Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ile posiłków dziennie należy jeść żeby przybrać na masie.Przeczytaj

piap1
11-10-09, 11:48
Tyle ile będziemy jeść wpłynie na nasz metabolizm.A im szybszy metabolizm tym mniejsza szansa na to ze zyskamy dodatkowy tłuszcz.Im posiłków więcej tym nasz organizm będzie wszystko szybciej spalać i przetwarzal białko w proteiny a te w mięśnie.Spożycie posiłków powinno być zachowane na poziomie 5-7posiłków dziennie.Jednak tak jak pisalem posiłki powinny być lekkie i nie do syta.Im wczesniej rano zaczniemy jeść tym lepiej.Nie mozemy opychac sie na siłę.Nie trzeba sie upierać przy stałych powiedzmy 6posiłkach dziennie.Sprawa oczywista jest to ze nie zawsze będziemy w stanie tyle zjeść.

KowalX
11-10-09, 12:27
5-7posiłków dziennie.Jednak tak jak pisalem posiłki powinny być lekkie i nie do syta.Im wczesniej rano zaczniemy jeść tym lepiej.Nie mozemy opychac sie na siłę.Nie trzeba sie upierać przy stałych powiedzmy 6posiłkach dziennie.Sprawa oczywista jest to ze nie zawsze będziemy w stanie tyle zjeść.

stary co ty w ogóle piszesz i z kont to przepisujesz w ogóle co to mam być ,7posiłków ,a słyszałeś o cykliczności organów wewnętrznych?wiesz ,że żołądek musi być opróżniany ,a nie ciągle zapchany:sick:

piap1
11-10-09, 12:52
Chciałem usłyszeć wasze zdanie na ten temat nie ja to pisalem wiec dobrze wiedzieć ze to co tam pisze to nieprawda

KowalX
11-10-09, 13:05
Wiesz jest wielu ludzi ,którzy starają się być mądrzejsi od lekarzy ,dietetyków czy innych specjalistów i próbują przekazywać swoje mądrości.Dobra dieta przede wszystkim powinna wychodzić od słów zdrowa dieta,zbilansowana, powinna zawierać odpowiednio skomponowane posiłki w ten sposób by była bogata w to czego nam potrzeba by zachować zdrowie.Nie jest to takie proste i nie wystarczy wrzucić 2gbiałka na kilogram masy ciała i po kłopocie

Gwizdek
15-10-09, 20:03
ja zdecydowanie bardziej ufal bym kowalowi bo siedzi juz w tym temacie ;) sam pewnie nie raz eksperymentowal i zauwazal co lepsze a co gorsze na wlasnym organizmie..

007
15-10-09, 20:30
Ile posiłków dziennie należy jeść żeby przybrać na masie. ?

nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie ,

Tyle ile będziemy jeść wpłynie na nasz metabolizm.

prawda

A im szybszy metabolizm tym mniejsza szansa na to ze zyskamy dodatkowy tłuszcz.

można to interpretować na sto sposobów

Im posiłków więcej tym nasz organizm będzie wszystko szybciej spalać i przetwarzal białko w proteiny a te w mięśnie.

hyyy ?

Spożycie posiłków powinno być zachowane na poziomie 5-7posiłków dziennie.Jednak tak jak pisalem posiłki powinny być lekkie i nie do syta.

zgadza się

Im wczesniej rano zaczniemy jeść tym lepiej.Nie mozemy opychac sie na siłę.Nie trzeba sie upierać przy stałych powiedzmy 6posiłkach dziennie

zgadza się

.Sprawa oczywista jest to ze nie zawsze będziemy w stanie tyle zjeść.

zgadza się