Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Potrzebna pomoc

Cineek
07-01-07, 15:10
Witam wszystkich :) jestem nowy uzytkownikiem forum. Chcialbym Was zapytac o kilka rzeczy.
Na wstepie chcialbym powiedziec ze mam 18 lat, 177cm wzrostu, wage 77kg i trenuje okolo roku.

Trenuje 4 razy w tygodniu(poniedzialek, wtorek, czwartek, piatek)

Chcialbym zapytac jak brac i w jakich dawkach opisane ponizej suplementy
oraz co ewentualnie moznaby do tego dokupic.

W tej chwili mam do dyspozycji kreatyne z olimp'u monohydrat(w proszku) okolo 1kg oraz 3,6kg bialka z ostrowii. Moim celem jest uzyskanie beztluszczowej masy ciala.

Co do diety... nie mialem jej scisle okreslonej poprostu probowalem duzo i zdrowo jesc.
Jesli ktos moze to bardzo bym prosil o podrzucenie jakiejs diety poniewaz przegladajac forum
nie moglem znalesc odpowiedniej dla mnie(chyba ze jakas przeoczylem).

I jeszcze mam 1 pytanie.. poniewaz na brzuchu zrobila mi sie troche "oponka".. to czy jest
mozliwe przy jednoczesnym nabieranie masy redukowac ten tluszczyk? Jakie robic cwiczenia? Dodam ze codziennie i duzo jezdze na rowerze. Slyszalem ze dobry na spalanie jest Thermo Speed. Ja osobiscie nie mam o tym pojecia wiec zwracam sie z prosba do Was.
Czekam na wasze rady i uwagi. Pozdrawiam :)

Kakashi
07-01-07, 15:21
na spalenie tłuszczyku mozesz poczekac na lato az zaczniesz cwiczyc na rzeźbe:D teraz to polecam a6w :D thermo speed extreme jest dosc dobrym na spalenie tłuszczyku ale tym jak juz mowiłem zajmij sie ok maja czerwca:P
co do kreatyny to codziennie 10 g rozłozone na dwie porcje...rano zaraz po przebudzeniu na czczo 5g i od razu po treningu 5g w dni nietreningowe rano 5g i popołudniu o czasie zblizony do pory trengu w inne dni tez 5g :P troche zamieszałem :P
białko bierz wedlug braków w diecie...i pamietaj zeby nigdy nie łaczyc kreatyny z białkime w jednej porcji!! ok 30 minut przerwy:D pozdro:D

Cineek
07-01-07, 22:58
ok wielkie dzieki :)

CreativePL
08-01-07, 08:29
co do kreatyny to rozplanuj sobie takze "przypuszczalna" diete bo bez diety nie zajedziesz uwiez mi :] ja sam juz przytylem 2,5kg na diecie w ciagu 2tyg poprosty przez 3 dni wpi*** ile wlezie a poznej juz samo szlo:] no i 1kg kreatyny starczy ci na 2 cykle 4tyg, tutaj mas zopisany sposob dawkowania
sposob dawkowania (http://www.kulturystyka.sklep.pl/product_info.php/cPath/26/products_id/140/products_name/olimp-creapure-monohydrate-powder-600-g-120-porcji.html)
a co do bialka to musisz go brac w min 30min odstepach od kreatyny

Cineek
08-01-07, 14:11
ok dzieki:) mam jeszcze 1 pytanie .. kiedy najlepiej brac to bialko i w jakiej kolejnosci ?

przed treningiem bialko, odrazu po treningu: kreatyne + weglowodany
czy
trening, odrazu po treningu: kreatyne + wegle i po 30min bialko ?
czy jak?

damiano
08-01-07, 14:57
po trnigu kretyne a dopiero potem bialkoa bialko naiepijej z rana na czczo i po treningu ale dopiero po sporzyciu kreatyny czyli jakies 30-40 minuy po przyjeciu kretyny mozesz brac bialko

Cineek
08-01-07, 17:28
ok dzieki za rady :)