PDA

Zobacz pełną wersję : barki

scarface88
14-10-09, 14:57
Witam.
Mam pewien problem. Otoz mam jeden bark wyzej, a drugi nizej i jak robie cwiczenia na barki lub kaptury to na tą jedną strone co jest nizej jest cięzej robic.

Mam jakies cwiczenia robic zeby to wyrównac czy do lekarza?

D3
14-10-09, 15:14
Do lekarza.

Bull2
14-10-09, 16:04
nie ma

fallenursus
14-10-09, 16:14
Do lekarza.

bzdura :twisted: do Dinozaura :smile:

KowalX
14-10-09, 18:32
Witam.
Mam pewien problem. Otoz mam jeden bark wyzej, a drugi nizej i jak robie cwiczenia na barki lub kaptury to na tą jedną strone co jest nizej jest cięzej robic.

Mam jakies cwiczenia robic zeby to wyrównac czy do lekarza?

skrzywienie ,ćwiczenia korekcyjne

Bull2
14-10-09, 19:53
mam to samo i baba powiedziala ze nic sie nie da zrobic, chyba ze masz z 10-11 lat to jeszcze moze i da sie cos naprostowac...

podobno u niektorych przez noszenie plecaka na jedno ramie, bo noszenie na dwoch to wstyd podobno, nie wiem ja nosze normalnie plecak. Na to i na inne moje skrzywienia za pozno na leczenie...jedyne co im przepisala to masaże chociaz nie wiem po co , chyba tylko zeby zapelnic grafik masazystom!!

klowa
14-10-09, 20:24
Nie mówcie chłopakowi że jest to "niespotykane". Ja też tak mam. A dzięki temu wszystko sprowadza sie do tego http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=22832 , mogła ci do tego jeszcze dojść wada klatki piersiowej lub też wada kręgosłupa. Mi lekarz zalecał ( jak już mówiłem w temacie wyżej) uczęszczanie na basen w celu "synchronizacji" lub zwiększenie nieznacznie obciążenia po stronie która jest niżej, chociaż nie wiem w jakim celu miało by to pomóc.

Bull2
14-10-09, 20:30
klowa jak bedziesz bardziej prosty to napisz na forum to zaczne robic to co Ty :lol:

KwasiK
14-10-09, 21:16
A dużo przed komputerem siedzisz? Mój kolega miał prawy bark wyżej ponieważ myszkę miał wysoko i nisko siedział i klawiatura była niżej myszki i zawsze ta jedna ręka była wyżej.

Ezachiel
14-10-09, 21:32
miałem takie cos ale jak pisze Bull korekcja w wieku 10 - 11 lat potem juz cięzko...

scarface88
14-10-09, 22:06
Od kompa raczej nie bo mam na jednym poziomie myszke i klawiature wiec nie ma problemy. Juz bardziej od tego plecaka bo róznie go nosze. Lat mam 16, nie dlugo i tak zaczynam chodzic na basen wiec zobaczymy co z tego będzie.

Ezachiel
16-10-09, 14:39
Od kompa raczej nie bo mam na jednym poziomie myszke i klawiature wiec nie ma problemy. Juz bardziej od tego plecaka bo róznie go nosze. Lat mam 16, nie dlugo i tak zaczynam chodzic na basen wiec zobaczymy co z tego będzie.

tylko zauwaz ze nie zawsze jednoczesnie uzywasz myszki i klawy
czasem sama myszka a druga łapka siedzi nizej... na kolanie np. ;]