Zobacz pełną wersję : uzupelnienie diety
Niestety nie jestem w stanie dostarczyc organizmowi wystarczajacej ilsci skladnikow takich jak bialka, weglowodany i dlatego zwracam sie do Was z pytaniem czym najlepiej uzupelnic braki w diecie?? Myslalem zeby brac bialko z ostrowi (wpc 80%) i tylko nie wiem czym najlepiej uzupelnic braki weglowodanow?? Dodam ze zalezy mi na niskich kosztach (wiadomo polski student = biedny student).
Bede wdzieczny za wszelkie informacje
pozdrawiam
Jesli posiadasz braki w białko napewno białko, ale znajac zycie jak nie mas diety to węgli też Ci brakuje. W tym miejscu proponuje Ci takie odżywki jak:
gainer 2 - nie jest zbyt drogi a swoje robi
nie wiem jakim jesteś typem ćwiczącego ale jeśli masz mala mase to tak jak wyżej jesli zaś masz tendencje do odkladania tluszczy polecam top mass z olimpa.
To drogi sport więc co nieco będziesz musial wyłożyc :)
a czy jest do kupienia jakis kompleks weglowodanow (tzn. cos takiego jak bialko z ostrowii tylko ze weglowodany)??? Jesli tak to jaka jest tego nazwa???
jakis kompleks weglowodanow
Nie bardzo rozmumiem co masz na myśli.
Chodzi Ci o to czy jest odżywka z węglowodanami??
Oczywiście że jest to właśnie Gainer.
Czy chodzi Ci o coś tańszego tak jak Ostrowia?
Jest Serwatka z Ostrowi i posiada cos ok.75g wegli/100g ale podobno ma słabe efekty, jak wiekszość nie polecał bym Ci jej
kompleksem węglowodanów jest dobre carbo
tobie jednak bym radził ryż kasze makaron
ile miesięcznie na żarcie możesz przeznaczyć?(narazie trzeba pomyśleć czy ci wogóle potrzebne będzie białko z odżywek)