Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pytanie o diete

Robalo
04-01-07, 17:25
Ma 13 lat waże 65 kg wzrost 178 trenuje dość krótko jakiś miesiac chciałbym zapytac jaką polecacie mi diete, chodziło by mi o coś na mase. Dziekuję za pomoc.

damiano
04-01-07, 17:30
wysoko weglowa i bilkowa zaras ci napisze.bo narazie nie mam czasu

[ Dodano: 04-01-2007, 17:45 ]
sniadanie
-mleko z platkami9do tego rodzynki daktyle)
-jajka np 4 jajka z t ego 1 zoltko
2sniadanie
-kanapki(zolty ser,ser bialy,serki topione)
-jablko
obiad
to to co chyba ugotuja w domu chyba ze sam sobie robisz to mozesz napisac
potreningowy posilek
-banan
-jogurt,maslanka
-kanapka z miodem(weglowodany),lub sery
-batony(mars,snickers)
kolacia
-ryz w z roznymi przystawkami moze byc np jogurt naturalny dzem i ryz wymieszacalbo z miesem i sosem
-rybka( jakies wazywka)
-kurczak

Robalo
04-01-07, 17:50
Dzieki za szybką odpowiedź co do tego obiadu to sam robie. Więc teraz będę wiedzał co. Jeśli ktoś ma jakieś sugiestie co do mojego treningu to prosze pisać. Dodam że narazie tylko przygotowywałem mieśnię do cięższego treningu.

damiano
04-01-07, 18:46
mozesz sobie kupic gainerka

CreativePL
04-01-07, 23:00
ja w tak mlodym wieku wogole odradzam dietke i cwiczenia na silowni narazie zajmi sie rozciaganiem miesni i treningiem domatora :roll:

jonasz7
05-01-07, 16:39
No dieta to jeszcze tobie nie jest potrzebna w tym wieku. Ważne abyś tylko jadł w miare dużo i wartościowo. A dietą możesz się zająć za dwa- trzy latka.
masz jeszcze szybki metabolizm więc spokojnie, narazie szybko masy nie będziesz przybierał wszystko powoli, ale do przodu!!!
A z odżywkami to poczekaj one w tym wieku to za dużo ci nie dadzą, lepiej kup sobie coś do żarcia za tą kasę albo jakieś akcesoria na siłke.
pzdr.