PDA

Zobacz pełną wersję : push&pull by voice669

Voice666
30-09-09, 11:21
Znalazłem ten trening w magazynie Flex (wydanie brytyjskie), zaintrygował mnie, przefrandzlowałme go trochę i oto on.
Jakieś sugestie?

Day1 push -chest, front delts, side delts, triceps

klatka
-wyciskanie płasko
-wyciskanie skos
-rozpiętki

barki
- wyciskanie
- unoszenia na boki

treiceps

-francuz siedząc ze sztangą
- francuz ze sztangielką
-dipsy

day2 pull - back, traps, rear delts, biceps

- martwy ciąg
-podciąganie sztangi w opadzie (podchwyt)
- podciąganie sztangielki w opadzie
- drążek
-szrugsy

barki
-unoszenia sztangielek w opadzie

biceps
- sztangielki z supinacją sziedząc
- młotki
- sztanga łamana

day3 nogi
-przysiad
- martwy na prostych nogach
- leg extensions ( kurwa zapomniałem jak to po naszemu jest)
- łydki - wspięcia

Jako, że jest to program push&pull układ i dobór partii jest taki a nie inny. Nie chce mi się tu wypisywać na czym trening polega, więc niech wypowiadają siew tym temacie osoby, które mogą mi coś doradzić.
Acha wl w klatce i mc w plecach jako pierwsze ćwiczenia, bo jak to ktoś kiedyś powiedział..." pierwsze ćwiczenia to 85% przyrostu..."

slim shady
30-09-09, 20:13
leg extensions - prostowanie nóg

a w plecach zamiast hantlami wioseł, nie lepiej zrobić wiosła sztangą ? unoszenie na boki wymieniłbym na podciąganie sztangi wzdłuż tułowia (obręcz barkowa jest bardziej zaangażowana), mc na początku trochę niebezpieczne ale potrzebna bardzo solidna rozgrzewka

Voice666
30-09-09, 20:29
"prostowanie nóg" - to jest to.

Co do podciągania sztangi wzdłuż tułowia, to też o tym myślałem, ale angażuje to także tylne aktony, a w dzień pull jest unoszenie sztangielek w opadzie więc nie chcę 2x trzepać tylnych barków. Co do mc to chyba raczej przesunę na koniec bo nie ma to tamto, ciężkie techniczne ćwiczenie, plecy muszą być rozgrzane.