Zobacz pełną wersję : A6W ! Pomóżcie
Witam.
Mam 14 lat i 3 dni temu zacząłem robić A6W.
Powiedzcie czy dobrze robie.
A więc, zaczynam krótką rozgrzewką (rozciąganie , 20 pompek , przysiady 20-30 , przysiady z wyskokiem). Później robię A6W. Na koniec 10 brzuszków.
Czy dzięki temu będę miał widoczny "kaloryfer" ?
Z góry dziekuję za odpowiedź.
szefie, a dietę sobie ułożyłeś czy odżywiasz się w McDonaldzie?;>;)
rozgrzewka to kwestia indywidualna, każdy rozgrzewa się tak jak musi i tyle ile potrzebuje;)
Nie ułożyłem ale nie przepadam za McDonaldem wieć nie jadam tam . Nie jadam takich rzeczy jak pizza. itp. itd.
Dostałem również rowerek wiec na nim też zaczne ćwiczyć jeśli jest to konieczne. Jeśli jest to proszę o podpowiedź ile i kiedy mam jeździć.
no jazda na rowerze na pewno nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie;)
raz dziennie wystarczy, możesz też biegać;)
Raz dziennie, ale przez ile minut?
jazda na rowerze to też chyba kwestia indywidualna, tyle na ile się czujesz.
jeden jezdzi więcej/dłużej bo może i dobrze mu to robi a drugi nie. Czas dostosuj do siebie;)
A kiedy najlepiej jeżdzić na rowerku? Od razu po a6w? Czy może trochę przed a6w ? Czy nie ma to znaczenia ile przed czy po a6w?
Jaki jest w ogóle cel? Chcesz mieć kaloryfer czy robisz to, bo lubisz ćwiczyć?
Brzuch się niweluje przede wszystkim dobrze dobraną dietą to PODSTAWA PODSTAW. Później ćwiczenia tlenowe, A6W itp.
Tak. Chcę mieć kaloryfer. Ale czy dieta jest aż tak ważna? Jak czytałem to niektórzy pisali że nie trzeba mieć diety . Pisali , Że samo a6w pomoże
jazda na rowerze to też chyba kwestia indywidualna, tyle na ile się czujesz.
jeden jezdzi więcej/dłużej bo może i dobrze mu to robi a drugi nie. Czas dostosuj do siebie;)
No nie tak do końca, bo dopiero po jakichś 30 minutach konkretnej jazdy palisz fat.
przez 30 minut organizm wykorzystuje energie z tego co niedawno zjadles dopiero po 30 minutach wchodzi na fat i czerpie energie... dieta to podstawa i nie sluchaj innych jak mowia ze bez diety cos mozna osiagnac.. bo wiekszosc osob ktore sie wypowiada to osoby w wieku 15 lat ktorzy sie nei znaja a pisza to co im kolega powiedzial pozdro
Jeżeli zaczynasz A6W to powodzenia i wytrwałości zycze .
A czy przed szóstką trenowałeś jakiś formy wzmocnień mięśni brzucha , jeżeli odrazu wskoczyłeś na a6w to max.25 dzień dojedziesz ,,,
Jestem już na 29 dniu :D Nic wcześniej nie trenowałem . Trenowalem ale to chyba bez znaczenia przez 7 lat sztuki walki.
a6w jest planem głównie na wyrzeźbienie brzucha, a Ty jak sądzę mięsa za dużo nie masz. Na forum masz dość fajny trening domatora. Co do diety to na sucho nawet trawa nierośnie ale według mnie w tym wieku trenując niema potrzeby trzymać się dokładnie rozpiski. Musisz po prostu wiedzieć co i kiedy powinieneś jeść a czego unikać. Zresztą w dziale dieta masz wszystko ładnie opisane, wystarczy poszukać
pozdr
Jem to co mama mi daje :) . Staram się omijać słodycze fastfoody itp.