PDA

Zobacz pełną wersję : nadgarstki

Aponax
02-10-09, 20:55
Witam ,
mam problem z nadgarstkami , bylem u 3 lekarzy(2 razy prywatnie) na 2 przeswietleniach i nie widza co jest. Praktycznie byle 80kg na rozgrzewke na klatke sprawia bol , nie jestem wstanie brac tak jak zawsze np. na wioslo 160kg (dzis przy 60kg nadgarski odpadaly), mam paski od dawna stosuje i nic , dzis kupilem sciagacze (nowe 100zł dalem za sztuke) i nadal to samo, bol nasila sie z dnia na dzien(gdy jestem na silowni ofc).
Dodam tylko ze zaczelo sie to 2 tygodnie temu.
Ben-gay, pomaga tylko na chwile (2 min i juz kicha).

Aponax
03-10-09, 20:22
kur** , cos jest nie tak , dzis klatka + biceps w trakcie trenningu lokcie i nadgarstki odmowily posuszenstwa :O , co jest ? nadgarstki to ok (czyt. post wyzej) , ale teraz i lokcie ?? cos jest nei tak , technika dobra taka jaka powinna byc przy wyciskaniu na plaskiej , 60kg na rozgrzewke, i nagle taki bol ze gryf spadl na klatke i nie moglem go oderwac , dobrze ze bylem z qmplem na silowni bo nie wiem co by bylo jakbym skonczyl rozgrzewke i zaczal 140kg z progresja ;/. Panowie pomocy , wyjdzie na scene za 6 tygodni a ja w rozsypce ? w poniedzialek mam wizyte w poznianiu u lekarza (specjalnie jade 75km).

fallenursus
03-10-09, 21:27
tylko nadgarstki? jak lokcie i kolana? kiedy skonczyles deke? jaka byla dawka?

fallenursus
03-10-09, 21:35
Dinozaura tu poczeba...

jaca666
03-10-09, 21:56
Miałem tak samo ale z lewym nadgarstkiem.
50kg na bica a ja nie mogłem wytrzymać z bólu...
A po czym???
Po winku w tabsach.Teraz wiem na pewno...

fallenursus
03-10-09, 22:05
smigalem 50mg ed winiaka i dupa mnie bolala po zastrzykach tescia a nie nadgarstki. Dlatego sie Go pytam czy lokcie i kolana tez. Moglo byc spowodowane ze zeszedl z deki,jesli tam tyle roznosci bylo w cyklu i Aponax rosl jak na drozdzach i podnosiil naprawde przeciez niemale zlomy.W takim przypadku deka musi byc w calym cyklu dla ochrony stawow wlasnie.Dawka nie wieksza i nie mniejsza jak 200mg/week.Dino napewno cos wymysli, ja od kontuzji to nie jestem niestety:evil:

Aponax
03-10-09, 22:07
deke skonczylem 29 sierpnia.deka 500mg tygodniowo.
Lokcie zaczely bolec mnie dzis.
Kolana w bardzo dobrej formie , nic nie szwamkuje.A zawsze mialem problem z lewym kolanem (stara kontuzja). Wins w tabsach bylo , ale mysle ze nie od tego , nie wysuszylo mi stawow i tak dalej , nie bolaly prawie w ogole(lekko kolana w trakcie) ale dalem animal flexa i juz bylo super.
Dokladnie nadgarski zaczely bolec mnie 26-27 wrzesnia , lokcie dzis w trakcie rozgrzewki z gryfem (najpierw rozgrzewka bez ciezaru i tak dalej).

jaca666
03-10-09, 22:08
Fallen ale winko samo i to w tabsach.Ja brałem po tesciu.To znaczy jeden tydzień z teściem a potem 3 tygodnie sam po 40mg dziennie i pod koniec się zaczęły bóle...Ostrzegano mnie wiele razy że wino oral solo wysusza stawy jak nic innego a tu już krótka droga do kontuzji...

fallenursus
03-10-09, 22:21
tez jechalem 2 weeks samo wino. wino powoduje bardzo duzy przyrost masy sciegnien, ale nasz organizm czuje ze to cos nie tak jak ma byc i kontratakuje to robiac je bardzo slabymi. deka daje dobry przyrost masy kolagenowej na stawach i organizm tego jakos nie kontratakuje. test w duzych dawkach rowniez powoduje oslabienie produkcji kolagenu.(powyzej 500/tyg) dlatego z duzych cyklach zawsze powinna byc deka. nie wiem czy zrozumiale napisalem..:errf: takie bule jak opisuje Aponax to jak dla mnie cienkie chrzastki ja nadgarstkach.....

Aponax
03-10-09, 22:26
ok , fallen zrozumialem , ale co teraz ?? czekac samo przejdzie czy jak?

fallenursus
03-10-09, 22:29
stary ty nie mozesz cwiczyc, tu czaba cos zaradzic zeby cie przestalo napierdalac. Dinozaur bedzie wiedzial, Vold powinien tez. jak narazie profilaktycznie laduj mega dozy omega3 spoko 10mg dziennie a nawet 15. w najgorszym wypadku ''naoliwisz'' przynajmniej stawy.

fallenursus
03-10-09, 22:37
stary ty nie mozesz cwiczyc, tu czaba cos zaradzic zeby cie przestalo napierdalac. Dinozaur bedzie wiedzial, Vold powinien tez. jak narazie profilaktycznie laduj mega dozy omega3 spoko 10mg dziennie a nawet 15. w najgorszym wypadku ''naoliwisz'' przynajmniej stawy.

w gramach te dawki. Popier...mi sie:smile:

Bull2
04-10-09, 11:02
kup konska masc http://zdrowo.intelishop.pl/pic/_bp46.jpg nasmaruj, rozgrzej nadgarstki i potem zaloz opaske http://s2.alejka.pl/i2/p/40/59/5ef4567bf8194_0_b.jpg. Nie bedziesz czuł bolu, a jak bedziesz czuł to minimalnie

Aponax
04-10-09, 11:19
dobra , ale jaki to ma sens meczyc stawy 6 tygodni do startow ? ja mam jaknajszybciej nadgarstki i lokcie doprowadzic do normalnego stanu a nie meczyc je jeszcze bardziej , zastosuje sie do rad fallena , dodam omega 3 diete bede trzymal glutamine bcaa amino i mysle ze bedzi edobrze jak przez 2 tygodnie nie pocwicze :/. Jeszcze zobacze co jutro powie lekarz:].

vold
04-10-09, 20:53
Miałem rózne bule , nadgarstków itp., rwanie w rękach zwłaszcza po odstawieniu ciężaru itp., miałem nawet taki problem że musiałem przerwac treningi, byłem u wielu lekarzy, przepisywali mi cuda i wydawałem sporo kasy i nic z tego - dupa!, az wreszcie trafiłem na lekarza który zalecił mi zwykły magnez z witaminą B6 dostępny bez recepty za kilka złotych, zasadą było to abym potroił zalecaną dawke przez conajmniej 3 dni, łykałem 6 tab dziennie , gdzie zalecano max 2, po 3 dniach wszystko ustąpiło a magnez zawsze łykam do dzisiejszego dnia tylko zwykłą dawke, możesz to spróbować , nie wiem czy pomoże ale napewno nie zaszkodzi,

czesto takie objawy różnego pochodzenia są przez stosowanie dopingu z zawartościa stanazolu, w tym wypadku trzeba zainwestować w coś na stawy ale magnez tez jest podstawą.

Sosna91
04-10-09, 21:44
odczuwałem jakiś czas temu ból lewego łokcia, może troche słabo go rozgrzewałem, a moze w magnezie coś tam jest bo od jakiegos czasu biore 2tabsy dzieenie magnezu + witaminy B6, przy kasie w hipermarketach są takie musujące, i jest okej.

vold
05-10-09, 07:47
W większości te musujące są słabe, popatrz ile mg , lepiej standard z apteki, taniej i lepiej.

Aponax
05-10-09, 16:45
Dzis bylem u lekarza w poznianiu ,i sie zdziwilem :O , po pokazniu zdjecia rtg , koles zrobil sie blady (doslownie), dziwil sie jak moglem chodzic na silownie przez 2 tygodnie i normalnie funkcjonowac , skierowal mnie na rentgen calych rak. Okazalo sie ze mam takies pekniecie w prawym nadgarstku (nie pamietma jak dokladnie to mowil , ale jakas regulke wypierdoli , pokazal dokladnie o co chodzi, po czymm zgodzilem sie na 3 tygodnie gipsu + 2 tygodnie opaska po sciagnieciu) i wstawil mi gips!!!! Dodam tylko ze poprosilem o porade innych lekarzy w tym szpitalu (troszke sie zdenerwowalem i doktor podzowonil po innych chirugrow i orgopedow) przyszlo ich 3 , 2mialo taka sama diagnoze a jeden nic tam nei widzial , wiec zgodzilem sie na gips !!!Teraz to juz jest kompletna klapa , tyle przygotowan i na marne , jestem wkurwiony;/
Na lewy nadgarsteg zapisał mi mascie na recepte + witamine b6 magnez + jakis lek przeciwbolowy oO. Lokcie mogly podobno boles mnie z powodu zlamanego nadgarstka :O. Do tego glukozamine chcial zapisac , ale mialem z esoba wszystkie suple jakie teraz uzywam i zobaczyl ze mam animal flexa i odrazu wiedzial ze glukozamina zbedna (gdy przeczytal sklad).

teraz pozostalo czekac 5 tygodni , moze uda mi sie w tydzien dojsc do jakiejkolwiek formy na starty , lecz chyba zrezygnuje w tym roku.
Mysle ze nei ma sensu probowac , bo po co mam wyjsc np. zalany czy tez z slabymi partiami (tym bardziej ze klatki nie moge cwiczyc a to moja najgorsza partia). Bede robil aeroby , suplemetacja odrzuce napewno wszystkie spalacze , glute amino i bcaa zostawie , i diete bede robil redukcyjna.
Jedyna jaka rzecz mnie cieszy to , to ze mam wolne od pracy na 2 miesiace i dostane odszkodowanie , ale to i tak nie zrekompensuje tego na co mialem ochote ;(.

fallenursus
05-10-09, 17:04
o kurwa, czymaj sie stary bedzie dobrze!

Aponax
05-10-09, 18:41
staram sie jak narazie to chce isc na silownie :( od dawna nei czulem takiej motywacji do dalszych cwiczen tlyko jak tu cwiczyc z gipsem
zapomnialem takze dopisac ze na pol roku mam spokuj z silownia :( , teraz przypomnialem sobie o czym mowil lekarz (bylem tak wkurwiony piszac poprzedniego posta ,że w ogole wszystko zapomnialem).Przez 6 miesiecy nie mam obciazac nadgarstka zbyt duzymi kg (gdy zapytalem ile to jest wiekszymi ciezarami , odpowiedzial 60 kg-70kg). Wiec juz widze te spadki, ale jestem nie ziemsko zdenerowany.

BTW.Ale nogi bede cwiczyl narazie z pomoca qmpli , brzucha takze nie zaniedbam ;].

fallenursus
06-10-09, 00:50
Dinozaur>Harry z Tybetu:twisted:

Aponax
06-10-09, 18:50
dino , super pieknie gdyby nie pokazali mi tego pekniecia ,na 4 inncyh dokladniejszych rentgenach( w poznianiu mieli lepszy sprzet niz ten ktory jest w mojej okolicy) , ale teraz to juz nie wazne , gips mam zobaczymy jak bedzie jak go zdejma:].