Zobacz pełną wersję : Taka mała ciekawość
Mam pytanie. Próbowaliście wyciskać na płaskiej w pasie? Spróbowałem i nie wiem czy to tylko moje odczucie, czy po prostu wyciska się lepiej:)
JA prawie zawsze wyciskam w pasie nie odczuwam żeby lepiej tylko nei mostkuje szkoda mi pleców:PPP
dominator875
13-10-09, 22:18
przy mostkowaniu duzo wiecej wycisne ale efekt treningu jest gorszy
Przesadzacie trochę z tymi plecami. Szkoda pleców jest jak się bierze pół tony w martwym :smile:
Pasa używajcie tylko wtedy kiedy naprawdę jest potrzebny! Nie noście go cały trening...
Ja używam tylko do przysiadów i ew. mc
Robiłem plecy i przy okazji, że miałem ubrany pas spróbowałem wyciskania. Jakoś pewniej się czułem no i ciężar dał mniej oporu:) przy codziennym treningu chyba lepiej nie używać pasa cały czas, żeby nie osłabiać mięśni
przy codziennym treningu chyba lepiej nie używać pasa cały czas, żeby nie osłabiać mięśni
Możesz rozwinąć??
bartasowi chodzi o to że teoretycznie jak dużo w pasie ćwiczysz to mieśnie sie przyzwyczają i później byle gówno podniesiesz bez i możesz sie kontuzji na bawić ale to teoria, praktyka mówi inaczej.
ja czasem wyciskam w pasie czasem, nie różnie, ale jesli tak to tylko lekko go zapinam. a uzywam do wiosła, MC, siadów.
wiki nie zgodze sie z toba z tym mostkiem
w zadnym stopniu nie dodaje sily!! po prostu ukladasz tak sztange ze lepiej sie wyciska
co prawda duzych ciezarow bez pasa lepiej nie klasc bo mozna sobie krzywde zrobic ale sila/masa szybciej idzie
ale moge ci wyslac nie jeden artykul na temat mostka to bys sie go odrazu uczyl
kiedys robilem z mostkiem bo sila /masa szla w niewiarygodnym tempie co tyg to 5kg wiecej
teraz robie tylko przy wyciskaniu