Zobacz pełną wersję : Dawkowanie białka
Zalecane dawkowanie białka to ok 2-3 razy dziennie miedzy posilkami.
Moim celem nie jest duzo przybrac na masie w krotkim czasie ,lecz stopniowo.
Nie chce stracic dynamiki.
Moje pytanie zatem brzmi:
Czy przyniesie efekt picie bialka tylko 1 dziennie po treningach silowych (2-3 razy w tygodniu)?
Zamierzam wybrac odzywke Syntrax Matrix 2.0. Czy jest ona dobra?
z gory dzieki wielkie za pomoc:) pozdrawiam;)
heh podaj ile obecnie spożywasz białka na kg masy ciała wtedy Ci podpowiemy dawkowanie ;D ogolnir diete mozesz rozpisac
fallenursus
18-10-09, 17:33
wszystko kolego zalezne od twojej diety. jesli jedziesz na sucho proponuje dokupic wit b6 ktora pomaga we wchlanianiu bialka.
Zalecane dawkowanie białka to ok 2-3 razy dziennie miedzy posilkami.
Moim celem nie jest duzo przybrac na masie w krotkim czasie ,lecz stopniowo.
Nie chce stracic dynamiki.
Moje pytanie zatem brzmi:
Czy przyniesie efekt picie bialka tylko 1 dziennie po treningach silowych (2-3 razy w tygodniu)?
Zamierzam wybrac odzywke Syntrax Matrix 2.0. Czy jest ona dobra?
jak można wybierać odżywkę nie wiedząc czy w ogóle jest potrzebna.Stary dowiedz się najpierw po co je się białko i ile go spożywasz na dobę
No wiec tak.
Dziennie przyswajam ok. 30-35 g bialka. Waze 87 kg przy wzroscie 198cm.
Moja dieta nie jest jakos specjalnie rozplanowana. Nie pije napoi gazowanych , nie jem fast-foodow,omijam tluste i niezdrowe potrawy, unikam napoi gazowanych i tych sztucznych z dodatkami cukru.
Spozywam wiecej prosuktow zbozowych,owocow i warzyw.No i jem dosc sporo. to tyle:)
Dziennie przyswajam ok. 30-35 g bialka.
na porcje ??
Przepraszam ,zle sie sprecyzowalem.
Ogolnie podczas calego dnia ,spozywam ok. 50 g bialka.
stary za malo. Idz do dzialu dieta i poczytaj troche. Uloz diete i daj do sprawdzenia.
50 g bialka to powinienes spozywac w 2 posilkach. Nawet to nie jest jeszcze za duzo :)
Aha ,czyli tak sie sprawy maja. No teraz juz jestem bardziej doszkolony.
Chcialem zazywac jakies bialko w celu uzupelnienia diety ,lecz z tego ,co widze,nie jest to dobry pomysl.
Czyli ,zeby moc stosowac jakas odzywke,trzeba za podstawe ustawic jakas diete.
Dzieki za pomoc ,pozdrawiam :))