Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : bolą mieśnie

shift
24-09-09, 18:48
Witam! Ćwicząc dana partie mięśni...i na drugi dzień bolą mnie te mięśnie, to oznacza ze sie przećwiczyłem czy mają boleć??

Dawidhardcore
24-09-09, 18:51
Jak bola to znaczy,ze cwiczenia skutkuja,ale pamietaj zebys nie cwiczyl dzien w dzien tej samej parti miesni na zmiane:)moga to byc tez zakwasy jak dlugo sie nie cwiczy,a potem po takiej przerwie mocny trening to sciegna,miesnie nie wytrzymuja i daja po sobie poznac wieczorem juz po treningu jak i rano po wstaniu z lozka

KowalX
24-09-09, 18:59
bolą dlatego ,że albo poddałeś je nowym bodźcom, albo mocno je obciążyłeś.Nie martwiłbym się.

Co do wypowiedzi kolegi wyżej nie zawsze jest to pożądana cecha dlatego,że organizm powinien przystosowywać się do wykonanej pracy

Dawidhardcore
24-09-09, 20:12
i tu masz racje KowalX,nie zawsze jest tak,ze sie ma zakwasy czy cos w tym rodzaju,nadwerezenie,czy bole.Moze nie robisz rozgrzewek,ktore zawsze rozgrzwaja miesnie i je przygotowuja do ciezszych ciezarow,ja mam tak samo ,zawsze przeznaczam 15 min ra rozgrzewke zeby potem po silce nie mial czegos takiego ,ze bd mial potemz nastepnego dnia nici;/

Dawidhardcore
24-09-09, 20:14
Organizm sie przystosowuje,ale nie z dnia na dzien na to potzreba czasu,jelsi zaczynasz cwiczyc to zawsze zaczynaj od mniejszych obciazen ,zebys potem przy ciezszych nie mial problemow,bo jak a=zaczniesz od najciezszych to mozesz miec problemy,bo z miesniami tez trzeba uwazac