Zobacz pełną wersję : ~~~~a n k i e t a ~~~~
Witajcie!!!!
Jestem studentką, która niezwykle potrzebuje Waszej pomocy!!! Prosiłabym Was o wypełnienie tej ankiety, jest ona mi niezwykle potrzebna do napisania mojej pracy magisterskiej. Jeste skierowana do osób, które używają odżywek:)
ankietkę znajdziecie pod adresem:
www.wbadanie.pl/ankieta/206172753/
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam!!!
slim shady
18-10-09, 21:29
wypełniłem
wypełniłem ,ale niektóre pytania są nieodpowiednie ,że tak powiem
poza tym nie odróżniasz suplementów od odżywek
odżywki zastępują posiłek
suplementy wspomagają zdrowie,siłę i kilka innych rzeczy np witaminy,aminokwasy,
no pare pytań właśnie żle sformułowanych, no ale wypełnione.
talentinho
19-10-09, 00:16
zrobione
wujek.maciek
19-10-09, 01:44
również wypełniłem, chociaż są błędy, wręcz odpychające... miło byłoby gdybyś podała chociaż tytuł roboczy swojej pracy. ech... coś mi się zdaje, że zbyt pilną studentką to ty nie jesteś, a statystyki też nie uczyli... ta nasza edukacja :pray:
w każdym razie powodzenia
ja też chociaż mi się średnio podobała
noo poszło ale taka sobie...
widac ze ankiete stworzyla osoba nie majaca zbytnio pojecia o odzywkach i suplach :)
ale wypelnilem xD
No to tak:
1. Ankieta ma wykazać jaki jest stosunek ludzi, do odżywek. Czy bierzecie bo jest trendy, czy rzeczywiście Wam coś daje.
2. co do supli i odżywek. Nie pisze pracy o suplementach i odżywkach tylko o odżywkach. Odżywki to podzbiór suplementów i nie mam zamiaru w pracy rozwodzić się nt. kreatyny, hmb, buzerów czy innych, życia by mi nie starczyło.
3. Leniwa może i jestem bo nie chciało mi się w laborkach siedzieć i dłubać w przeciwutleniaczach, nie to mnie interesuje. W chwili obecnej patrząc na wyniki widzę że 90% z Was czerpie informacje o odżywkach z internetu, a ja oparłam swoją ankietę o literaturę.
4. Odżywki nie zastępują diety bo nie mogą. Syntetyczne składniki nigdy nie zastąpią naturalnych, to nie jest żarcie w proszku - odżywki mają działać jak "kop w tyłek" są tak skoncentrowane w swoim składzie, żeby dawać ile energii się da ale żywności nigdy nie zastąpią.
5. A co ma statystyka do wypełniania ankiety? A co to za odpychające błędy?
Bo coś post taki niedokończony... może zbyt leniwy jesteś, żeby odpisać o co Ci dokładnie chodzi?
Myślę panowie, że trochę nie wyczailiście o co chodzi. Bo moim zdaniem to nie ma być nic w kierunku technologii zywienia itp., a praca raczej w stronę marketinku czy ekonomii. Popraw mnie Guciorek jeżeli się mylę.
No i podaj wyniki , jakieś wnioski na forum jak już bęzie wszystko ;)
np taki błąd ,że można zaznaczyć tylko internet lub np literature ,a czerpie info z każdego źródła
I tu też się mylisz odżywki zastąpią posiłek ,bo po to są tworzone.Suplementy natomiast nie.Odżywki nie są by dawać kopa ,bo nie mają na na to żadnego wpływu,nie zjesz kurczaka,bo nie było czasu można wtedy łyknąć np białko.Odżywki to nie podzbiór suplementów ,ani na odwrót.Podzbiorem suplementów mogą być np aminokwasy,witaminy,minerały itp
np pytanie jak często używasz odżywek:
1-W ogóle nie używam
2-Raz w tygodniu
3-Częściej niż raz w tygodniu
4-Raz dziennie
5-Dwa razy dziennie
6-Częściej niż dwa razy dziennie
to pytanie jest źle sformułowane ,bo np ja używam raz w roku czyli odpowiedź żadna ,a jak już to stosuje to raz dziennie przez np miesiąc lub dwa itp
więc tak naprawdę nic nie pasuje
nie czepiamy się szymu tylko z tego ciężko wywnioskować ile wydaję kasy bo jest też np i takie pytanie i suma np 200zł ,ale robię to np 1raz w roku itp
ciężko z tego zrobić jakiś sensowny bilans wydatków
anyway powodzenia w tworzonej pracy :)
Myślę panowie, że trochę nie wyczailiście o co chodzi. Bo moim zdaniem to nie ma być nic w kierunku technologii zywienia itp., a praca raczej w stronę marketinku czy ekonomii. Popraw mnie Guciorek jeżeli się mylę.
No i podaj wyniki , jakieś wnioski na forum jak już bęzie wszystko ;)
Dokładnie tak:)
np taki błąd ,że można zaznaczyć tylko internet lub np literature ,a czerpie info z każdego źródła
I tu też się mylisz odżywki zastąpią posiłek ,bo po to są tworzone.Suplementy natomiast nie.Odżywki nie są by dawać kopa ,bo nie mają na na to żadnego wpływu,nie zjesz kurczaka,bo nie było czasu można wtedy łyknąć np białko.Odżywki to nie podzbiór suplementów ,ani na odwrót.Podzbiorem suplementów mogą być np aminokwasy,witaminy,minerały itp
np pytanie jak często używasz odżywek:
1-W ogóle nie używam
2-Raz w tygodniu
3-Częściej niż raz w tygodniu
4-Raz dziennie
5-Dwa razy dziennie
6-Częściej niż dwa razy dziennie
to pytanie jest źle sformułowane ,bo np ja używam raz w roku czyli odpowiedź żadna ,a jak już to stosuje to raz dziennie przez np miesiąc lub dwa itp
więc tak naprawdę nic nie pasuje
nie czepiamy się szymu tylko z tego ciężko wywnioskować ile wydaję kasy bo jest też np i takie pytanie i suma np 200zł ,ale robię to np 1raz w roku itp
ciężko z tego zrobić jakiś sensowny bilans wydatków
anyway powodzenia w tworzonej pracy :)
no nie mogę się z Tobą zgodzić... odżywki są i były podzbiorem suplementów (tzw. rynek OTC).
Jak we wszystkim, są dwie teorię np. margaryna - cudo, genialna rzecz zdrowa itd. potem wyszła teoria nr 2 że margaryna tragedia tak samo jest z masłem jajkami ekologiczną żywnością. Ty masz inny pogląd ja inny i bardzo dobrze:) tylko nie besztaj mnie za to:)
A co do formułowania pytań: jesteś jedyną osobą, która zażywa tak rzadko... bo te odp. formułowałam ze znajomymi, którzy biorą te odżywki... ale dobrze, ze mi o tym napisałeś to wspomnę o tym w pracy:)
a co do pytania skąd bierzecie informacje, specjalnie dałam jedną możliwą odp., żebyście wybrali co dla Was najważniejsze...
Nie dziękuję za powodzenie:)
A i jeszcze jedno... :) widzisz Ty jesteś ekspertem a ja dałam tą ankietę 2 expertom i mi tego nie powiedzieli...:/ poprawili tylko parę pytań i hajda:D
no nie mogę się z Tobą zgodzić... odżywki są i były podzbiorem suplementów (tzw. rynek OTC).
Jak we wszystkim, są dwie teorię np. margaryna - cudo, genialna rzecz zdrowa itd. potem wyszła teoria nr 2 że margaryna tragedia tak samo jest z masłem jajkami ekologiczną żywnością. Ty masz inny pogląd ja inny i bardzo dobrze:) tylko nie besztaj mnie za to:)
A co do formułowania pytań: jesteś jedyną osobą, która zażywa tak rzadko... bo te odp. formułowałam ze znajomymi, którzy biorą te odżywki... ale dobrze, ze mi o tym napisałeś to wspomnę o tym w pracy:)
a co do pytania skąd bierzecie informacje, specjalnie dałam jedną możliwą odp., żebyście wybrali co dla Was najważniejsze...
Nie dziękuję za powodzenie:)
A i jeszcze jedno... :) widzisz Ty jesteś ekspertem a ja dałam tą ankietę 2 expertom i mi tego nie powiedzieli...:/ poprawili tylko parę pytań i hajda:D
może w rynku otc by ułatwić sprzedać ,ale nie w praktyce ,bo to zastępuje posiłek,tylko i wyłącznie ;)
Może i jedyną :) nie besztam hehe zasugerowałem by było łatwiej ;p
co najważniejsze mieliśmy zaznaczyć ,a to ok :D
pozdrawiam jeszcze raz
ps,
gdzie studiujesz ;) na ekonomicznej?
tak na ekonomicznej ale na wydziale towaroznawstwa stąd odżywki:)
teraz znikam tak na 2 h
papa
miałem ten sam problem co Kowal ale nie chciało mi sie o tym pisać.
raz wydaje na miesiac 300zł na suple a na drugi miesiac nic, sporo pytań było nie dokońca dobrze sformułowanych no ale nie każdy w tym siedzi ;]
tak na ekonomicznej ale na wydziale towaroznawstwa stąd odżywki:)
teraz znikam tak na 2 h
papa
gdzie masz zajęcia w wieżowcu czy koło muzycznej>?
koło muzycznej w A... a Ty co tak dopytujesz??;] Jesteś z Poznania?? :)
miałem ten sam problem co Kowal ale nie chciało mi sie o tym pisać.
raz wydaje na miesiac 300zł na suple a na drugi miesiac nic, sporo pytań było nie dokońca dobrze sformułowanych no ale nie każdy w tym siedzi ;]
Dla mnie super, że to piszecie :) na pewno zamieszczę to w wynikach:) albo w części literaturowej...hmm... to jeszcze zobaczę:) cenna informacja - trzeba wykorzystać:D a znacie kogoś kto mógłby posiadać informacje dotyczące wielkości rynku odżywek? Które sprzedają się najlepiej itd?
chciałam Wam jeszcze podziękować za wytłumaczenie co Wam nie gra a nie pisanie tylko, ze jest "głupia" bo co ja mam przez to rozumieć??!! a tak to wiem:) thx
Wielkość rynku ciężko ocenić bo dane zawsze są podawane z suplami tymi "aptecznymi".
Co najlepiej się sprzedaje- to zależy od sklepu bo wiele promuje daną marke ale jest kilka produktów i marek które biją resztę na głowę: Trec nitrobolon 2, PVL mutant mass, dymatize Xpand bo krążą już po nich legendy. Co do marek to myślę, zę najpopularniejsze u nas to Olimp, Universal i Trec ale możliwe że to u mnie w sklepie tak jest dlatego musiałabyś jeszcze gdzie indziej popytać
koło muzycznej w A... a Ty co tak dopytujesz??;] Jesteś z Poznania?? :)
z Poznania nie ,ale od 4-5lat pomieszkuje ;)
a co robisz w Posen??
sorki za błędy w pisowni ale pije:D
Wielkość rynku ciężko ocenić bo dane zawsze są podawane z suplami tymi "aptecznymi".
Co najlepiej się sprzedaje- to zależy od sklepu bo wiele promuje daną marke ale jest kilka produktów i marek które biją resztę na głowę: Trec nitrobolon 2, PVL mutant mass, dymatize Xpand bo krążą już po nich legendy. Co do marek to myślę, zę najpopularniejsze u nas to Olimp, Universal i Trec ale możliwe że to u mnie w sklepie tak jest dlatego musiałabyś jeszcze gdzie indziej popytać
Wiem niestety rynek jest opisany tylko jako OTC i Rx a samych odżywek nie ma... pytałam promotora a on, ze nie chce zestawień firm czy sprzedawców tylko rynek... i gadaj z d... to Cie osr....
a co robisz w Posen??
sorki za błędy w pisowni ale pije:D
studiuje :) też piszę teraz prace "odżywianie i suplementacja w sportach siłowych"
dobra to miłego picia hehe ;)
thx wieża to zaj....sta gra!!!!! :D
To spokojnie możesz mu zmyślać ;) i tak nie wykołuje prawdziwych danych moim zdaniem.
Pewnie tak... bo człowiek jest zakręocny jak bąk w tulipanie. Jeszcz raz sorki za błędy ale jestem po 2 piwach i mnie już bierze...
Pewnie tak... bo człowiek jest zakręocny jak bąk w tulipanie. Jeszcz raz sorki za błędy ale jestem po 2 piwach i mnie już bierze...
,a co zmyślasz? ;>
dwa piwa też bym tak chciał ;D
studiuje na ekonomicznej to jestem ekonomiczna <hehehe> z resztą mam za mało kg to też mnie bardziej bierze:D to gdzie studiujuesz?
ale mnie ciśniesz :smile:
chcesz pogadać na gg ,albo PW ;)
studiuje na ekonomicznej to jestem ekonomiczna <hehehe>
najważniejsze doświadczenie w zawodzie ;)