Zobacz pełną wersję : jakię węgle do białka ///
Ema,
za jakiś miesiąc kończe cykl na mutant mass'ie i kupiłem PVL Whey Maxx
pytanie jakie węgle jeść by lepiej przyswajało sie >>??
ryż , płatki kukurydziane > ?
acha , i czy te dodatkowe węgle do białka od razu po wypiciu sheka czy kiedy ? spożywać ,,,
cyklów na gainerach sie nie robi, na jedzeniu robisz cykle? bo to nic innego jak jedzonko w proszku.
dobrym źródłem węgli są owszem ryz, płatki nawet lepiej jak owsiane są mneij przetworzone. kasza,
acha , i czy te dodatkowe węgle do białka od razu po wypiciu sheka czy kiedy ? spożywać ,,,
na to pytanie Ci nie odowiem bo nie rozumiem go do konca.
ryż , płatki kukurydziane > ?
chyba chodziło Ci czy po treningu mieszać węgle z białkiem hmm...
jeśli o to odpowiedź brzmi tak
też sądziłem że to jakieś ciężkie do rozszyfrowania będzie ,
Ta kowal dobrze rozumie czyli jakiś ryż czy płatki kukurydziane zaraz po wypiciu białka czy przed wypiciem sheka
np .
wpierw węgle potem białko
czy
najpierw białko potem węgle czy kolejność ma znaczenie >?
też sądziłem że to jakieś ciężkie do rozszyfrowania będzie ,
Ta kowal dobrze rozumie czyli jakiś ryż czy płatki kukurydziane zaraz po wypiciu białka czy przed wypiciem sheka
np .
wpierw węgle potem białko
czy
najpierw białko potem węgle czy kolejność ma znaczenie >?
ja jadlem zawsze ryz+ warzywa i potem pyk bialko i wychodizlo na pelnowartosiowy posilek:)
ryż, kasza, płatki owsiane, makaron itp. lub w ramach braku carbo olimp
A to carbo z olimpu to wa jakim celu ma brac? zeby tluszczem przymasowac... juz lepszy jest normalny gainer
MolderDist
18-10-09, 02:20
Zależy w jakim celu:
- jako posiłek to biało z płatkami owsianymi, ryżem itp.
- odrazu po treningu to wtedy z carbo np. z Activlaba czy innych firm.
A to carbo z olimpu to wa jakim celu ma brac? zeby tluszczem przymasowac... juz lepszy jest normalny gainer
:yawn: tiaaa
Mastershammer
20-10-09, 13:17
Po treningu,60gr(vitargo,lub max carb)30-40gr odzywki białkowej+10gr glutaminy
Możesz śmiało mięszać białko razem z węglami. Węgli (wysokie IG) 1g na KMC, białek (szybkowchłanialnych) 0,4g na KMC