Zobacz pełną wersję : Najlepszy Gainer
Chcialbym sie zapytac jaki jest najlepszy Gainer dodam ze bede jeszcze do niego stosowal kreatyne. Zalezy mi na takim Gaineru zeby jak najwiecej dodał masy i w szybkim czasie :]
Moje dane :
Waga: 63kg
Staż: 8 miesiecy
zacznij jeść ,a efekty będą lesze niż myślisz :errf:
No niezartuj ja jem duzo ale mam zadobra przemiane materii. Dodatkowo jem pełno słodyczy ale to i tak niepomaga ciagle mam to 63kg dlatego chce sprobowac.
No niezartuj ja jem duzo ale mam zadobra przemiane materii.
:smile:
Dodatkowo jem pełno słodyczy ale to i tak niepomaga ciagle mam to 63kg dlatego chce sprobowac.
:smile:
ile razy ja słyszałem o tej "za dobrej przemianie materii":D ciekawy przypadek.
przeważnie objawia się brakiem diety albo stosowanie się do niej sporadycznie;]
No ja diety nieposiadam teraz kiedys sie stosowalem ale jem jak opentany a tu nic:P
A pomoglibyscie mi ułozyc jakas fajna dietke na tydzien?? ;]
wiem dlatego zadalem pytanie ktory Gainer jest najlepszy :P
wiem dlatego zadalem pytanie ktory Gainer jest najlepszy :P
zacznij jeść ,a efekty będą lesze niż myślisz
wiec KowalX w subtelny sposob mowi Ci: idz do działu "dieta"
no dobra pujde ale i tak chce wiedizec ktory jest najlepszy:]
a z tych Magnum, MEGA MASS XXL, MEGABOL GAINER 737 czy Mutant Mass :]
Jestes jedynym ktory odpowiedzial na moje pytanie za to masz Soga i nie tylko za to za pomoc tez :P
Wpisalem na allegor Mutant Mass i znalazlem cos takiego
http://allegro.pl/item772664716_cena_hurtowa_biogenix_monster_mass_1 kg_jak_mutant.html
Czy moge to kupic czy lepiej orginalne Mutant?
to nie to .
jesteś jeszcze młody ...:errf:
A jeszcze jedno pytanko bo kolega tez chce sobie kupic ale troche tansze i mam pytanie ktory z tyc hjest najlepszy przy stosowaniu razem z kreatyna Magnum, MEGA MASS XXL, MEGABOL GAINER 737 czy carbo Olimp??
czy tu umiesz czytac ? Tam jest napsiane Monster Mass. Lepiej zainwestuj w zarcie a nie odzywki. Lepiej na tym wyjdziesz.
to nie to .
jesteś jeszcze młody ...:errf:
Ja to wiem Kowal ale musze bo chce przytyc do tego bede stosowal Dietke nieboj sie moze przezyje :] A 17 Lat to troche jest :]
czy tu umiesz czytac ? Tam jest napsiane Monster Mass. Lepiej zainwestuj w zarcie a nie odzywki. Lepiej na tym wyjdziesz.
Ja to wiem dlatego sie pytalem ale odpowiedz mi jeszcze na to wczesniejsze pytanko :
"A jeszcze jedno pytanko bo kolega tez chce sobie kupic ale troche tansze i mam pytanie ktory z tyc hjest najlepszy przy stosowaniu razem z kreatyna Magnum, MEGA MASS XXL, MEGABOL GAINER 737 czy carbo Olimp??"
Ja to wiem Kowal ale musze bo chce przytyc do tego bede stosowal Dietke nieboj sie moze przezyje :] A 17 Lat to troche jest :]
jak będziesz miał więcej to zmienisz zdanie,tak jak masz 14 i myślisz ,że pół świata zjadłeś.
Nie rozumiesz ,że gainer to sproszkowane jedzenie i do tego mniej wartościowe.
Zjedz paczkę ryżu z filetem z kurczaka i warzywami będzie to bardziej wartościowy posiłek-szybciej na tym przypakujesz,albo kasze kuskus i coś tam innego,nie oszukuj siebie ,nie zniechęcam ciebie od tak ,daje Ci tylko dużo lepszą możliwość.
"A jeszcze jedno pytanko bo kolega tez chce sobie kupic ale troche tansze i mam pytanie ktory z tyc hjest najlepszy przy stosowaniu razem z kreatyna Magnum, MEGA MASS XXL, MEGABOL GAINER 737 czy carbo Olimp??"
KowalX Ci odpowiedzial juz na to pytanie :)
Tak jak jzu napisalem juz mam polowe diety jak jzu bede mial cała chce zaczac trening i bede ja tylko uzupełnial odzywkami nic wiecej :(
To szybko ją układasz,bo przed chwilą napisałeś ,że nie masz.Chociaż nie próbuj tutaj nikogo oszukiwać i podchodzić ;)
Chcesz to kup cokolwiek i powodzenia w osiągach ,szczególnie gdy gainer się skończy.Mass XXL jest dobry
KowalX Ci odpowiedzial juz na to pytanie :)
Gdzie bo niezauwazylem :D Nie no odpowiedz mi bo niechce mi sie tak bezsensu pisac:)
Tutaj moja dietka:
Poniedzialek:
7:00
mleko 250 ml
płatki owsiane 90gr
10:35
Twarog 120g
szynka indycza 15gr
pieczywo razowe 200gr
pomidor,cebula,papryka-dla smaku
13:30
4 jajka
Chleb zytni pelnoziarnisty 150g
16:00 posiłek przed treningowy
Ryz 100g
Piers z kurczaka
oliwa z oliwek ok. 10ml
19:10
Makaron razowy 100gr
jogurt 150gr
serek wiejski 200gr
22:00
Tunczyk w wodzie 80g
Slonecznik 30g
Wtorek:
7:00
- 100g platkow owsianych
- 300ml mleka 2%
- 3 jaja cale gotowane
- 100ml soku z marchewki
- maly banan
10:35
- 100g szynki z piersi kurczaka
- 140g pieczywa razowego
- 30g sera zoltego
- 10g masła
- salata, pomidor
13:30
- 100g ryzu brazowego
- 150g piersi kurczaka
- salatka warzywna
- 15g oliwy z oliwek
16:00(przedtreningowy)
- 100g ryzu brazowego
- 150g piersi kurczaka
- salatka warzywna
- 15g orzechow ziemnych niesolonych
19:10
- 125g twarogu chudego
- 10g oliwy z oliwek
22:00
- 3 Jajka
- 10g Oliwy z oliwek
rafluk cały temat jest bezsensu jeżeli nie wiesz co oni próbują ci wytłumaczyć...
bez diety żadne suplementy ci nie pomogą, choćbyś żarł je ponad normę to ci tylko zaszkodzą.
dieta --> trening --> i na końcu suple, oni ci odpowiedzieli na wszystkie pytania.
PS: ty chyba sobie jaja robisz z forumowiczów? podaj zapotrzebowanie kaloryczne dla ciebie, podaj kalorie zawarte w tej diecie.
PS2: dieta żywcem skopiowana z interia.pl, układałem na jej podstawie swoją dietę, kalorie w diecie są dużo większe niż ty potrzebujesz patrząc na twoją wagę... jaki wzrost masz? i od diety jest dział DIETA
Matt przeciez ja to wiem dlatego układam sobie diete.
Matt przeciez ja to wiem dlatego układam sobie diete.
uloz diete i wystarczy ze bedziesz sie do niej stosowal. Gainer to tylko uzupelnienie diety gdy np nie mozesz zjesc jakiegos posilku to wtedy mozna wszamac porcje np Mutanta ale to jest gorsze wyjscie do budowania muskulatury. Lepiej zjesc pelnowartosciowy posilek.
Chyba juz wszystko rozumiesz ??
Michal a pomoglbys mi ulozyc jakas dobra diete na 5 dni?? Napisz na gg 2325093
jest masa diet tylko pofatyguj sie do dzialu dieta :)
talentinho
11-10-09, 16:07
6 pelnowartosciowych posilkow zlozonych z ryzu , kasz , makaronow , ryb , miesa , warzywka , sprawdz tabele wartosci odzywczych wszystkich produktow i licz ile czego jesz , waz sobie jedzienie , sulementy to tylko dodatek , to ze zjesz Mutant Massa to da ci mało w porownaniu do tego ile by to dalo wraz z dieta , jestes mlody wiec sama dieta dala by ci duzo ale jak sie uparles to zrozum ze suple to tylko dodatki , one nie zastepuja posilkow .. i pamietaj ze nie ma takiego metabolizmu ktorego dietka nie przewyzszy ..
osobiście polecam :
- PVL Mutant Mass dobry garnier ,
ja stostuje w tym momencie whey pro Gainer 2 jest go calkiem sporo i w dobrej cenie;) ale tak jak piszecie uzupelniam nim tylko diete sporadycznie kiedy nie mam czasu na przyzadzenie posilku lub czuje sie pelny a musze.. prochy nie zrobia z ciebie pudziana ktory niejednokrotnei wystepuje na ich opakowaniu.. zobaczy taki mlody łepek i mysli ze opierdzieli to wiadro pomaha 2 kilowym hantlem i za tydzien bedzie jak Pavol Jablonivcky ^^ Powodzenia w treningu.. ale obawiam sie ze bardziej kreca cie proszki i to sie skonczy sezonem..
talentinho
15-10-09, 21:56
moje zdanie raczej jak kolegi powyzej , mlody mysli ze bez diety cos zdziala ..