Zobacz pełną wersję : Bol kregoslipa - odcinek ledzwiowy ;/
Witam serdecznie. Moj problem polega na tym ze w wakacje obciazalem w znacznym stopniu kregoslup, najbardziej odcinek ledzwiowy. Praca trwala ponad 2 miesiace. Bol kregoslupa odczuwalem juz po 2 tyg pracy ale zbytnio mi to nie przeszkadzalo. Po przyjezdzie zrobilem 2 tyg przerwy i zaczalem treningi. Na poczatku po treningu mniej mnie bolalo, teraz w sumie po treningu tez mnien boli ale w nastepny dzien nawet przy siedzeniu troche czuje jak dolny odcinek mnie boli;/ Po przyjezdzie bylem u lekarza i przepisal mi Diclac-50 zjadlem tego troche ale odstawilem bo mialem biegunke po tym. Lekarz 1 kontaktu kazal mi wzmocnic plecy ze to niby przez to. To wzmacniam , ale nadal boli, nawet troche bardziej ;/
Co mam teraz robic ? Cwiczyc dalej ? Moze jakies mascie ?? Teraz stosuje Ketoprom.
W treningu plecow wykonuje MC i wioslo sztanga gdy odkladam ciezar to w dolnym odcinku plecow czuje lekki bol.
Ogolnie to nie wiem co o tym myslec bo po cwiczeniach fajnie sie czuje ale na nastepny dzien mnie juz bola ledzwie.
Co radzicie ??
to od tych ogorkow walonych jak mysle? tez mialem, czasem boli to sie rozciagam,ledzwie, sklony i pomaga. ale bol maly. jak wiekszy to jeszcze tu ktos cos powie.
mmnie bolalo po kilku pierwszysch dniahc na budowie ale potem przestało. PLecy mnie bola w tym odcinku tylko dzien po robieniu plecow i nóg.
skup się na jeszcze lepszej technice... powróć do minimalnych ciężarów z czasem zwiększaj, odpowiednie rozgrzanie przed treningiem oczywiście wskazane. Jesli to nie pomoże udaj sie do lekarza w celu moze przeswietlenia czy coś
Witam serdecznie. Moj problem polega na tym ze w wakacje obciazalem w znacznym stopniu kregoslup, najbardziej odcinek ledzwiowy. Praca trwala ponad 2 miesiace. Bol kregoslupa odczuwalem juz po 2 tyg pracy ale zbytnio mi to nie przeszkadzalo. Po przyjezdzie zrobilem 2 tyg przerwy i zaczalem treningi. Na poczatku po treningu mniej mnie bolalo, teraz w sumie po treningu tez mnien boli ale w nastepny dzien nawet przy siedzeniu troche czuje jak dolny odcinek mnie boli;/ Po przyjezdzie bylem u lekarza i przepisal mi Diclac-50 zjadlem tego troche ale odstawilem bo mialem biegunke po tym. Lekarz 1 kontaktu kazal mi wzmocnic plecy ze to niby przez to. To wzmacniam , ale nadal boli, nawet troche bardziej ;/
Co mam teraz robic ? Cwiczyc dalej ? Moze jakies mascie ?? Teraz stosuje Ketoprom.
W treningu plecow wykonuje MC i wioslo sztanga gdy odkladam ciezar to w dolnym odcinku plecow czuje lekki bol.
Ogolnie to nie wiem co o tym myslec bo po cwiczeniach fajnie sie czuje ale na nastepny dzien mnie juz bola ledzwie.
Co radzicie ??
do lekarza jeszcze raz i mów ,że lek Ci nie służył
(ortopeda)
ok w chwili wolnego czasu pojde do przychodni i powiem lekarzowi ze lek nie dzialal i chce skieroowanie do ortopedy. Dostane bez problemu czy raczej nie ?? Wiem ze lekarze niechetnie wypisuja skierowania itp dlatego pytam ;)
Anaboliczny Koks
22-09-09, 15:45
be problemu tylko ,ze ortoepda nic sobie z tego nie bedzie robil ,chyba ze na normalnego trafisz
tylko ,ze ortoepda nic sobie z tego nie bedzie robil
z czego sobie nie bedzie nic robil ?? napewno zrobi zdjecie i moze cos pomoze
moze zrezygnuj z wioslowania bo chyba najbardziej obciaza plecy.
porzadna i rozgrzewka + rozciąganie przed cwiczeniami (najlepiej na siedzaco).
moze jakies masaze lub zabiegi?
stosując rozciąganie statyczne odcinka, z którym ma problem przed treningiem osłabi mięśnie i jeszcze bardziej narazi je na kontuzję,
stosując rozciąganie statyczne odcinak, z którym ma problem przed treningiem osłabi mięśnie i jeszcze bardziej narazi je na kontuzję,
nie rozumiem :smile:
Mam rozciagac statycznie odcinek ktory mnie boli ??
nie rozumiem :smile:
Mam rozciagac statycznie odcinek ktory mnie boli ??
nie,masz go zostawić w spokoju.Rozciąganie statyczne osłabi twoje mięśnie i zwiększy się ryzyko kontuzji ,albo może ją pogłębić
to co mam robic przed treningiem ? Normalnie rozgrzewka i do dziela ?? Na poczatku robie drazek pozniej wioslo i na koncu MC ale teraz zrobie zmiane : MC, drazek, wioslo. Zmiana dlatego bo kumpel b. doswiadczony mi to doradzil :)
Obnozyc ciezary na plecy czy isc w progres ? Do lekarza ide dopiero w czwartek wiec nie wiem jak trenowac w tym okresie.
za dwa dni masz lekarza,a do tego czasu odpuść ,albo przynajmniej wyluzuj :)
to wyluzuje... po chorobie ciagnie mnie do cwiczen i nie wyobrazam sobie nie cwiczyc plecow ;)
Anaboliczny Koks
22-09-09, 21:57
michal chodzilo o to ,ze np we Wroclawiu jest 2 takich ortoepdow u ktorych bylem ze sciegnem ahillesa ,bolalo mnie itd ,a on mi masc dal i zadnego zdjecia ,no nic po prostu ,dopiero mnie lekarz rodzinny na wszystko powysylal.
ja wczoraj robiłem plecki na duzym ciezarze i nie czulem bólu, tak samo dzisiaj, tzn jeszcze troche bo biegałem 2dni temu i to właśnie od biegania mnie boli i juz nie wiem ocb.
wlasnie kur** wszystko to takie dziwne jest ;/ jak zrobie plecy to mnie plecy mniej bola, jedynie przy odkladaniu ciezaru mnie boli ;/
zrobie tak jak dinozaur pisze wioslo wywale, MC na lajcie zrobie i moze na koniec dzien dobry ? a na dojechanie plecow pobawie sie drazkiem :) co wy na to ??