PDA

Zobacz pełną wersję : Podciaganie na drazku

piap1
02-10-09, 21:48
Mam do was pytanie. Na silce spotkałem gościa wazyl 90kg na klate miał rekord 110kg a nie potrafił podciagnac sie na drazku w szerokim uchwycie ani razu a jest tez gościt co 50na klate bierze a spokojnie 30razy śmiga na drazku a plecy ma z 2razy mniejsze od tego pierwszego czy to oznacza ze jest mocniejszy ? Jak to wytłumaczyć ze ktoś kto bierze ponad 100kg nie potrafi sie ani razu podciagnac ?

Sosna91
02-10-09, 21:52
a co ma podciąganie na drązku do wyciskania?
całkiem inny partie mięśnia pracują.

ten co bierze 50kg na klate pewnie jest tez sucharem, a lekki to szarpie sie na drążku jak nie wiem :D

piap1
02-10-09, 22:23
A no to ma do tego ze gość waży 90kg i sie ani razu nie podniesie a plecy ma dużo większe od tego drugiego w martwym ciagu 3razy więcej weźmie od tamtego ale na drazku nawet nie drgnie bo jak mówi nie lubi tego ćwiczenia

AKRO
02-10-09, 23:40
Jejciu jak nie wyćwiczył to nie umie.
Widać, że nie podoba mu się podciąganie na drążku więc nie ćwiczy tego.

michal_f
03-10-09, 12:11
bo ten suchar co cisnie 50 kg na klate jest zapewne bardzo lekki i jest mu łatwo sie podciagac. Ten gosc co wazy 90 kg chcociaz ma silniejsze plecy i biceps to i tak jak tego nie cwiczyl jest mu ciezko sie podciagac.

adonis18
03-10-09, 12:32
dowieś temu mniejszemu 40kg do pasa, to zobaczymy ile razy sie podciągnie. inna sprawa, że ten większy musi mieć strasznie te plery zaniedbane, a przynajmniej poza prostownikami

elo