Zobacz pełną wersję : Zielona herbata
Mam pytanie odnośnie zielonej herbaty, którą wybrać ?? Czy każda herbata zielona ma w sobie Katechiny ?? i ile ich ma ?? Ja osobiście piję herbate zieloną z Liptona i na opakowaniu nic nie ma o katechinach dlatego może ktoś z was sie w tym orientuje ??
http://www.musculardevelopment.pl/spalanie-tluszczu/art,30,zamieszanie-wokol-zielonej-herbaty-pomaga-spalac-tluszcz-czy-nie-wrzesien-2009.html
Dalsza część artykułu w skrócie:
podst. dawka Katechin to 125 mg, dawka ta okazała się zbyt mała, jednak uzycie wiekszej dawki poprawia spalanie tłuszczu, w badaniu trwajacym 12 tyg. z dawką 483 mg katechin stwierdzono zdecydowane efekty w postaci utraty wagi, poziomu tłuszczu oraz zmniejszenia się ilosci tłuszczu trzewnego.
To tak bardzo w skrócie :)
Anaboliczny Koks
13-09-09, 13:14
ale ten rozpad tluszczu wystapil bez ruchu ?
slim shady
13-09-09, 13:35
najlepsza w fusach sypana i poczytaj o parzeniu bo to ważna czynność
ale pij z 1,5l na dzień żeby był efekt
Mam pytanie odnośnie zielonej herbaty, którą wybrać ?? Czy każda herbata zielona ma w sobie Katechiny ?? i ile ich ma ?? Ja osobiście piję herbate zieloną z Liptona i na opakowaniu nic nie ma o katechinach dlatego może ktoś z was sie w tym orientuje ??
http://www.musculardevelopment.pl/spalanie-tluszczu/art,30,zamieszanie-wokol-zielonej-herbaty-pomaga-spalac-tluszcz-czy-nie-wrzesien-2009.html
Dalsza część artykułu w skrócie:
podst. dawka Katechin to 125 mg, dawka ta okazała się zbyt mała, jednak uzycie wiekszej dawki poprawia spalanie tłuszczu, w badaniu trwajacym 12 tyg. z dawką 483 mg katechin stwierdzono zdecydowane efekty w postaci utraty wagi, poziomu tłuszczu oraz zmniejszenia się ilosci tłuszczu trzewnego.
To tak bardzo w skrócie :)
nie musisz ,aż 1,5litra :)
slim shady
13-09-09, 14:24
ja zostaje przy teorii 1,5 l, jak mnie przekonasz to może zmienię zdanie :P
to juz lepiej jakie tabletki co maja katechiny :) niz 1,5 litra zielonej herbaty na dzień !!
ale ten rozpad tluszczu wystapil bez ruchu ?
nie napisali :)
ja zostaje przy teorii 1,5 l, jak mnie przekonasz to może zmienię zdanie :P
dobra spróbuję :)
Produkty ,które spożywamy działają razem, a badania są przeprowadzane najczęściej nad pojedynczymi substancjami.Nikt podczas takiego badania nie bierze pod uwagę iż ktoś np pije dużo wody i ma dietę bogatą w wapń itp
(co również ma wpływ na nasz metabolizm) ,bo badania są na konkretnej substancji.Wszytko się razem kumuluje.Rozumiem ,że wiele osób patrzy na pojedyncze badania pojedynczych substancji,ale przecież bardzo bogate w katechiny są również np jabłka,morele czy wiśnie.Wiele substancji jest w wielu produktach wystarczy je zestawić i nie trzeba wtedy spożywać ogromnych ilości danego produktu.To jakby ktoś stwierdził ,że dużo wapnia występuje w jajach i nie brał pod uwagę mięsa i innych przetworów.
przekonałem? ;p :)
slim shady
13-09-09, 16:27
przekonałeś ;) ale wynika z tego że należy włączyć do diety produkty bogate w katechiny to wówczas nie potrzeba tych szalonych ilości zielonej herbaty