Zobacz pełną wersję : Nowa dieta
Nie chce mi się opisywać mojego przypadku jeszcze raz, dlatego:
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=22035&page=10
Jaką zastosować dietę w moim przypadku? Czy wskazana mi jest spora nadwyżka kaloryczna przy tendencji do odkładania się tłuszczu?
Jak widać nie urosłem na diecie pod 80 kilo, efekty treningu niemal że zerowe, a przestrzegałem jej niezwykle sumiennie.
w linku jest 10 stron czytania ,da sie to jakoś strescić ?
Jaką zastosować dietę w moim przypadku? Czy wskazana mi jest spora nadwyżka kaloryczna przy tendencji do odkładania się tłuszczu?
Jak widać nie urosłem na diecie pod 80 kilo, efekty treningu niemal że zerowe, a przestrzegałem jej niezwykle sumiennie.
więc dodaj kalorii ...
Zmniejsz węglowodany, a zwiększ tłuszcze. Staraj się nie przekraczać 4g ww na kmc. Myślę, że cierpimy obaj na tą samą przypadłość. Ja nie mogę przekroczyć 4g ww przy masie, bo mnie fest tłuszczem zaczyna zalewać. Białko tak z 2g na kmc spokojnie możesz dać.
Białko tak z 2g na kmc spokojnie możesz dać.
Nawet wiecej. Tylko nie przekraczaj w porcji dawki wiekszej niz te w przyblizeniu 30 g bialka bo wiecej raczej sie nie przyswoi :)
Z jednej strony też piszesz tam, że miałeś dietę dla osoby 80-85kg a spadła Ci waga z 78kg na 73kg. Teraz piszesz, że masz tendencję do odkładania się tłuszczu. Może czas najwyższy się zdecydować co jest prawdą a co jest fałszem? :evil:
jak już kiedyś pisałem diety nie układa się pod masę tylko zapotrzebowanie kaloryczne
Z jednej strony też piszesz tam, że miałeś dietę dla osoby 80-85kg a spadła Ci waga z 78kg na 73kg. Teraz piszesz, że masz tendencję do odkładania się tłuszczu. Może czas najwyższy się zdecydować co jest prawdą a co jest fałszem? :evil:
Groźnie zabrzmiało... !!! :cry:
Tendencję do odkładania tłuszczu mam, bo zanim zacząłem ćwiczyć mimo iż nie jadłem za wiele (cały dzieńbiałe pieczywo z masłem, zero mięsa, warzyw), uprawiałem często wysiłek aerobowy to fat na brzuchu jest. Wiem że może to nie logiczne, ale taka prawda.
Dietę na 80/85 kilo stosowałem. Na pewno nie kłamię, bo po kiego chuja miałbym samego siebie oszukiwać. Mięśnie same nie urosną...
Na moje oko utrata wagi jest spowodowana zmianą trybu życia i nawyków żywieniowych. Przed rozpoczęciem treningów nie włożyłbym mięsa do ust. No cóż - zostałem zmuszony, mam silną wolę.
Wychodzi na to że miałem bilans kaloryczny na minusie, mimo iż wpycham do żołądka ogromne ilości żarcia.
a Ty dalej swoje :)
KowalX juz napisal ze stosowales zła diete. Uloz diete pod wlasne zapotrzebowanie kaloryczne a nie pod wage !!
2776 kcal - moje zapotrzebowanie kaloryczne...
Czyli aby poszło mi solidnie na masie potrzebuję jakieś 3300-3500...
Posiłek nr 1: 6:30 - 7:30
100 gramów owsianych
3 jaja gotowane, całe
Szklanka soku z marchwi, bądź pomarańczowego
Posiłek nr 2: 10:30
Szynka z indyka 100 gramów
150 gramów pieczywa razowego z masłem
30 gramów sera żółtego
Posiłek nr 3: 13:00 PRZED TRENINGIEM!
150 gramów piersi z kurczaka
200 gramów chleba żytniego pełnoziarnistego
Łyżka oliwy z oliwek
14:00 - TRENING
Zaraz po treningu banan...
Posiłek nr 4: 16:30 - POSIŁEK PO TRENINGU
100 gramów ryżu brązowego, bądź makaronu razowego
Jogurt naturalny 150 gramów
Pierś z kurczaka 150 gramów
Posiłek nr 5: 19:00
4 całe jaja
100 gramów kaszy gryczanej
Posiłek nr 6: 21:30
Tuńczyk w wodzie, bądź sosie własnym
Łyżka oliwy
Niemal że skopiowane od konkurencji, ma wyjść około 3500 kcal.
Białko, tłuszcz, węgle również ok.
Piszą że musi się rosnąć.
Trzymam bez względu czy z treningiem czy bez. W Sobotę w porze treningu wysiłek aerobowy!
jak masz na masę starczy Ci 3200kcal
skoro wiesz jakie masz zapotrzebowanie to teraz sobie pomnóż
1gram białek = 4kcal
1gram tłuszczy = 9kcal
1gram węgli = 4kcal
węgle i białka podnoszą metabolizm czyli są bezpieczniejsze niż tłuszcz