzystny wpływ na regenerację wątroby przykładowo w popularnym
xpandzie w jednej porcji jak podaje producent masz 3,5 grama argininy, w popularnym
w aptece hepatilu jest tylko 150mg ornityny.
Arginina przemienia się w ornitynę.
Dodatkowo probiotyk i essensiale forte i masz 2 w jednym.
Weiderowski
19-10-09, 00:21
hmm no z tym stackiem to jest bardzo dobra koncepcja. ja akurat na wątrobe biore sylimarol i przyznam ze jest duzo lepszy od hepatilu. Kreatyna mysle ze by sie wchlaniala przez sluzowke normalnie, tyle ze musialbym brac jej wieksze dawki dlatego ze reszta wlasnie jak wyzej wspominaliscie splynie do zoladka. jest jeszcze opcja tych czopków. pierwszy raz o nich slysze. są czopki kreatynowe doodbytnicze?
talentinho
19-10-09, 00:25
sylimarol to raczej slaby srodek , wiele osob poleca essentiale forte .. a co do zasysu krety do nosa ... mam dobrze rozbudowana wyobraznie ale to mnie śmieszy .. bedziesz sobie kreski z kreatyny sypał ? a fallen mowil o tym : http://www.kulturystyka.sklep.pl/inne/all_american_efx/all_american_efx_kre_alkalyn_tab1.jpg jako takich czopkow to nie ma ale lepiej pakowac kaps. w tylek jak czopki niz wciagac proch nosem ...
fallenursus
19-10-09, 00:34
pytanie powazne
byles u lekarza z ta watroba? jesli nie idz do specjalisty, porozmawiaj z nim na temat oxyandrolone. fachowiec powinien wiedziec jak dawkowac to na watrobe. KURWA SERIO
talentinho
19-10-09, 00:38
oxyandrolone
dla zaawansowanych %% :twisted:
no watrobe ma sie jedna .. i na allegro sie nie kupi drugiej ..
fallenursus
19-10-09, 01:00
dla zaawansowanych %% :twisted:
no watrobe ma sie jedna .. i na allegro sie nie kupi drugiej ..
c os co bierzez w zawyzonych dawkach w normalnych jest lekarstwem. nie myslales nigdy o tym? smigasz tescia i deke. powinienes wiedziec o nich wszystko. rowniez to na co zostaly stworzone pierwotnie.:)
talentinho
19-10-09, 01:20
chodzilo mi ze %% to dla zaawansowanych alkoholikow jest przepisywany na regeneracje watroby ;) ale oczywiscie nie trzeba nim byc by to stosowac ;)
fallenursus
19-10-09, 01:23
to wyrazaj sie jasniej :P:twisted:
talentinho
19-10-09, 01:25
i'm sorry ;)
i'm sorry ;)
NP
jak juz bez kreatyny to kolega wyzej ma w opisie 2 najlepsze odzywki na swiecie:D:smile:
Weiderowski
20-10-09, 00:19
no wlasnie z tą wątrobą to najgorzej bo jestem alkoholikiem i doprowadzilem ją do bardzo zlego stanu juz. mozecie cos wiecej napisac mi o tym oxyandrolone? czy to prawda ze to lek na wątrobe? wpisalem to w google ale wyskoczyly same angielskie strony..
fallenursus
20-10-09, 00:32
niemozemy. idz z tym do lekarza. tu sie diagnoz i recept nie wystawia.