tante222
21-09-09, 17:28
nWitam, mam 15 lat i mam zamiar zacząć cwiczyć. Na siłownie narazie nie mam zamiaru chodzić gdyż uważam że jestem za młody a w domu sprzętu nie mam. Mam zamiar kupić sobie expander. Mam 176cm. i 63kg. troche mało. Chcę bardzo szybko sobie rozbudować mieście klatki piersiowej, barki, biceps i trceps. Czytałem o róznych środkach pomagających na szybszy przyrost mięśni lecz nie wiem czy kupywać. Narazie robie tylko pompki (5 rodzajów, niżej podane) no i lada dzień chce sobie kupić expander jak już pisałem wyżej. Lecz chcę żeby efekty mojej pracy były już po 4 miesiącach gdyż wtedy mam zamiar isć na siłownie do kolegi i dotrenować biceps i klate. Więc prosze o rade co mógłbym brać żeby w ten czas nabrać mięśni i siły? Gdyby waszym zdaniem odżyki to za dużo jak na 15 lat to prosze o dobranie mi odpowiedniej diety. Naprawde zależy mi żebym po przez pompki i expander nabrał większej siły i mięśni ;]
Mam własny plan treningowy :
1. Pompki płaskie (klasyczne) 2 serie po 10 powtórzeń
2. Pompki z głową u góry (ręce na taborecie, ławce itp.) - 4 serie po 20 powtórzeń
3. Pompki z głową u dołu (nogi na taborecie, ławce itp.) - 2 serie po 5 powtórzeń
4. Pompki boczne (jedna ręka prosta druga ugięta i na zmiane) - 2 serie po 10 powtórzeń
5. Pompki przy scianie - 4 serie po 20 powtórzeń
Więcej nie wycisne z moich mięśni..
Jeszcze jedno pytanie, czy robić ten plan codziennie czy dać czas na zregerowanie się mieśni i robić co 2 dni?
ps. robię też ćwiczenia na wyrzezbienie brzucha ale z tym to sam se poradze. Z góry dziękuje.
Nie oczekuje po 4 miesiącach podnościć 100 kg na klate, lecz efekty muszą być widoczne :D ;))
Mam własny plan treningowy :
1. Pompki płaskie (klasyczne) 2 serie po 10 powtórzeń
2. Pompki z głową u góry (ręce na taborecie, ławce itp.) - 4 serie po 20 powtórzeń
3. Pompki z głową u dołu (nogi na taborecie, ławce itp.) - 2 serie po 5 powtórzeń
4. Pompki boczne (jedna ręka prosta druga ugięta i na zmiane) - 2 serie po 10 powtórzeń
5. Pompki przy scianie - 4 serie po 20 powtórzeń
Więcej nie wycisne z moich mięśni..
Jeszcze jedno pytanie, czy robić ten plan codziennie czy dać czas na zregerowanie się mieśni i robić co 2 dni?
ps. robię też ćwiczenia na wyrzezbienie brzucha ale z tym to sam se poradze. Z góry dziękuje.
Nie oczekuje po 4 miesiącach podnościć 100 kg na klate, lecz efekty muszą być widoczne :D ;))