Zobacz pełną wersję : Jak skoczyć ostro z wagą z 57kg na jakies 70
michal1717
27-09-09, 14:47
jak w temacie chciałbym przybrać z 57kg na 70 jakas dietka rozsądna Meta odpada białko ostateczność ale jakieś tanie odżywki jak można i dietka tańsza i ćwiczenia do tego jestem początkujący i nie wiem co i jak...tylko wiecie z żadnymi profesjonalnymi tekstami xD z góry dziękuje...;]
chcesz wyglądać jak facet - naucz się jeść jak facet. ale w twoim przypadku to nawet wiecej dobrego żarcia. nie będe ci opowiadał bzdur - dieta jest cholernie droga, szczególnie jak masz 15 lat (na utrzymaniu rodzicow) np: 6 posiłków z czego przynajmniej 3 z mięsem/rybą, jaja, ser biały chudy, tuńczyk, serki wiejskie, pełnoziarnistepieczywo, ciemne makarony, ryż, kasza i tak w kółko do zayebania :) no i oczywiście warzywka i owoce - z taką niedowagą to nie musialbyś się ograniczać :)
w zasadzie wszystko jest w dziale dieta -> polecam i smasznego!
michal1717
27-09-09, 19:49
aha czyli dieta droga ryby to wiem kurczak i wgl białe mięso jak mi się wydaje...dzięki za pomoc postaram się czekam na inne pomysły ps.a tak wgl typowe "wiejskie" żarło gra role ? typu kartofle te rzeczy mi zależy na masie zeby wyskoczyć z tej niedowagi i brać sie za ćwiczenia bo ćwiczenia na takiej masie nie mają chyba sensu...
Masz w dziale dieta wiele kalkulatorów, które przeliczą Ci zapotrzebowanie kaloryczne. Jeśli chcesz przybrać na wadze, musisz mieć dodatni bilans kaloryczny! Ale nie obżeraj się bele czym tylko tak jak napisał adonis... zdrowo ale dużo;) Powodzenia:D
dieta nie jest droga ,trzeba zastąpić jedne produkty innymi i najważniejsze są tu pory spożywania ,
warmach1ne
28-09-09, 00:49
dieta nie jest droga ,trzeba zastąpić jedne produkty innymi i najważniejsze są tu pory spożywania ,
szczególnie piersi z kurczaka i ryby ;)
fallenursus
28-09-09, 00:59
znajomy rosjanin z silowni opowiadal ostatanio jak latal na silke w rosji daaawno temu...schabowe,ziemniaki,twarog,jajka. to wszystko co jadl to tylko to bylo u nich dostepne.Rosl jak na drozdzach.
ziemniak przed treningiem z dodatkami ,lubieć :)
no właśnie - widzisz może i dla wielu jest droga. masz 15 lat, jesteś na utrzymaniu rodziców i weź tu przekonaj matke żeby, przy często bardzo ograniczonym budżecie, zmieniła nagle kuchnie... jasne że można pokombinować, ale z pustego to i salomon nie naleje. tak to już jest i nie ma co się rozwodzić i psuć sobie nerwów.
taki kraj gdzie niejedem za 1000zł ma utrzymać mieszkanie i wyżywić rodzine. jesteś jej członkiem - jesz pomidorową na obiad i tyle jeśli chodzi o dietę...
spoko wiem ,nie raz nie miałem co do gara włożyć i dzień spędzało się na jednej suchej kromce,
chodziło mi raczej o rezygnację z czegoś na koszt czegoś innego :)
michal1717
28-09-09, 19:21
aha dzieki za pomysły ale spróbuje białko kupić i do tego gainer ale nie wiem czy to zdrowo jak w moim wieku...a kieszen wszystko kupuje z własnej matka mi nie kupuje ;]
Matka nie kupuje hmmmm....pomyślmy czyli kase masz z nieba czy od babci??no chyba ze po szkole pracujesz to sory..... bo jak inaczej z własnej kieszeni wytrzepac na to wszystko,ja pracuje spoko zarabiam a niema kasy na głupie bcaa takie zycie:cry:
znajomy rosjanin z silowni opowiadal ostatanio jak latal na silke w rosji daaawno temu...schabowe,ziemniaki,twarog,jajka. to wszystko co jadl to tylko to bylo u nich dostepne.Rosl jak na drozdzach.
bo w Rosji to same mutanty po tym Czarnobylu bez obrazy :) hehe ciekawe z czym te jedzenie mieli.
aha dzieki za pomysły ale spróbuje białko kupić i do tego gainer ale nie wiem czy to zdrowo jak w moim wieku...a kieszen wszystko kupuje z własnej matka mi nie kupuje ;]
wystarczy białko,nie wiem po co do tego gainer
michal1717
04-10-09, 14:28
gainer slyszalem jest dla tych których nie stać na diete tak slyszalem ostatnio a kase mam ale mniejsza o to skąd
lepsze naturalne źródła węgli :errf:
dokladnie lepiej jakies bialeczko niz wegle.
slim shady
04-10-09, 20:51
gainer drożej wychodzi od normalnego jedzenia, zainwestuj i kup duży worek ryżu (taniej wyjdzie) i np. twaróg (co prawda kazeina najpraktyczniejsza jest na noc, ale czasami trzeba sobie poradzić na tym co jest) + jajka nie wielka inwestycja a masz już na czym rosnąć, jedz dużo warzyw inie zapomnij o zdrowych źródłach tłuszczu, jak masz schabowego na obiad to śmiało możesz jeść ;)