Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Apetyt z rana

makos
06-10-09, 21:48
Witam od pół roku ćwiczę trening masowy. Wszystko jest ok mam tylko jeden problem: NIE MAM APETYTU Z RANA. Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem a ja nie mogę z rana nic zjeść. Wpycham na siłę ale każdy kęs przychodzi z wielkim trudem :/. Macie na to może jakiś patent??? Dodam że nie objadam się na noc więc to nie jest przyczyną.

pozdro

p.s. mam dietę oczywiście ale pierwszy a czasami nawet drugi posiłek jem z wieeeelkim oporem potem nabieram apetytu i jest w porządku

1Matt
06-10-09, 21:50
a o której jesz ostatni posiłek? może zbyt pózno? ja jak zacząłem jeść zbyt pozno to
właśnie miałem rano problem z przełknięciem śniadania:)

makos
06-10-09, 21:53
ostatni posiłek (czarny chleb z twarogiem) jem kolo 9 a idę spać z godzine później to raczej jest ok

KowalX
06-10-09, 21:55
ostatni posiłek ok 3h przed snem
pierwszy zjedz coś lekkiego lub o konsystencji ,która nie będzie "sucha"
owsianka na mleku się sprawdza u mnie również serek wiejski z makaronem i pomidorem

makos
06-10-09, 22:01
to chyba będzie trzeba wcześniej jeść ostatni posiłek tak jak mówisz. zobaczymy jak to będzie

Dzięki

007
10-10-09, 20:46
Nawyki i przyzwyczajenia,wielu sportowców ma problemy z pierwszym posiłkiem. Jedz przez pewien czas na siłę obfite śniadanie a za kilka tygodni bez śniadania z domu nie wyjdziesz . Brak porannego apetytu związany jest też ze stresem i ogólnym przemęczeniem . Jako ciekawostkę dodam że jedząc w nocy można schudnąć ;)

Yosho
10-10-09, 23:27
Może, jadłeś na śniadanie rzeczy które Cie odpychają, i zostało Ci: Śniadanie=:sick:

Ja tak miałem jak jadłem dosyć często owsiankę rano, albo twaróg... budząc się od razu zaczynałem myśleć o tym jakie ohydne będzie śniadanie:P Teraz mam trochę bardziej urozmaiconą dietę więc luzik<> Dodaj do śniadania coś co lubisz

Marurka
10-10-09, 23:52
007 Jak to jedzac w nocy mozna schudnac?? Mozesz mi to wyjasnic bo ja czesto jem w nocy a ja nie chcem juz chudnac

Dominick
11-10-09, 00:18
jedz w nocy czekolade i nie martw sie ze schudniesz..

h1msa
11-10-09, 09:38
Rowniez mialem taki problem. Poradzilem sobie z tym robiac płatki z mlekiem, bo w miare jakos dawalem rade to zjesc ;) z biegiem czasu coraz czesciej jem juz "normalne" jedzenie ;) pozdro

makos
11-10-09, 10:25
A ja wyczytałem że mój problem to właśnie złe przyzwyczajenia. Kiedyś kiedy jeszcze nie ćwiczyłem i prowadziłem baaardzo nie zdrowy tryb życia czasami nie jadłem w ogóle śniadania a czasami zastępowałem je kawą czy herbatą nie miałem diety jadłem dużo słodyczy a to właśnie w nich występują cukry które hamują wydzielanie złożonej substancji o nazwie neuropeptyd Y która to jest odpowiedzialna za łaknienie.

Na pewno minie trochę czasu aż się przestawię na jedzenie śniadań ale nie mam wyjścia śniadanie to w końcu podwalina zdrowej diety ;)

KowalX
11-10-09, 12:30
A ja wyczytałem że mój problem to właśnie złe przyzwyczajenia. Kiedyś kiedy jeszcze nie ćwiczyłem i prowadziłem baaardzo nie zdrowy tryb życia czasami nie jadłem w ogóle śniadania a czasami zastępowałem je kawą czy herbatą nie miałem diety jadłem dużo słodyczy a to właśnie w nich występują cukry które hamują wydzielanie złożonej substancji o nazwie neuropeptyd Y która to jest odpowiedzialna za łaknienie.

Na pewno minie trochę czasu aż się przestawię na jedzenie śniadań ale nie mam wyjścia śniadanie to w końcu podwalina zdrowej diety ;)

wiesz zamiast się głowić nie jedz przed samym snem i na śniadanie jedz lekkie posiłki :smile: