Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jakie pierwsze białko?

Murzyn 42cm
09-10-09, 21:49
Witam,jest to moj pierwszy post,ale uzylem opcji szukaj takze nie opierdzielac...

a wiec tak:
mam 15lat(prawie 16) chodze na silownie juz 10miesiecy biore na klatke ok 80-85kg ale seriami normalnie po 65-70(tyle ile waze)nie jestem zadnym chudzielcem,mam ladnie zbudowana klatke i nie mam patykow zamiast rak.Wszycy mi mowia zebym zacza brac bialka lub kreatyne.Ale ja uwazam ze kreatyne kategorycznie nie bo jestem za mlody i wogle odpada...Takze pytanie brzmi:Jakie bialko powinienem wybrac jako pierwsze?czy moze byc to serwatka(malo o niej wiem) i czy na 100% nie zaszkodzi mi to.tzn.czy powinienem jeszcze zaczekac(ale prawie rok to chyba duzo)

Sosna91
09-10-09, 21:53
kłania się brak wiedzy,

to czy kupisz białko w proszku powinno zależec od tego jak wygląda Twoje żarcie ;] Diety na pewno nie masz wieć jeśli w pozywieniu dostarczasz go mało wtedy kupujesz żeby móc dobić do zalecanej dziennej dawki. Dobre są Izolaty białka lecz są droższe od serwatkowych. Zaszkodzić Ci nie zaszkodzi a czy potrzebujesz to na to Ci nie odpowiem,

co do kreatyny staż odpowiedni ale wiek masz racje wstrzymaj sie jeszcze choć nie myśl że kreatyna to cudowne lekarstwo na mase\siłe\rzeżbe, przy braku wiedzy praktycznie nie daje efektów,

Murzyn 42cm
09-10-09, 21:59
podchodzilem do zrobienia diety juz pare razy... nawet przestrzegalem jej ale to tylko przez 2miesiace(wakacje) kiedy jest szkola i sie wychodzi z domu o 6 a wraca czasami po 21 to dieta nie ma sensu,je sie co jest lub co jest tanie:p(np.3ciabatki po30gr:P) to dalej sprecyzowanej odpowiedzi nie dostalem : | ale czekam dalej :)

mtm
09-10-09, 22:00
Czemu akurat białko , jeżeli nie masz diety lepszy będzie garnier , Jeżeli chodzi o białko to np . ostrowia - tanie i wydajne , wyższa półka np . PVL maxx protein . powodzenia

Murzyn 42cm
09-10-09, 22:54
a ogolnie czym sie rozni garnier od zwyklego bialka? a jesli juz to jaki typ polecil bys w moim przypadku...

dominator875
09-10-09, 23:09
no to jak chcesz brac bialko a nie wiesz co to jest?wiec w czym ma Ci to pomoc,pamietaj nie bierz czegos o czym nie masz pojecia

Murzyn 42cm
09-10-09, 23:19
co to jest bialko to wiem..w jaki sposob dziala rowniez,ale pytanie bylo proste i konkretne w czym sie rozni garnier od zwyklego bialka(ktore wiem czym jest) Ale chyba zdecyduje sie na ostrowie:) z tego co czytalem o tym wiekszosc osob sobie to chwali tylko smak nie taki.. ale to nie ma smakowac tylko dzialac:lol:

mtm
09-10-09, 23:50
Jeśli poczytasz trochę na forum znajdziesz fajny artykuł chyba Slima w którym znajdziesz że :
Białka to cegły , a Węglowodany to cement . bez cementu dom nie powstanie.

jeżeli np, w pożywieniu jest dużo węglowodanów stosujesz białko ,
jezeli jest dużo białka stosujesz garniera .

Ja osobiście biore garniera aby załatać braki w diecie (garnier to jak by jedzenie w proszku (uzupełniacz diety ))

polecam Mutant Mass'a kupisz 6.8 kilo za 200 zł
a np. whey maxx 4.54 kilo to koszt 250 chyba ....

Murzyn 42cm
12-10-09, 17:21
No i kupilem Whey Protein 80%.co o tym sadzicie?poprosilem sprzedajacego o ostrowie,ale on mi ja odradzil powiedzial, ze jest w kazdym calu gorsza od tego a w tej samej cenie.Zaoferowal mi oczywisice rowniez ostrowie,ale byl przekonywujacy i jaki by mial w tym interes skoro jedno i drugie jest w tej samej cenie..

Jesli to ktos bral to prosze niech sie wypowie :)

talentinho
12-10-09, 17:40
Mozna firme tego twojego bialka ?? To jak juz kupiles to bialko to teraz staraj sie jest duzo wegli . Mogłes kupic gainera , bys mial uzupelninie i bialka i wegli .. Bo jesli nie zadbasz o wegle to samo bialko nie pomoze ..

Dominick
12-10-09, 18:40
ostrovia tez ma 80 % hmm.....

niewula
12-10-09, 18:51
poprosilem sprzedajacego o ostrowie,ale on mi ja odradzil powiedzial, ze jest w kazdym calu gorsza od tego a w tej samej cenie.Zaoferowal mi oczywisice rowniez ostrowie,ale byl przekonywujacy i jaki by mial w tym interes skoro jedno i drugie jest w tej samej cenie..

ahaaaaa czyli najpierw ci ja odradzil a pozniej zachecal? no no bardzo dobry sprzedawca...

Murzyn 42cm
12-10-09, 21:44
sry zle sformulowalem wypowiedz.. chodzilo mi o to ze posiadal zarowno ostrowie jak i WP

no weim ze ostrowia rowniez jest 80% ale roznica jest w tych 20% co ma to a czego nie ma tamto i co jest zdrowsze i lepiej przyswajalne...

a jaka jest pelna nazwa.. ;/ Whey Protein 80% concentrate
tutaj jest link do tego:http://www.***.pl/sklep/Vitamin_Shop_Whey_Protein_Concentrate_80%25-opis1186.html

nie wiem czy mozna wklejac tu linki ale chyba nikomu to nie przeszkadza i nei chce nic reklamowac...

talentinho
12-10-09, 22:21
link nie dziala .. a wpisz Whey Protein 80% concenrate w google to masz tego full , podaj firme a zobaczymy cos kupil

bebok-85
12-10-09, 23:17
polecam dymatize robi swoje

Murzyn 42cm
14-10-09, 16:04
na opakowaniu napisane jest tak : Vitamin shop Whey protein concentrate 80%

MaSlO93
14-10-09, 16:38
chyba ci chodziło o te białko: http://www.megapower.pl/vitaminshop-wpc-80-600-p-2874.html

hmm, ja chyba bym wolał ostrowie. :errf:

Dominick
14-10-09, 17:18
ja tez wolalbym ostrovie..

Murzyn 42cm
15-10-09, 08:33
tzn tam jest napisane najpier ze to sa kapsulki potem ze latwo sie rozpuszcza,to w ramach uscislenia to jest proszek,nie kapsulki

Murzyn 42cm
01-11-09, 20:04
no bialko powoli sie konczy i kupil bym sobie cos innego, nie mam za duzo kasy ok do 60-70zl i chcialbym kupic odzywke z bialkiem i weglowodanami tak w proporciach 60%(bialka) do 40%(weglo)Jak ktos uzywal czegos takiego to niech cos poleci i jedna z uwag to zeby nie mialo za duzo kreatyny...