Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaki można osiągnąć pułap ? :)

warmach1ne
27-09-09, 19:11
Witam, mam mianowicie takie pytanko z czystej ciekawości trenuje co prawda 4 miechy po rocznej przerwie wczesniej 6 miesięcy, ale zastanawia mnie to jak daleko można dojść bez dopingu (oczywisce odzywki wchodza w gre), czy macie na swoich przykladach dojscie do poprzeczki przez ktora nie mozna przeskoczc, mowie tutaj o rozmiarach, sile itd. ? Bardzo mnie to ciekawi, latwiej bedzie mi obrac realny cel ;) a widomo jak sie ma cel latwiej sie do niego dazy .. oczywiste jest ze nikt nie bedzie wygladal jak Ronnie trenujac nawet 50 lat.. :D Dzieki z gory za odpowiedzi pozdrawiam !

Sosna91
27-09-09, 19:14
a co my wróżki?
pewnie że są granice ale tego nikt nie wie jakie Ty masz predyspozycje. do 50cm w łapie podobno bez saa nie możliwe, ale skąd wiesz że nie będziesz pierwszym albo jednym z nielicznych którym sie to uda, z takim pesymistycznym podejściem to w ogóle będzie Ci ciężko co kolwiek zbudować.

warmach1ne
27-09-09, 19:36
pesymistycznie nastawiony ? kolego... no prosze cie .. no ta 50 cm nie bede mial w lapie ... pier.. nie trenuje ;) ale dlaczego zaraz wrozki czlowiek sie pyta grzecznie .. a ty odpowiadasz jak jakis nie obrazajac cie dzieciak ("co masz ? gówno"), Poprostu stwierdzic ze nie wiesz, ale chcialem posluchac opini ludzi ze doszli np. do takiego i takiego pulapu i ani rusz..

Czekam jeszcze na inne odpowiedzi :)

Sosna91
27-09-09, 19:44
bo jestem dzieciak mam dopiero 18lat i jeszcze żółto w dziobku.

mój post wcale nie miał być złośliwy ale po prostu pytanie dziwne bo tego nikt nie wie na ile Twoja genetyka pozwoli, a na forum nikt Ci nie odpowie na ile doszedł na sucho bo cały czas ćwiczy i skąd wie a osób w podeszłym wieku którzy juz skonczyli a dawniej trenowali tym bardziej na sucho niestety nie ma na forum.

igrek
27-09-09, 21:20
Bawiłem się kiedyś takim kalkulatorem w którym wpisywałś obwód nadgarstka, a on podawał Ci wymiary jakie morzesz osiągnąć bez koksu i supli przy 7% tluszczu. Mój wynik jest w stopce. Może ktoś ma linka bo ja nie pamiętam już tego.

Sosna91
27-09-09, 22:11
to to sałbo możesz dojść bez koksu ale to na pewno nie jest prawda ;] ale chętnie bym obbadał ten program.

igrek
27-09-09, 22:34
bez koksu i bez supli

igrek
27-09-09, 22:36
Znalazłem cos takiego ale ja liczylem innym.
Jakby ktoś był zainteresowany to jest taki kalkulator: http://www.hypertrophy-sp...calculator.html (http://www.hypertrophy-specific.com/maximum-size-calculator.html) Podaje się obwód nadgarstka (wirst) i kostki (ankle) oraz wzrost. Wszystko to podajemy w calach i uzyskujemy wyniki maksymalne obwodów przy 8% tłuszczu, także w calach oraz wagę w funtach.

maly25
27-09-09, 23:01
Witam, mam mianowicie takie pytanko z czystej ciekawości trenuje co prawda 4 miechy po rocznej przerwie wczesniej 6 miesięcy, ale zastanawia mnie to jak daleko można dojść bez dopingu (oczywisce odzywki wchodza w gre), czy macie na swoich przykladach dojscie do poprzeczki przez ktora nie mozna przeskoczc, mowie tutaj o rozmiarach, sile itd. ? Bardzo mnie to ciekawi, latwiej bedzie mi obrac realny cel ;) a widomo jak sie ma cel latwiej sie do niego dazy .. oczywiste jest ze nikt nie bedzie wygladal jak Ronnie trenujac nawet 50 lat.. :D Dzieki z gory za odpowiedzi pozdrawiam !

napewno jestes w stanie dosc do bardzo dobrych rozmiarow z ktorych napewno bylbys zadowolony,najpierw obierz sobie jeden pulap jak go osiagniesz to zwiekszasz popzeczke,pamietaj o podstawach;trening dieta regeneracja efekty przyjda same

warmach1ne
28-09-09, 00:06
dzieki za pomoc Igrkowi i za motywacje maly25 sogi poleciały .. a szczegolnie ten kalkulator mi sie spodobał dzieki bardzo :D napewno sie komus jeszcze przyda :)

adonis18
28-09-09, 00:29
jeśli zakładasz, ze jakieś sztywne granice istnieją, to przerzuć się na szachy :lol:

były już takie teorie, żebez koksu: nie wyciśniesz>200kg, nie dojdziesz do 100kg wagi (to, to już całkiem :lol:) czy właśnie obwód ramienia 50cm i więcej.
to, że czegoś się nie da czy się to jedno wielkie pier****nie. to wszystko zależy d tylu czynników, że nawet mi się wymieniać nie chce...

jedz i walcz ze złomem, a efekty będą i nie słuchaj pierdół :rockon:

elo

warmach1ne
28-09-09, 00:37
Poki co walcze i walczyc bede zaczynalem z bicepsem 35 jak na moja szczupla budowe ciala to chyba niezly rozmiar i chociaz 12 lat trenowalem sport walki moze tez dlatego chociaz nie wykonywalo sie typowo silowych cwiczen poza pompkami i przysiadami ;) wiadmo worek te sprawy tez daje wycisk, i 300 pompek co trening tez nie malo, roznymi technikami nie tylko klatka i triceps pracowal ale biceps nie wiem jakim sposobem ale tez sie pompowal :D ale nie ma co porownywac do siłki, ale przez 3 miechy skoczylo mi prawie 1.5 cm a chcialbym osiagnac 40 w pozniejszej przyszlosci 42 bylo by dla mnie zadawalajace ;) na niczym mi tak nie zalezy jak na duzej lapie ;D bo reszta jakos latwo rosnie :)

fallenursus
28-09-09, 01:02
IF THERE IS A WILL
THERE IS A WAY
:twisted:

adonis18
28-09-09, 02:04
IF THERE IS A WILL
THERE IS A WAY
:twisted:

true, true...:rockon:

KowalX
28-09-09, 02:44
Poki co walcze i walczyc bede zaczynalem z bicepsem 35 jak na moja szczupla budowe ciala to chyba niezly rozmiar i chociaz 12 lat trenowalem sport walki

dokładnie wiem o co biega...u mnie też sporty walki,łapa 36 była,chude kości i teraz siłkę atakuje :)

johnni
28-09-09, 09:14
Gdyby to było proste, to każdy byłby wielki jak skurwysyn, albo przychodzisz na siłownie by wygrać, albo jesteś przegranym

znieczulica
29-09-09, 11:25
Też mnie to interesowało jakie i jak szybko efekty można uzyskać( wiadomo że decyduje o tym wiele czynników,różnych dla różnych ludzi, ale chodzi o jakąś średnią dla przybliżenia czy moje efekty są poniżej tej średniej i coś robie źle czy powyżej)

A co do samych granic możliwości to jest takie powiedzenie - jeśli coś wydaje się tak trudne do wykonania że wszyscy wiedzą o tym że się nie da, to zawsze znajdzie się ktoś kto o tym nie wie, przyjdzie i to zrobi.

warmach1ne
29-09-09, 13:17
chyba nie liczyles nic tym kalkulatorem ;D bo mi wychodzi ze ja juz przeszedlem o 1 cm swoje maximum :DDD

adonis18
29-09-09, 13:25
niezły ten kalkulator :lol:

jak najbardziejzawiera się w zbiorze "pierdoła", ktorych w żaden sposób nie należy traktować serio.

btw: jak można bez koxu przyswoić ponad 4g białaka?? to raczej niemożliwe, chyba że o czymś nie wiem...

elo

warmach1ne
29-09-09, 15:36
48 ?? to nie wiem jaki ty masz nadgarstek .. 30 ? :D

adonis18
29-09-09, 15:40
no dobra, ale czy wykorzystam te 370g białka dziennie (mówie tylko o zwierzęcym, roślinnego nei liczę w ogole)
tak jak jest do tej pory, jest dobrze, także nie, dziekuje dinku, 2,3 - 2,5gb/kg w zupełności mi wystarczy :D
a suche cały czas mi idzie... do nast lata mam zamiar dobić do 100kg, na przekór wszystkim łajzom twierdzącym, ze bez koxu się nie da :lol:

adonis18
29-09-09, 20:45
ale gdybys odcial wegle a dolozyl bialka to bys mial w pasie mniej i mieso lepszej jakosci a tak jestes podlany delikatnie woda i fatem
na 180cm to pas powinien byc znacznie mniejszy niz twoje 90

wiem, ale nie moge żyć bez węgli :whistle: a już na pewno nie moge trenować jak na prawdziwego zwierzaka przystało :rockon:
pas jest ok, tzn jak dla mnie/na mnie, bo nie mam opony czy wystającego brzucha, po prostu taka budowa jest (no, zawsze ze 2,3cm można jeszcze odszczuplić, ale nad tym teraz nie myśle) jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej... już "tylko" 7kg do 100 :smile:

dzieki za sugestie, nie zaśmiecajmy więcej tematu, pozdro dla wszystkich

KowalX
01-10-09, 14:24
nie zastąpisz węgli białkiem i na odwrót .nie jest to prawda ,że będziesz mniej zalany ,ja spożywam 1,8g-2g i jakoś nie jestem wcale zalany,

białko jest mało energetyczne i wszystko jest inaczej wchłaniane ,
taka ilość białka nie polepszy wcale efektu(chyba ,że ładujesz koks)

KowalX
01-10-09, 14:42
nie uparłem się tylko wiem ,że 4g nie ma sensu bez koksu
miałem większą masę

3g to jeszcze zrozumiem,ale nie przesadzajmy ,jak by to było takie proste to można było by jeść same białka bez węgli.Zmniejszając węgle kosztem białka doprowadzisz do sytuacji ,że organizm musi więcej pracować ,bo zamiast części węgli będzie musiało być więcej białka by uzupełnić straty energetyczne,bo i tak organizm musi to zrobić.węgle też przyśpieszają metabolizm
skoro ciebie zalewa masz za dużo kcal i prawdopodobnie jesz co popadnie i pijesz alkohol ,który jest metabolizowany w taki sposób ,że wysiłek nie ma na niego wpływu ,a jest bardzo kaloryczny 1g=7kcal
nie mam zamiaru przy tym komukolwiek dawać rad niekoniecznie zdrowych