Zobacz pełną wersję : 16lat
Witam mam 16 lat a mój staż na siłowni wynosi ok. 1,5 roku
Gdy zaczynałem ćwiczyć ważyłem 70kg i byłem SUCHAR( zobaczycie na zdjęciu). Dopiero 2 miesiące temu zacząłem dietę, którą połączyłem z suplami. Bez żadnej wiedzy ćwiczyłem 8 miesięcy. Nie miałem pojęcia o siłowni, nie zmieniałem nawet treningu xd. Dopiero Gdy trochę poczytałem, dowiedziałem sie ile daje dieta i zacząłem ją stosować od razu zobaczyłem efekty:smile:
1,5 miesiąca temu zaczełem cykl na suplach: Gain Bolic, monohydrant kreatyny z treca+tauryna, i aminokwasy. Przytyłem 8kg i teraz jest 88kg
aktualne Wymiary: biceps 39,5-40 Klatka 113, przedramie 31, łydka 40, udo 58
Mam 186 cm wzrostu więc ta waga się gubi:) Gdy zaczynałem w bicepsie było 29xd a pozostałych wymiarów nie pamiętam.
Zdjęcia nóg pleców dodam w najbliższym czasie.
Nad czym więcej pracować? Nad masą pracuje cały czas, ale ciężko z tym u mnie i choćbym żarł smalec to fatu mi nie przybędzie:evil: hah
Foty
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3d784d6cd33c09f1.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/00c42367a16d3655.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/625a38d8c92c736c.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/49a0862106cb7b51.html
tak dla porównania jak było ponad rok temu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/21c6fb252619ce5a.html
ładnie ładnie:) masuj dalej, ja mam 182cm i twoje wymiary prócz klatki, mam mniejszą:P ale też ubitą, ładnie ubity jesteś:) przedramię mam 35cm:P
chętnie bym plecy zobaczył, reszta forumowiczów pewnie też:)
to jest zajebiście, progres widoczny gołym monitorem,
fatu nie masz duzo to ładnie sie to prezentuje ale waga jeszcze musi iśc w góre na razie ważysz tyle co powininieneś. pracuj nad udami to 58cm przy tym wzroscie to chudo,
ale jest bardzo dobrze.
a co dokladnie brales przez rok? bo na pewno nie tylko suple
Nic oprócz jednego cyklu z suplami nie było.
ładnie ale ja troche wzrostu mniej mam i waze tyle samo i troche inaczej to wygląda :D nie wazysz 88 kg na 100% i łapa chyba troche mała jak na 40 cm!
Ale i tak mi sie podoba.
ładnie ale ja troche wzrostu mniej mam i waze tyle samo i troche inaczej to wygląda :D nie wazysz 88 kg na 100% i łapa chyba troche mała jak na 40 cm!
Ale i tak mi sie podoba.
powiem Ci że tego i tak sie nie dowiemy. waga a lustro to 2sprawy. przy tym wzroscie 88kg to i tak nie duzo i to widać a mięsnie są cięższe od tłuszcuz więc
jakby ważył 100kg tak wyglądając to tylko dobrze by świadczyło :D a jeśli jak pisze fatu prawie nie łapie to przy niskim bfie waga prawidłowa.
mateo musze Cie rozczarować bo naprawde waże 88kg i to z rana po Kibelku:D
i mam 40 w łapie:)
neoxiu gratuluje !
ja cwicze 6 tydzien na diecie + wpc + carbo i tez widze duze efekty mysle ze jak zrobie cukl krety w okolicach marca to na wakacje juz bedzie mozna zdjac koszulke:)
na tym forum jest duzo tematow ludzie pisza ze cwicza 6 miesiecy czy tam rok a efekty sa znikome... czyli albo genetyka zawodzi albo klamia tak czy inaczej.. pozdro
No musze powiedziec ze naprawde spore efekty. Mozesz dac swoj plan? I ciekawi mnie twoje maxy klatka, mc i przysiad?
mysle ze jak sie nie oszukujez dieta i treningami to kazdy moze to osiagnac :) ale na 100% bede to wiedzial za rok
no elegancko! dawaj dalej, zycze powodzenia ;) sog
ładnie. widać, że sie nie opierdalasz.pozdro!
I tak trzymać!
Bardzo ładnie dobry kaloryferek , tez bym taki chcial miec a nie fat :D
mateo musze Cie rozczarować bo naprawde waże 88kg i to z rana po Kibelku:D
i mam 40 w łapie:)
ladnie się wyrobileś, miesnie są podkreślone bo masz niski poziom tkanki tłuszczowej. Pozazdroscic;) jak mozesz to rozpisz mi szczegółowo swoja diete, bo sam jestem ciekaw jak ona wygląda. pozdrawiam
No u mnie tylko łapa taka sama reszta więcej tylko że ja mam 193cm wzrostu i dalej wyglądam jak suchar :D chłopie idziesz w dobrym kierunku. Tak przymaj i sie nie poddawaj choćby ch** na chu** xD Pzdr
No właśnie podpinam się :) Podaj maxy
ciaastek91
18-10-09, 14:27
nawet spoko, ale noga mega chuda, ja mam gdzies dyche mniej wzrostu a w udzie wiecej :D
Moja dieta nie jest aż tak dokładnie dopracowana. Staram się zjeść tyle białka, węglowodanów, tłuszczy i kcal ile potrzebuje. No i oczywiście rozkładam to na 6 posiłków. ;P Na "dokładniejszą" dietę nie mam czasu.
NOgi są małe bo ćwiczę je dopiero od 2 miesięcy. Kiedy miałem 6 lat zaczełem biegać na długie dystanse, a skończyłem mając lat 14 bo wysiadły mi kolana. Byłem na prade już dobrY!:D i nóg ćwiczyć nie mogłem do niedawna xd
Rekord w wyciskaniu na płaskiej to 114kg
Na martwy nie mam rekordu. w tym wieku tego nawet nie ćwicze bo uważam, że mogę sobie niepotrzebnie zepsuć kręgosłup:surprised: Na martwy będzie jeszcze czas XD
no a co z fotkami pleców?;>
Plan treningowy oczywiście staram się zmieniać co jakiś czas.(w sumie mam 5 czy 6cykli) Plan na masę i siłę który robiłem przez ostatnie 1,5 miesiąca wygląda tak:
I dzien
Klatka piersiowa
- Wyciskanie sztangi na lawce poziomej s. 6-8 p.
- Wyciskanie sztangielek lezac na lawce skosnej 5s. 6-8 p.
Biceps
- Uginanie ramion ze sztanga lamana stojac 3 s. 6-8
- Uginanie ramion ze sztangielkami siedzac 3s. 6-8
Brzuch
- Unoszenie kolan do klatki piersiowej w zwisie na drazku 3 s. max. Ilosc p.
II dzien
Lydki
- Wspiecia na palcach ze sztanga 4s. - 15-20p
Uda
- Przysiady ze sztanga 4s. 6-8p
- Wykroki ze sztanga na karku 4s. -8-10p
- Rzymski martwy ciag 4s 6-8p
III dzien
Barki
- Wyciskanie sztangi z klatki piersiowej 4 s. 8-10p
- Podciaganie sztangi wzdluz tulowia do brody 4 s. 8-10p
- Unoszenie sztangielek bokiem w góre w opadzie tulowia 4 s. 8-10 p
Kaptur
-Unoszenie barków ze sztanga w dloniach stojac 4 s. - 8-10p
Triceps
- Wyciskanie francuskie sztanga siedzac 3 s. 8-10p
- Prostowanie przedramion na wyciagu gownym 3 s 8-10p
IV dzien
Plecy
- Podciaganie na drazku do klatki piersiowej 4s max. Ilosc podciagniec
- Wioslowanie sztanga w opadzie 4 s. 6-8p
- taczka 4 s. 12-16p
- Sciaganie drazka wyciagu gornego za glowe 4s 6-8p
:twisted:
a teraz robie trening regenaracyjny przez 4 tygodnie xd
niemam jeszcze fotyek plecó. dodam w tygodniu jak mi ktoś zrobi :)
Plecy:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3f48b48402bdb72d.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/705a50e97b428593.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d4a48919905b4ad4.html
ładne plecki:) porównując do postury przed treningiem, wielkie postępy.
masować się dalej i będzie jeszcze lepiej:)
szerokości
No kolego jak dla mnie to super efekty. Szacun. Powodzenia w dalszych treningach. Pozdro.
no dobre plecki,sog leci!ty ziomuś widzę że ty aktywny jesteś,za co tyle tych medali ? piona
Kiedyś właśnie biegałem na długie dystanse i sie nazbierało;d
Świetne efekty zabawy z siłownią, zasłużony SOG leci na twoje konto;-)
postęp jak się patrzy; ogólnie ładna budowa ;P
szacuneczek ziomek ładna praca
Jak na ten wiek i staż elegancko. Masz predyspozycje i dobre nastawienie do tematu siłowni. Smiesza mnie troche porownania kolegow, ze niby maja mniej wzrostu a tyle w chuj wiecej w udzie, czy nie wierza, ze masz tyle w bicu ile twierdzisz, ale to akurat tylko dobrze swiadzy o twoim wygladzie, bo sami chcieliby tak wygladac w twoim wieku i miec takie przyrosty w przeciagu poltora roku. SOG w pelni zasluzony za osiagniecia a nie za to ze sie znamy i lubimy. Wiadomo o co chodzi... ;) pozdrawiam i powodzenia.
Dzięki wszystkim za dobre opinie i za krytyke xD
Teraz bd mial jeszcze wieksza motywacje na siłownie^^
pozdro
jak dla mnie to jest zajebiscie.
nie sluchaj tych co mowia ze cos zmienic lub cos domasowac. PANOWIE ON MA DOPIERO 16 LAT.
jak dla mnie to jest zajebiscie.
nie sluchaj tych co mowia ze cos zmienic lub cos domasowac. PANOWIE ON MA DOPIERO 16 LAT.
nie oczukjcie od niego wynikow jak u 25 lub 30 latka. jeszcze wszystko przed nim i jesli widzimy dzisiaj tak zajebiscie zrobionego kolesia to pomyslcie panowie co bedzie za 10 lat jak bedzie mial lat TYLKO 26.
tak wiec drogi kolego tak trzymaj i nic nie zmieniaj.
Osobiste przemyślenia typu ''żal mi cię'' piszcie sobie na priv (Loudmd i neoxiu)
A co do fotek no to w tym wieku i takie osiągi to może by z ciebie dobry zawodnik jak nie olejesz talentu...
fallenursus
29-10-09, 18:56
rob ciezkie mc to juz nie bedziesz taki waski w pasie i nie bedziesz sie tak fajnie prezentowac:twisted:
Nie moge robić Mc ze względu na plecy. na mc jeszcze przyjdzie czas:)
nie robie ćwiczeń które zbytnio obciążają lędźwie bo ten odcinek kręgosłupa mam słaby:P:happy:
nic nie zmieniaj. rob to tak jak robisz- jest zajebiscie
Estetycznie badzo ;) jaki masz bf?
fallenursus
13-11-09, 22:28
Nad masą pracuje cały czas, ale ciężko z tym u mnie i choćbym żarł smalec to fatu mi nie przybędzie:evil: hah
bo sekret ukryty jest w skwarkach.