PDA

Zobacz pełną wersję : Bolące łydki podczas biegu.

1rafal1991
28-09-09, 19:52
A więc.. mam taki problem podczas biegania strasznie twardnieją mi lydki, a do tego potwornie Mnie bolą, tak, ze nie moge biec dalej. wiecie moze co jest tego przyczyną?

KowalX
28-09-09, 20:10
złe buty ,zła technika biegu, ,albo dajesz w kość łydką
i nie są to czasem skurcze ?

1rafal1991
28-09-09, 20:19
Buty mam dobre do bieganie, technike też dobrą, bo biegam już dobrych pare lat, a do tego 3 latabiegałem w klubie. No wlasnie nie są to skurcze..
wczoraj tak zaczeło Mnie boleć, ze gdy sie zatrzymałem nie dałem rady na nogach sie utrzymac. ;/

AKRO
28-09-09, 20:51
U mnie było to samo. Pewnie zacząłeś łydki na siłce robić i bolą. Ja obczaiłem swoje łydki bo nie było rady na nie, ale teraz robie na siłce łydki i potem je rozciągam. I na mnie działa takie coś, ale Ty zobacz u siebie np. rozciągaj łydki przed i po bieganiu no i po siłce też możesz, tylko pamiętaj nie rozciągaj na zimne łydki tylko na rozgrzane bo złapiesz jakiegoś skurcza czy co.

AKRO
28-09-09, 20:53
A doopa tam buty czy beton...... :D

.Smile
29-09-09, 00:21
ja od momentu kiedy zacząłem biegać to zawsze czuje ból w łydkach... spróbuj zrobić sobie z 5 dni przerwy. Ja dzisiaj np miałem taki ból łydek, ze po paru kilometrach musialem przerwać bieg niestety, dalej już bym nie dał rady.

p.s z jakiej miejscowości jesteś?