Zobacz pełną wersję : surowe białko
czy pijecie surowe białko jaj?? jesli tak to jak je przygotowac?wyparzyc ? ja dzisiaj wypiłem jedno ale szlo mi to z 5 minut. :)
slim shady
18-09-09, 19:08
staram się unikać surowego, jest gorzej przyswajalne niż ugotowane i jest zagrożenie salmonelli, najlepiej ugotować jajka
a ja myslałem ze wlasnie surowe jest lepiej przyswajalne :)
ja czasem wypije takie surowe jak mi sie bardzo nie chce gotowac ;) daje ze 2 cale jaja do kubka i dodaje cukru i mieszam i nawet da sie wypic ;)
ja robie sobie taka mieszanke 3surowe białka jajek mleko banan i troszke cukru dla smaku:) miksuje to wszystko i pije zawsze po treningu:)tylko zastanawiam sie czy jest to dobry dring potreningowy?
troche slabo przyswajalny, od czasu do czasu jak bardzo ci sie nie chce gotowac to moze byc ale po treningu proponuje zjesc cos bardziej przyswajalnego
tak a czy mugłbys mi napisac co? równie szybkiego w przygotowaniu?
po treningu polecam ryz + piers z kuraka ;)
niez nasz moze czasem czegos jeszcze szybszego w przyżadzeniu? :)
kasza gryczana + tunczyk ;) lub banan,makaron,chudy twarog, jajko ale osobiscie polecam twarog na noc bo sie wolno wchlania.
tak a czy mugłbys mi napisac co? równie szybkiego w przygotowaniu?
ugotuj na miękko
i np? 3 jajka na mieko beda lepsze po treningu od mojego szejka?:)
i np? 3 jajka na mieko beda lepsze po treningu od mojego szejka?:)
ile jesz posiłków na dobę / jaka masa ciała?
na dobe staram sie jesc 6 razy czasami zdarzy sie wiecej zadko kiedy mniej, waga to aktualnie 83kg wzrost 175cm i chciałbym sie tylko dowiedziec co mozna po treningu szybko przygotowac i zjesc lub wypic zeby było lepiej przyswajane niz te surowe jajka?
fallenursus
19-09-09, 01:27
ja tak wale z gwinta od czasu do czasu pol kartonu bialka, czyli jakies 8.
fallenursus
19-09-09, 01:33
http://www.ccfbrands.com/graphics/products/heidis-liquid-eggs/egg_whites.jpg
o cos takiego, wychodzi taniej niz kupowac jajca
@fallenursus
u nas chyba ciężko dostać,Ja osobiście nie widziałem w sklepach ;/
na dobe staram sie jesc 6 razy czasami zdarzy sie wiecej zadko kiedy mniej, waga to aktualnie 83kg wzrost 175cm i chciałbym sie tylko dowiedziec co mozna po treningu szybko przygotowac i zjesc lub wypic zeby było lepiej przyswajane niz te surowe jajka?
dobrze jakbyś dostarczył ok 25g białka
walnij 1całe i 2-3białka ,bo nie ma co za dużo tłuszczu po treningu dawać
może być jakaś ryba,ale chuda nie tłusta np tuńczyk z puszki
nie zapomnij o węglach w stosunku 1/3 na 25g białka dostarcz około 75g węgli