PDA

Zobacz pełną wersję : Kilka pytań od całkiem początkującego

Mateusz89
18-09-09, 10:41
Witam, jestem nowy na forum i mam pare pytań do tych doświadczonych:lol:
Niedawno skończyłem szkołe i teraz chciałbym wziąść się za jakieś ćwiczenia, mam już dość bycia "szkieletem" (przy wzroście 185cm ważę tylko 75kg)niestety nie mam zbyt dużego pokoju i nie mam miejsca na ławke do ćwiczeń. Jedyne czym dysponuję to drążek do podciągania i hantelki (8kg, 5kg, 2x3kg) czy to na początek wystarczy? plus takie ćwiczenia jak pompki, brzuszki, przysiady itp? zależy mi na większej wadze i sile, licze na wasze rady, pozdrawiam Mateusz.

P.s. pracuje zazwyczaj od 9 do 18 ale czasami mam dni wolne, także ciężko mi dbać o diete jak jestem w pracy...

MhL
24-09-09, 20:01
Przejzyj trening domatora w dziale TRENING.
Osobiscie radzil bym pobawic sie drazkiem i tym sprzetem co masz z miesiac.
Zapisal sie potem na silownie jak chcesz zdobyc mieso.

Mateusz89
25-09-09, 09:05
ok, dzieki za odpowiedź, ale co z dietą? a właściwie z jej brakiem, czy można diete zastąpić odżywkami? tak jak już pisałem nie mam jak pilnować diety bo mam bardzo zróżnicowane godziny pracy. Chyba że jest na to jakiś sposób? (chodzi mi o utrzymanie diety jak np. jesteśmy w pracy) Tak jak pisałem zależy mi na sile i większej masie czy w takim wypadku jest sens wogóle sie za to brać?

johnni
25-09-09, 09:09
odżywki to tylko uzupełnienie dobrej diety, niczego Ci one nie zastąpią, tak jak już nie raz pisałem wolałbym opuścić jeden z treningów niż źle zjeść! A takim sprzętem to raczej masy nie zbudujesz, wio na siłownie.

KowalX
25-09-09, 13:51
@Mateusz89

kanapki,pojemnik na żywność,serki wiejskie + łyżka+chleb pełnoziarnisty

Mateusz89
25-09-09, 20:05
wyjebałem pare rzeczy do piwnicy i myśle że wejdzie jakaś ławka do ćwiczeń także myśle że będzie ok. Teraz czekam aż coś taniego pojawi w okolicy albo na allegro. Mam w planach kupić ławke, gryf, jakieś 50-60 kg obciążenia na początek (myśle że wystarczy?) + to co mam o czym pisałem na początku. W sumie to teraz sezon motocyklowy się kończy więc w pracy będzie więcej czasu wolnego, bo w sezonie to nie ma czasu sie po dupie podrapać nawet. Więc postaram się zachować chociaż jakieś minimum diety:) dzieki za pomoc, jak coś to będe pisał dalej w tym temacie, pzdr!

KowalX
25-09-09, 20:18
pamiętaj by ławka miała regulowany skos

Mateusz89
26-09-09, 11:15
jak bym miał cały ten sprzęt który napisałem to czemu by nie ćwiczyć w domu? O ile dobrze mi się wydaję to większość z was ma siłownie u siebie i efekty są

adonis18
27-09-09, 23:35
w domu sie nie ćwiczy, bo zawsze jest 1000 innych rzeczy do zrobienia, zrób jak ci radzą wyżej i idz na siłke
elo

galanter
27-09-09, 23:56
ja mam mini siłke w domu i jestem z niej zadowolony troszke mnie to kosztowało ale sie opłaciło bo nie trace czasu na podroz do siłowni tylko wchodze na pieterko , otwieram dzwi i jestem w moim swiecie:)

Mateusz89
11-10-09, 20:01
mam okazję kupić ławkę ale są dwie, jedna ma wąski rozstaw stojaków (75cm) a druga szeroki (100cm) ta z szerokim jest droższa ale nieznacznie, pozatym się niczym nie różnią. rozumiem że jak jest wąski rozstaw to gryf łapie się zewnątrz stojaków a jak szeroki to wewnątrz. Czy to ma jakiś wpływ na to jak się podnosi? Jak jest wygodniej? prosze o szybką odpowiedź, pozdro

S4
12-10-09, 18:19
mam okazję kupić ławkę ale są dwie, jedna ma wąski rozstaw stojaków (75cm) a druga szeroki (100cm) ta z szerokim jest droższa ale nieznacznie, pozatym się niczym nie różnią. rozumiem że jak jest wąski rozstaw to gryf łapie się zewnątrz stojaków a jak szeroki to wewnątrz. Czy to ma jakiś wpływ na to jak się podnosi? Jak jest wygodniej? prosze o szybką odpowiedź, pozdro

Ja bym kupił tą z szerszym rozstawem, podnosiłem hantle na wąskich i na szerokich ławkach, i te szerokie o wiele lepsze, a Ty masz jeszcze długie ręce sądząc po Twoim wzroście.
pozdro.

Dominick
12-10-09, 18:35
co to za bzdury??? silka w domu to komfort i mozna uzyskac calkiem dobre efekty ja mam lawke skos maszyna do nog gryf prosty lamany 4 gryfiki 100 kg obciazenia niedlogo wstawie zdjecia i zobaczycie czy nie da sie cwiczyc w domu..... jezeli ktos nie ma silnej woli to nigdzie nie nacwiczy za dlugo.. ja tez pracuje ale 2x siadam wygodnie i jem powoli sniadanko to jest twoje prawo skorzystaj z niego :)

michal_f
12-10-09, 19:35
siłka w domu jest the best. Nie czekasz az ktos skonczy cwiczyc. Nie krepujesz sie przed innymi i wogole jest super. Pro silka tez ma swoje + i na taka tez czasem chodze :P

Mateusz89
13-10-09, 17:31
Już kupiłem tą ławke z wąskim rozstawem, właśnie mam długie ręce i myśle że ta z dużym rozstawem może być za wąska/ na granicy (wkońcu 100cm to nie aż taki duży rozstaw, po jakimś czasie może okazać się za mało) a tą z wąskim rozstawem będe mógł sobie złapać poza stojakami. Powoli będe sobie kompletował siłke w domu. Dzięki za wszystkie podpowiedzi, jak będe miał jeszcze jakieś pytania to dam znać