PDA

Zobacz pełną wersję : Mutant

Tomek14
15-09-09, 22:11
Czym sie rozni rozbicie dawki 260 g mutanta na 3 porcje od jednej calej ?

KowalX
15-09-09, 22:24

tym samym co zjedzenie 3obiadów na raz ,a rozbicie ich na śniadanie i dwa inne posiłki

D3
15-09-09, 22:42

KLĘKAJCIE NARODY !! :lol::lol:

MolderDist
15-09-09, 23:08
Ogolnie nie podoba mi się ten zabieg ze strony producenta.

Zamiast napisac normalnie po ludzku co jest w 100 g jak to jest przyjęte to naciągają i podają 260 g żeby wyszło więcej białka... ktoś nowy co szybko wybiera pewnie się nabierze....

Do tego wątpliwość składu (malto zamiast vextargo) i dla mnie produkt skreslony.

Symu
15-09-09, 23:14
MolderDist im chodzi raczej o to żeby napisać że w porcji masz 1000kcal a jak jakas chudzina zje taka bombke kaloryczna to ciezko zeby nie przymasowala. Znam przypadki ludzi ktorzy potrafia 2x dziennie cos takiego zjesc :D U mnie to sie zle konczy

KowalX
15-09-09, 23:22
co jest złego w maltodekstrynach?
pytam z ciekawości

MolderDist
16-09-09, 15:16
Złego? Tak bym tego nie ujął bo sam pije carbo na malto, a nie kupuje vitargo, czy vextargo bo nie mam kasy.

Malto kosztuje grosze, vitargo o wile więcej wieć już jest manipulacja kosztami ze strony producenta.

I jak wskazują opinie praktyków i teoretyków - vitargo/vextargo szybciej opuszcza żoładek, nie powoduje żadnych niekorzystnych reakcji w żołądku, lepsza odpowiedź insulinowa itp.

A na cukry proste i malto są zarzuty, że powoduje próchnice zębów, choroby metaboliczne to tak z tego co sobie przypominam.

KowalX
16-09-09, 15:21
Złego? Tak bym tego nie ujął bo sam pije carbo na malto, a nie kupuje vitargo, czy vextargo bo nie mam kasy.

Malto kosztuje grosze, vitargo o wile więcej wieć już jest manipulacja kosztami ze strony producenta.

I jak wskazują opinie praktyków i teoretyków - vitargo/vextargo szybciej opuszcza żoładek, nie powoduje żadnych niekorzystnych reakcji w żołądku, lepsza odpowiedź insulinowa itp.

A na cukry proste i malto są zarzuty, że powoduje próchnice zębów, choroby metaboliczne to tak z tego co sobie przypominam.

nie jest prawdą ,że węglowodany złożone wchłaniają się wolniej niż proste to nie takie proste

malto często jest dodawane zamiast cukrów prostych ,bo są bardziej energetyczne

nadmiar fluoru to dopiero niszczy zęby :)

i dzięki za wypowiedź ;)
pzdr

ciaastek91
16-09-09, 15:51
Do tego wątpliwość składu (malto zamiast vextargo) i dla mnie produkt skreslony.

a gdzie masz na mutancie napisane, ze jest tam 100% vextargo? bo nie zauwazylem...

MolderDist
16-09-09, 22:02
KowalX - czy węglowodany proste wchłaniają się szybciej niz cukry proste to napewno jest to złożona kwestia - oprócz lości atomów węgla itp. zalezy równiez od osmotyczności, tolerancji organizmu itd.

Spoko.

Ciaastek - gdzie ja napisałem, że 100%?

Cytuje z ich etykitety:
"Drugi kompleks to Clean Carb: mieszanka węglowodanów o niskim IG, łącznie z Vextrago – największej cząsteczce węglowodanu, jaki występuje obecnie w tego typu odżywkach!"

To oznacza, ze vextargo powinno być w niemałych ilościach skoro tak wypisują, a badanie z Czech pokazał, ze jest tam SAMO malto!

Pozatym "mieszank o niskim IG" - no ta malto ma strasznie niskie ig ;-)

KowalX
17-09-09, 18:00
KowalX - czy węglowodany proste wchłaniają się szybciej niz cukry proste to napewno jest to złożona kwestia - oprócz lości atomów węgla itp. zalezy równiez od osmotyczności, tolerancji organizmu itd.

nigdzie tego nie napisałem i wiem od czego zależy

MolderDist
17-09-09, 21:52
Nigdzie nie napisałem, że tak napisałeś %-)

KowalX
17-09-09, 21:56
hehe :)