Zobacz pełną wersję : Suple na mase i pompe dla kolegi.
elo
słuchajcie, kolega cwiczy 7miechow, chciałby sie troche spompowac i nabrac jeszcze pare kg, diete ma, trening tez jest, ma do wydania 300-400zł na cykl :)
gainer (np mutant mass, monster mass) + kreatyna mono creapure
slim shady
18-09-09, 19:16
mono + witaminy i minerały + omega 3
Kolega zdecydował sie na:
Witaminy+Minerały olimpu (60kapsow) - 27zł
PVL MUTANT MASS 6800g - 200zł
OLIMP Kreatyna CREATINE 1250 MC 300kaps - ok 60zł
moze byc??
MolderDist
18-09-09, 22:46
Ok witaminy są bardzo dobre tylko nie jestem pewien czy potrzebujesz aż takich dużych dawek, według mnie wystarczyły by zwykłe vita-min z olimpa, ale ok napewno nie zaszkodzą, najwyżej wydalisz z moczem.
Co do gainera - tutaj bym zmienił, wątpliwy skład, strasznie mało białka, dla mnie osobiście gainery licza się tylko z odpowiednią ilościa białka, po co przyjmować sam cukier? Sam jem czasem i moge polecić GainBody machine man z Activlaba <smak orzech włoski>
Kreatynka jak najbardziej ok.
hmm , mowisz o suplach na mase i pompe , a zadnego (niewliczajac kreatyny) tu nie widze ... Mase chcesz zrobic na gainerach ??chłopie gainer to posilek na nim masy nei zrobisz zbyt wielkiej !!!
Proponuje Ci
- kupic 1.5 l wody do tego 10g gliceryny(1zl apteka) i wypic to 1.5h przed silownia , pompe bedziesz mial i regeneracja sie poprawi.
- masa , proponuje Ci kreatyne np. z olimpu
- do tego powinneines zadbac o Bcaa , glutamine i jakies witaminki (mysle ze olimp vita-min beda ok:].
Gainer jezeli chcesz juz to ja poradze Ci tak , kup sobie wiaderko 10kg z vitalmaxa ;] i bedzie dobrze gainer 1 czy tam 2 zaleznie od tego ile amsz kasy na to :].
arginina i cytrulina też ok :)
Arginine bralem , lecz cytrulina sobie nie przypominam abym bral. Cos nowego ?? czy poprostu widnieje pod inna nazwa na suplach ??
fallenursus
18-09-09, 23:39
cytruline malate- tak pisze na suplach, pomaga kondycji, ja biore dlatego purple wraath, bez tego aero sie ch.. robi :)
http://www.fit-shop.pl/specjalne/biogenix-aero-2-200-kaps-/prod_34.html