Zobacz pełną wersję : Dieta masowa
Wiatam.Jestem nowy na forum proszę o sprawdzenie mojej diety.Dieta była robiona na podstawie Dziennika Vitalmaxa.Obliczenia są nie do końca dobre, lecz chyba więcej btw mi nie zaszkodzi? B)
Staż: 2 miesiące
Wzrost: 170
Cel: masa/siła
Dostęp: minimal(ławka pozioma,sztangielki,sztanga prosta i łamana)
Waga: 58kg
2228kcal
b/t/w
2,0/1,3/4,4
Posiłek 1 Śniadanie (6:00)
płatki owsiane
jajecznica
mleko spożywcze 1,5%
bułka pszenna zwykła
b/26 t/14 w/96 kcl/621
Posiłek 2 Śniadanie Drugie (9:00)
płatki owsiane
mleko spożywcze 1,5%
szynka z piersi kurczaka
bułka pszenna zwykła
b/22 t/8 w/95 kcl/544
Posiłek 3 Obiad (15:00)
oliwa z oliwek
makaron z serem
papryka czerwona
b/7 t/25 w/20 kcl/338
Posiłek 4 Przed Traningiem (16:00)
makaron z serem
oliwa z oliwek
b/6 t/25 w/17 kcl/316
Posiłek 5 Po Treningu (18:25)
tuńczyk w wodzie
bułka pszenna zwykła
banan
b/29 t/3 w/78 kcl/463
Posiłek 6 Kolacja (22:25)
ser twarogowy chudy
jaja kurze całe
białko jaja kurzego
b/41 t/8 w/5 kcl/257:happy:
obliczen nie sprawdzalem bo jest rano i spac mi sie chce ale ogolem chyba git jest tak mysle
Nie wiem jak możesz jeść jajka na śniadanie z mlekiem. Blee. Jak nie masz pomysłu to spróbuj robić sobie ala omlet.
Bierzesz patelnie, rozbijasz do niej x jajek, np.4 (1całe i 3 białka), bebrasz, ciapciasz widelcem, dorzucasz płatki owsiane i orzechy nerkowca (zdrowy tłuszcz). Mieszasz... Dajesz na duży ogień :d, na początku robisz jak jajecznice czyli normalnie mieszasz i jak lekko się zetnie, zmniejszasz ogien na minimalny, rozsmarowujesz tą paćkę po całej patelni na kształt omleta i znowu dajesz maksymalny ogien. Później przerzucasz na drugą stronę, jednym sprytnym ruchem i zaraz omlecik gotowy :d
Przez cały dzień najlepiej jedz ryż brązowy, pierś z kurczaka i oliwe z oliwek + warzywa. :)
Możesz sobie urozmaicać, to proste. Patrz tylko na IG węgli, to co ma dobre, niskie IG to jesz :). Zamiast piersi może być ryba, np. tuńczyk. Zamiast oliwy orzeszki.
I przestań żreć te mleko i bułki! Z tych produktów powstaje małowartościowa paćka... Bułki zamień na chleb żytni pełnoziarnisty.
Kolacja - jajka z twarogiem :D, następne niezłe połączenie :).
to tak pierwsze jem jajecznize z brązową bułką i popijam mlekiem, następnie jem płatki owsiane na mleku,a kolacja to jest omlet twarogowy(podane są tylko produkty)
dodaj więcej białka przed treningiem,a posiłek trzeci to chyba coś źle napisałeś ,ale nie wiem(coś mało białka),pomyślał bym też o warzywach
1.co mogę dać na obiad oprócz makaronu z serem,piersi z kurczaka?(podajcie swoje pomysły)
2.zamierzam kupć białko albo gainera jakiegoś?co proponujecie (oczywiście do uzupełnienia diety)
1.co mogę dać na obiad oprócz makaronu z serem,piersi z kurczaka?(podajcie swoje pomysły)
2.zamierzam kupć białko albo gainera jakiegoś?co proponujecie (oczywiście do uzupełnienia diety)
1.indyk,wołowina,ryż,kasza,schabowy,soczewica...
2.ultimate iso sensation 93(białko) mutant mass (gainer)
Staż: 2 miesiące -------- nie stresuje się tak za bardzo ;)
Wzrost: 170
Cel: masa/siła -- będziem jeść to będzie siła heh
Dostęp: minimal(ławka pozioma,sztangielki,sztanga prosta i łamana) -- Cwicz nogi ,ja nie ćwicze i mam chude he he
Waga: 58kg
2228kcal
b/t/w
2,0/1,3/4,4
Posiłek 1 Śniadanie (6:00)
płatki owsiane
jajecznica -- zrób omleta
mleko spożywcze 1,5% ---- szklaneczka dziennie nie zaszkodzi
bułka pszenna zwykła - wywal ,dodaj na omleta owoce ,banan truskawki jagody itp
b/26 t/14 w/96 kcl/621
Posiłek 2 Śniadanie Drugie (9:00)
płatki owsiane
mleko spożywcze 1,5%
szynka z piersi kurczaka
bułka pszenna zwykła ---- bułki pszenne unikaj .Dawaj ryż z mięsem gdzie się da :]
b/22 t/8 w/95 kcl/544
Posiłek 3 Obiad (15:00)
oliwa z oliwek
makaron z serem
papryka czerwona -- dziwny ten posiłek ;)
b/7 t/25 w/20 kcl/338
Posiłek 4 Przed Traningiem (16:00)
makaron z serem - - unikaj monotonii bo szybko ci zbrzydnie ta dietka ,masz dopiero 16 lat ;)
oliwa z oliwek --- przed treningiem i po treningu bez tłuszczu , węgli dużo daj ,tradycyjnie ryż ,gryka .
b/6 t/25 w/17 kcl/316
Posiłek 5 Po Treningu (18:25)
tuńczyk w wodzie
bułka pszenna zwykła
banan
b/29 t/3 w/78 kcl/463
Posiłek 6 Kolacja (22:25)
ser twarogowy chudy
jaja kurze całe
białko jaja kurzego - po prostu jajka ,bez rozdrabniania ,przecież nie zjesz ich 40 szt aby dostać niedotlenienia mózgu heh
b/41 t/8 w/5 kcl/257
Źle dopasowane godziny , urozmaić te posiłki .