Zobacz pełną wersję : Zerwane mięśnie w barku
Wczoraj podczas wyciskania na barki hantlami przy 7 pow lewa ręka uciekła mi do tyłu i okręciła się z ciężarem w dłoni, słyszałem jak mi coś chrupło... Ból okropny byłem w szpitalu bo nie moglem ruszyć ręką. Dostałem zastrzyk, zrobiono mi prześwietlenie i wyszło, że są pozrywane mięśnie... Jak długo może potrwać powrót do zdrowia? Chirurg powiedział że ok miesiąca. Jutro jade jeszcze raz do szpitala zgodnie z jego zaleceniem.
jeżeli masz zerwane tak jak powiedział to to nie będzie miesiąc...
mój dziadu zerwał bicepsa i do tej pory nie ma w pełni sprawnej ręki. (zerwał ponad rok temu)
czeka cię zapewne rehabilitacja, więc to dłużej potrwa.
jestem załamany na maxa...:/ już miałem postępy i zapał do ćwiczenia... Będę się starał pozostać chociaż w częściowej kondycji, jeździć na rowerku i jakieś ćwiczenia na brzuch i nogi robić.
Może ktoś miał coś podobnego i wie ile potrwa dojście do formy?
na ten bark zerwany, po leczeniu zacznie się rehabilitacja, potem może go stymulować ćwiczeniami z hantlem.
ale broń Boże dużych ciężarów, mój dziadu wymyślił sobie takie coś, rozebrał rowerek taki do jeżdżenia w domu,
przymocował do ściany i kręcił rękoma zamiast nogami:P bo nie chciał się bawić na mojej siłce.
teraz może przynajmniej działkę skopać. Na pewno nie pozostawiaj samemu sobie tego barku:) tylko tak jak mówię, ostrożnie.
Zawsze tak jak mówisz możesz wyrzezbić przez ten czas brzuch:) i za nogi się wziąć porządniej:P
powodzenia:)
Sam nie wiem co mi dokładnie jest. Ze szpitala wyjebali mnie najszybciej jak mogli, nawet nie wystawiajac zadnego zwolnienia... Jade w poniedzialek i sprobuje wypytac o wszystko. Miałem robione prześwietlenie, wydaje mi sie ze bark wyskoczyl a potem wrocil na swoje miesce w drodze do szpitala mialem caly czas reke w gorze i nie moglem jej opuścić wygladało to troche smiesznie jak kuzyn szedl obok mnie i trzymal rękę xP dzisiaj jak puścił mnie zastrzyk przeciw bólowy to czuje jeszcze ból na motylach ale najbardziej w ramieniu i barku.
A jeżeli chodzi o temblak to mam go nosić i nic nie robić tą ręką przez miesiąc. Po 2 tyg mam przyjechac do kontroli
możliwe, że nic nie zerwałeś. ból promieniuje dlatego czujesz go też na motylach.
lekarz Ci nastawiał czy nie? masz jakieś zniekształcenia? przy zerwaniu występuje zniekształcenie, dziadu miał bicepsa dużo wyżej jak zerwał...
możliwe, że w układzie kostnym coś naruszyłeś zbyt dużym ciężarem:)
albo po prostu naderwałeś mięśnia:)
Lekarz każe nosić rękę na temblaku, za dwa tygodnie mam przyjechac do kontroli. Nie potrafił odpowiedzieć czy mam zerwany czy naderwany mięsień...
jakbys mial zerwany biceps to napewno by cie nie wypuscili z szpitala , a jezeli masz zerwany i wypuscili cie to mozesz ich chyba oskarzyc ;].
Z tego co wiem , kolega zerwal sobie biceps i 4 dni czekal na operacje w szpitalu i pozniej jeszcze 6-7 dni w szpitalu bo nonstop cos sie tam pierdolilo, a teraz juz jest super:]. A co do rowerku to mozesz isc na dobra silownie i powinni miec taki rowerek dla inwalidow :].
hehe Aponax ja podałem przykład na moim dziadu:D z tym bicepsem i rowerkiem:P
bartas ma problem z barkiem:P
Sama inteligencja Aponax...