I Posiłek 8:00 – Mleko + owoc (jabłko, winogrona , pomarańcza itp.)
II Posiłek 11:00 – 2 kromki z wędlina (dużo wędliny)
III Posiłek 14:00 – 2 banany
IV Posiłek 17:00 – Mięso (gotowane) lub ryba + warzywa
(brokuły, zielony groszek, szpinak itp.)
V Posiłek 20:00 – 2 jajka + woda
Waga: 103kg
Wzrost: 182cm
Trening na siłowni zaczynam od 5 października i będę ćwiczył na rzeźbę.
jeśli nie zależy Ci na twoim zdrowiu to możesz tak jeść ,nie wiem czy jesteś w jakieś desperacji.Raz ,że posiłki są mało wartościowe wiec,albo dobijesz organizm z niedożywienia ,albo ze zbyt szybą utratą masy ciała i prawdopodobnie wszystko wróci za 2-3lata z nawiązką.Najpierw to oblicz zapotrzebowanie na kalorię.Następnie zajmij się doborem posiłków ,które dostarczą Ci niezbędnych witamin ,minerałów i innych składników odżywczych.Dobierz do tego odpowiedni wysiłek ,najpierw mało intensywny jeśli nie byłeś aktywny by nie obciążać stawów i wiązadeł oraz całego organizmu.I na litość czy ty masz zamiar codziennie jeść to samo?Czy kogokolwiek rodzice robią dzień w dzień to samo na śniadanie ,obiad i kolację itp,nie.Nie chodzi by masować czy redukować kosztem zdrowia.
Dokup sobie dobry izolat/hydrolizat białka ,dokup np.Cla i spróbuj wymieniać posiłki na inne ,zastępować je.Jeśli czegoś nie wiesz spytaj rodziców co i jak.
Masz tu przykładowe produkty:
węglowodany staraj się by były mało przetworzone i o niskim ig ,czy dłużej poddajesz je obróbce tym bardziej niekorzystne są,pomyśl też o warzywach.Białka możesz dostarczać z wszelakich produktów typu nabiał,mięso drobiowe,rośliny strączkowe i czasami ryby chude itp
możesz dokupić też kwasy omega 3 lub raz czy dwa w tygodniu spożywaj tłustą rybę(ważne by była świeża).Pomyśl np. o jabłkach ,grejpfrutach natomiast banany,winogrona czy arbuz mają wyższe ig i łg
białka i tłuszcze spowolnią ig produktu wiec je dodawaj.Do spożywanych warzyw możesz dodać np łyżeczkę oleju rzepakowego do sałatek,nie musisz wydawać na oliwe ,bo trochę drożej to wychodzi,a i tak tylko te z najwyższej półki mają najwyższą wartość.W odchudzaniu nie chodzi o nic nie jedzenie ,a jedzenie właściwych produktów z lekkim ujemnym bilansem kalorycznym i dodanych wysiłkiem fizycznym.Suplementy mogą pomóc Ci w tym celu,ale pamiętaj ,że tylko pomóc nic poza tym.Jak np gotujesz warzywa rób to w niewielkiej ilości wody i z wody ,która zostanie możesz zrobić później sos(w takiej wodzie masz sporo witamin i minerałów)
Ja chciałbym zrzucić parę kg ale nie chciałbym żadnych odżywek stosować.
Była by taka możliwość żebyś mi podał przykład takiej diety albo czy mógłbyś mi ułożyć?? Ja właśnie nie mam pojęcia jak to rozłożyć i dopasować posiłki ;/
Z góry Dziękuje ;]