Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nowa dieta

mumin1992
07-10-09, 08:45
Postanowiłem ułożyć nową dietę z godzinami i z zastąpieniem niektórych potraw, których nie mogę jeść z różnych powodów, to zaczynam.
waga:65.5
wzrost 173
Trening 3 x w tygodniu . pon: Klata+przedramie , środ: plecy, barki piątek: biceps, triceps.
1 Śniadanko : 7:10. Owsianka + ostrowia 80, może orzechy włoskie
2 Śniadanie(szkoła) kanapki z piersią kurczaka, ale nie zawsze :/
3 Posiłek : 15:30 (wracam ze szkoły codziennie.) - makaron z jajkiem, ale codziennie nie mogę tego jeśę i tu pomocy szukam.
przed treningiem : ryż, może coś innego jeszcze?
18-19:20 trening
po treningu : tu nie wiem serek wiejski czym zastąpić żeby codziennie nie jeść.
kolacja 20:30 : jakies ziemniaczki smażone(nie wiem czy się nadają) lub jajecznica może z cebula. W ciągu dnia również jabłko czy jakiś owoc lub warzywko.
I pomóżcie mi urozmaicić dietę, ponieważ uczę się i nie zarabiam, a ciężko jest dietę szczegółowo dotrzymać.

1Matt
07-10-09, 13:26
mało trochę tego. na obiad makaron z jajkiem to zdecydowanie za mało, to jest główny posiłek za dnia, ryż+kuraka (możesz kupić z fermy jakiejś bo dobrych cenach, w piekarnik dobrze doprawić <mniam>, albo same udka kupować, ale wydaje mi się, że na dłuższą drogę to drożej wychodzi. Schabowe też możesz szamać, ryby itp. bogate w białko zwierzęce.
serek wiejski możesz zastąpić twarogiem z makaronem i ogólnie nabiał, no i banany szamaj.
ziemniaki? i to na noc? pamiętaj, że im pózniejsza pora za dnia tym więcej białka a mniej węglowodanów i tego się trzymaj, nie wiem jak jest z jajkami bo niby niezdrowo na noc.