PDA

Zobacz pełną wersję : Odżywki dla domatora

tante222
21-09-09, 17:28
nWitam, mam 15 lat i mam zamiar zacząć cwiczyć. Na siłownie narazie nie mam zamiaru chodzić gdyż uważam że jestem za młody a w domu sprzętu nie mam. Mam zamiar kupić sobie expander. Mam 176cm. i 63kg. troche mało. Chcę bardzo szybko sobie rozbudować mieście klatki piersiowej, barki, biceps i trceps. Czytałem o róznych środkach pomagających na szybszy przyrost mięśni lecz nie wiem czy kupywać. Narazie robie tylko pompki (5 rodzajów, niżej podane) no i lada dzień chce sobie kupić expander jak już pisałem wyżej. Lecz chcę żeby efekty mojej pracy były już po 4 miesiącach gdyż wtedy mam zamiar isć na siłownie do kolegi i dotrenować biceps i klate. Więc prosze o rade co mógłbym brać żeby w ten czas nabrać mięśni i siły? Gdyby waszym zdaniem odżyki to za dużo jak na 15 lat to prosze o dobranie mi odpowiedniej diety. Naprawde zależy mi żebym po przez pompki i expander nabrał większej siły i mięśni ;]

Mam własny plan treningowy :
1. Pompki płaskie (klasyczne) 2 serie po 10 powtórzeń
2. Pompki z głową u góry (ręce na taborecie, ławce itp.) - 4 serie po 20 powtórzeń
3. Pompki z głową u dołu (nogi na taborecie, ławce itp.) - 2 serie po 5 powtórzeń
4. Pompki boczne (jedna ręka prosta druga ugięta i na zmiane) - 2 serie po 10 powtórzeń
5. Pompki przy scianie - 4 serie po 20 powtórzeń

Więcej nie wycisne z moich mięśni..

Jeszcze jedno pytanie, czy robić ten plan codziennie czy dać czas na zregerowanie się mieśni i robić co 2 dni?

ps. robię też ćwiczenia na wyrzezbienie brzucha ale z tym to sam se poradze. Z góry dziękuje.

Nie oczekuje po 4 miesiącach podnościć 100 kg na klate, lecz efekty muszą być widoczne :D ;))

oskar
21-09-09, 20:49
Ja się dokońca nie znam ale myślę że tylko możesz zdrowo i dobrze się odrzywiać poniewarz 30% to trening a 70 dobra dieta:)

Zimka
22-09-09, 14:03
Myślę ze narazie nie bierz żadnych odżywek tylko dieta z duża ilością ryżu makaronów itp-poszukaj w innych tematach na temat diety. Jeśli już byś chciał brać odżywki to Gainer byłby dla CIebie najlepszy. Co do treningu daj odpocząć mieśnią rób co 2 dzień i z każdym tygodniem rób więcej powtózeń a następnie serii.

1Matt
22-09-09, 16:54
to i ja dodam swoje trzy grosze.
czemu nie chcesz teraz na siłownie? ona właśnie jest od tego, żeby się rozbudować a nie iść tam gotowy, rozbudowany... suplementy póki co odstaw, przejdz do działu z dietą, podaj odpowiednie dane (wzór w podwieszonych) i postarają się ułożyć ci dietę.
Druga, a raczej trzecia sprawa to to, że chcesz sama klatę i ramiona ćwiczyć (zestaw dyskotekowy?), możesz potem tego żałować, jak? tak, że pewnego dnia spojrzysz w lustro i co zobaczysz? okropnie chude nogi! brzucha nie masz zamiaru robić? w sumie pleców może i nie warto w tym wieku bo to może być szkodliwe i zbyt ciężkie (ale nie jestem pewien, predyspozycje?), co do pompek, uważam że nie mogą stanowić same w sobie całego treningu, a raczej być wplecione w trening.

Harfa
22-09-09, 23:28
tante222 - ZNAJDŹ I DOBIERZ GOTOWĄ DIETĘ DO WAGI I WZROSTU I ZAMIEŃ SOBIE PRODUKTY NA KTÓRE CIE NIE STAĆ BĄDŹ NIE LUBISZ :lol:

Harfa
22-09-09, 23:29
ALE Z TYM DOMATOREM TO JUŻ PRZESADZIŁEŚ :twisted: