Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : takie tam pytania laika ;]

krul_leff
04-10-09, 12:29
1.Czy jezeli w dany dzien nie dostarcze okreslonej ilosci bialka a zamaist tego dostarcze wegli to nic sie nie stanie??
2.Czy jezeli jadl bym wiecej weglowodanow, a troche mniej bialka to czy mnie otłuści(chodzi mi o to zeby dostarczac kalorii) jezeli mi ogolnie sie slabo nabiera mase:P?

jaca666
04-10-09, 12:44
1.Jednorazowo nic się nie stanie ale jakbyś tak robił częściej to wiadomo że będzie Cie zalewać.
2.Zależy od aktywności fizycznej...Ja wiem po sobie że przy 4g węgli,3g białka i 1g tłuszczu na kg masy ciała idzie mi w miarę czysty mięsień ale jak wszystko jest na tym samym poziomie ale węgle zwiększę do 5-6 to już mnie zalewa...
Musisz wyczuć organizm...

KowalX
04-10-09, 13:18
1.Czy jezeli w dany dzien nie dostarcze okreslonej ilosci bialka a zamaist tego dostarcze wegli to nic sie nie stanie??
2.Czy jezeli jadl bym wiecej weglowodanow, a troche mniej bialka to czy mnie otłuści(chodzi mi o to zeby dostarczac kalorii) jezeli mi ogolnie sie slabo nabiera mase:P?

1.j/w
2.jeśli zachowasz odpowiednią proporcję białka,węgli i tłuszczy nie powinno przy zachowaniu dobrej wydolności choć zależne jest to również od organizmu i rodzaju węgli,wysiłku