Zobacz pełną wersję : dobrze robie ??
Moj przed ostatni posilek jest to posilek po treningowy i jest gdzies kolo 18-19, zawiera duzo wegli i bialka a kolejny posilek jest to samo bialko tzn. twarog + pomidorki i po tym posilku ide odrazu spac. Dobrze robie czy mam troche wczesniej zjesc ten twarog ? Ale znowu jak zjem wczesniej to nie przyswoje calego bialka. Pytam bo troche zaczelo mi podlewac brzuch tłuszczem i tak zastanawiam sie czy to nie przez to.
Tez nad tym się zastanawiałem....Zazwyczaj jem serek wiejski z pomidorem,2 łyżki siemienia lnianego i około 30g nasion słonecznika.Po tym myje zęby i się kładę.
Może od razu nie zasypiam ale leże w łóżku...
Czyli około 30 minut przed snem jem ostatni posiłek.
Myślałem żeby go przenieść na 1-1,5 przed ale tez mam dylemat...
Jaca tez myslalem aby przeniesc na 1,5 godz przed ale wtedy bede mial za maly odstep czasu od posilku potreningowego ;/
Moze ktos bardziej znajacy sie na rzeczy podpowie co nie co ;)
Moim zdaniem nie chodzi tu o to żeby ktoś się znał ale sami powinniśmy wiedzieć jak nasz organizm zareaguje na dany bodziec...
Tez mam problem z brzuchem i kto wie może od tego?
kto wie moze ? mnie zawsze na masie zalewa, dawniej przed snem zamiast twarogu pilem Lean Dessert i brzuch tez rosł ;/
no to jak mam zrobic gdy przed ostatni posilek jest o 18 a ja ide spac o 22 ?KIedy zjesc ten twarog ?
KowalX to co głodny mam chodzić spać? ja jem po treningowy o 19 00 a twaróg o 21 00 i od razu spać co poradzę że tak mam trening a jak mam inną zmianę w pracy to jem twaróg o 00 30 i od razu w kime
dobrze robisz :)
dorzuć kilkanaście min. aerobów po treningu i będzie ok. chudy ser jak najbardziej wskazany przed kimonem. nie daj się zwariować. kilka g węgli nie zrobi z ciebie wieloryba :lol:
wojtas - nie ma takiej opcjii żebyś głodny chodził spać. dobrze robisz, jedz! reszta jw.
elo
zmień ser na inne źródło białka i po problemie
polecam ryby
KowalX to co głodny mam chodzić spać? ja jem po treningowy o 19 00 a twaróg o 21 00 i od razu spać co poradzę że tak mam trening a jak mam inną zmianę w pracy to jem twaróg o 00 30 i od razu w kime
zachować chociaż 1h jak możesz i weź pod uwagę ,że chwilę wcześniej również jadłeś
to jak po treningowy jem o 18 to twarog zjesc o 21 ?? ale wtedy nie zjem tyle tego twarozka co np zaraz przed snem ;/
napisz bardziej czytelnie jak to widzisz od momentu posiłku po treningowego
no zjem po treningowy o 18 o 22 ide spac wiec o 21 mam zjesc twarog z tymi pomidorami ??
zrób tak jak mówiłeś post wcześniej i zobacz reakcję
jak musisz to zjedz między tą 20h,a 21h nie powinno być problemu jeśli zmniejszysz trochę porcję