Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : uzupelnienie diety

wspom2k5
06-01-07, 16:54
Niestety nie jestem w stanie dostarczyc organizmowi wystarczajacej ilsci skladnikow takich jak bialka, weglowodany i dlatego zwracam sie do Was z pytaniem czym najlepiej uzupelnic braki w diecie?? Myslalem zeby brac bialko z ostrowi (wpc 80%) i tylko nie wiem czym najlepiej uzupelnic braki weglowodanow?? Dodam ze zalezy mi na niskich kosztach (wiadomo polski student = biedny student).

Bede wdzieczny za wszelkie informacje
pozdrawiam

bejnar
06-01-07, 17:12
Jesli posiadasz braki w białko napewno białko, ale znajac zycie jak nie mas diety to węgli też Ci brakuje. W tym miejscu proponuje Ci takie odżywki jak:
gainer 2 - nie jest zbyt drogi a swoje robi
nie wiem jakim jesteś typem ćwiczącego ale jeśli masz mala mase to tak jak wyżej jesli zaś masz tendencje do odkladania tluszczy polecam top mass z olimpa.

To drogi sport więc co nieco będziesz musial wyłożyc :)

wspom2k5
06-01-07, 21:59
a czy jest do kupienia jakis kompleks weglowodanow (tzn. cos takiego jak bialko z ostrowii tylko ze weglowodany)??? Jesli tak to jaka jest tego nazwa???

bejnar
07-01-07, 11:00
jakis kompleks weglowodanow
Nie bardzo rozmumiem co masz na myśli.

Chodzi Ci o to czy jest odżywka z węglowodanami??
Oczywiście że jest to właśnie Gainer.

Czy chodzi Ci o coś tańszego tak jak Ostrowia?
Jest Serwatka z Ostrowi i posiada cos ok.75g wegli/100g ale podobno ma słabe efekty, jak wiekszość nie polecał bym Ci jej

tomek.
07-01-07, 13:19
kompleksem węglowodanów jest dobre carbo
tobie jednak bym radził ryż kasze makaron

ile miesięcznie na żarcie możesz przeznaczyć?(narazie trzeba pomyśleć czy ci wogóle potrzebne będzie białko z odżywek)