Zobacz pełną wersję : Program suple
Grooby1990
20-09-09, 11:13
Witam, chciałbym aby ktoś poradził mi, czy dobre wybieram suple, ewentualnie jakie zrobic poprawki. Mialem prawie 3 miesiace przerwy od cwiczen, troche tluszczu sie odlozylo. Zaczynam z bilansem energetycznym na - i aerobami, do tego siłownia 3 razy w tygodniu, ważę 82 kg. Zakupiłem thermoSpeedExtreme Olimpu + L-carnitine Treca na 3 tygodnie. Czy po tych 3 tygodniach, mogę od razu przejsc na HMB/HMBolon+kreatyna+białko?
I co lepsze, HMB czy HMBolon NX z Olimpu w mega capsach?
Jaką kreatynę wybrać? Czy mega capsy 1250 z Olimpu?
Co myślicie o białku z Ostrowii WPC 80?
Z góry dzięki za pomoc
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=487
Wiec hmb do smietnika bo ten suplement to lipa.
Białko Ostrowia na biede moze byc ale kup PVL lub cos innego z wyszej połki.
Kreatyna najlepsz Universala ja non stop stosuje suple tej firmy i jestem zadowolony.
Wogole poczytaj o połaczeniu thermo z stakiem mozna robic mase a przy tym nie nabierac tłuszczu polecam połaczenie mega qrwa dobre!
MolderDist
22-09-09, 22:58
Czemu chcesz stosowac koniecznie kreatyne?
Ja osobiście nie uważam to za najlepsza metode.
Jeżeli areoby, trening, dieta i regeneracja jest odpowiednia i potem do tego dobre suplementy antykataboliczne itp. to mieso bedzie spadac naprawde minimalnie
więc po co "marnować" cykl na kreatynie? Nie lepiej po redukcji zarzucić własnie kreatyne i wtedy wykorzystać jej maxymalny potencjał? (więcej kcal itp.)
Jak się uparłeś na hmb to ok bierz, ale czmeu koniecznie hmbolon? Ok fajnie wygląda mix ale drogo wychodzi.
Dorzucił bym koniecznie jako antykatabolik Bcaa - Bcaa Xtra z Activlabu z glutaminą będzie najlepsze.
Widze kolejna osoba stosuje l-carnityne z Treca - ciekaw jestem ile bierzesz kapsów? Wiesz, że powinineś brać około 20 kapsów NA PORCJE!
Jezeli nie zalewa Cie ani troche laktoza to ostrowia może być.
Brakuje mi witamin i minerałów dodatkowo i omega-3.