Zobacz pełną wersję : Podciaganie na drazku
Mam do was pytanie. Na silce spotkałem gościa wazyl 90kg na klate miał rekord 110kg a nie potrafił podciagnac sie na drazku w szerokim uchwycie ani razu a jest tez gościt co 50na klate bierze a spokojnie 30razy śmiga na drazku a plecy ma z 2razy mniejsze od tego pierwszego czy to oznacza ze jest mocniejszy ? Jak to wytłumaczyć ze ktoś kto bierze ponad 100kg nie potrafi sie ani razu podciagnac ?
a co ma podciąganie na drązku do wyciskania?
całkiem inny partie mięśnia pracują.
ten co bierze 50kg na klate pewnie jest tez sucharem, a lekki to szarpie sie na drążku jak nie wiem :D
A no to ma do tego ze gość waży 90kg i sie ani razu nie podniesie a plecy ma dużo większe od tego drugiego w martwym ciagu 3razy więcej weźmie od tamtego ale na drazku nawet nie drgnie bo jak mówi nie lubi tego ćwiczenia
Jejciu jak nie wyćwiczył to nie umie.
Widać, że nie podoba mu się podciąganie na drążku więc nie ćwiczy tego.
bo ten suchar co cisnie 50 kg na klate jest zapewne bardzo lekki i jest mu łatwo sie podciagac. Ten gosc co wazy 90 kg chcociaz ma silniejsze plecy i biceps to i tak jak tego nie cwiczyl jest mu ciezko sie podciagac.
dowieś temu mniejszemu 40kg do pasa, to zobaczymy ile razy sie podciągnie. inna sprawa, że ten większy musi mieć strasznie te plery zaniedbane, a przynajmniej poza prostownikami
elo