Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Bic/Tric

lukasz16s
16-10-09, 18:41
Witam
Moje pytanie dotyczy bicepsu oraz tricepsu.Jakie jest lepsze polaczenie tych miesni z innymi partiami.Biceps z plecami i tric z klatka czy moze odwrot a co za tym idzie jaka jest roznica i ktora partie wykonac najpierw przy cwiczeniu.

jaca666
16-10-09, 19:42
Zależy od człowieka...
U mnie się dobrze sprawdza tradycyjny trening klaty z bicem a grzbietu z tricem.
Znowu jak będziesz robił na odwrót to nie musisz robić serii rozgrzewkowych bo biceps po placach jak i tric po klacie będą już ostro rozgrzane i gotowe na wielki ciężar...

galanter
16-10-09, 20:00
a ja myslałem ze tradycyjny to klata triceps,plecy biceps:)

michal_f
16-10-09, 20:26
kazdy ma inna tradycje :)

mtm
16-10-09, 20:31
Różnie sie mówi , jedni nie zalecają klaty i trica ponieważ triceps jest już mocno zmęczony po treningu na klate .

wtedy np .

Klatka - biceps
Barki - Triceps
ja skłaniam sie do tej opcji .

michal_f
16-10-09, 20:33
a plecy z nogami ?
Troche niezbyt mi sie to widzi, sa to dwie duze grupy miesni i robic przysiady i MC na jednej seri to niebyt halo :) Co innego w fbw gdy intensywnosc jest mniejsza ale w splicie? nie wyobrazam sobie.

galanter
16-10-09, 20:38
kiedys cwiczyłem barki z tricepsem i szczerze mówiac zmeczenie tricepsa przy tym treningu jest dla mnie podobnie odczuwalne jak przy klacie i tricepsie!

lukasz16s
16-10-09, 23:14
Troszke jeszcze odbiegne od tematu ale nie chce zakladac nowego watku...
Czy przy treningu plecow sciaganie drazka do klatki lub do karku to jest te same cwiczenie czy miesien pracuje inaczej ?Pytanie dotyczy rowniez wyciskania sztangi zza lub sprzed głowy przy treningu barkow.Ja przy robieniu tego cwiczenia na plecy robie 2 serie do klaty i 2 za glowe i nie wiem czy nie lepiej zrobic 4 serie do samej klaty lub za glowe.

mich
17-10-09, 00:47
Jest różnica. Powiem ci, że ja robie też 2 za głowe i 2 przed głowę w treningu pleców oraz 3 za głowę i 3 przed głowę w treningu barków. Przeczytałem kiedyś, że jak robisz za głowę bardziej pracuje górna część mieśnia czworobocznego. Zauważyłem podczas treningów, że to prawda. Możesz też przeplatać sobie np. jeden tydzień robisz cztery serie za głowę, w drugim cztery przed głowę. Być może da ci to lepszy efekt