PDA

Zobacz pełną wersję : reaktywacja...

krasol
03-01-07, 17:27
witam!!
trenowalem 3 lata z malymi przerwami.. powiem ze nawet niezle szla mi masa i sila. bralem kreatynke chyba VADERA ( sory jezeli przekrecam nazwy ) i jakis mega mass.. a bylo to 3 lata temu... troszke mi jeszcze z tego zostalo :0 chyba... teraz mam 180 cm wzrostu i 86 kilo wagi, dorobilem sie malego brzuszka i stwierdzilem ze trzeba sie wziasc za siebie.. wiem ze mam za mala reke ( biceps , triceps ) i lydki do reszty ciala. moze pomoze ktos w ulozeniu treningu tak zebym mogl trenowac wszystkie partie miesni kladac wiekrzy nacisk na te moje slabe partie ( reka, lydka ). mysle nad zakupem kreatyny i jakiejs odrzywki weglowodanowej , moze dorzucilbym jeszcze hmb?? co o tym myslicie?? jak macie jakies dobre pomysly na trening to prosze o rade, a co do odrzywek to powiem ze wole kupic drozsza a leprza, wiec jak ktos ma jakies konkretne marki do polecenia to prosze!!
z gory dzieki za podpowiedzi!!

damiano
03-01-07, 19:21
poniedizalek
-klata
wyciskaninie na lawce(prsota z zwiekszaniem obciazenia)12x10x8x6
wciskanie w waskim uchwycie12x10x8x6
wyciskanie na lawce skosnej 12x10x8x6
-barki
wyciskanie sztangi sprzed glowy
wyciskanie sztangi zza karku
wyciskanie sztangielki
sroda
-grzbiet
podciaganie sztangi
podciaganie sztngielki jednoracz
sciaganie wyciagu (lub sztangi) zza karku
-biceps
uginanie ramion ze sztanga stojac
naprzemianstronne uginanie ramion ze sztangielkami z odwracaniem nadgarstkow
uginanie ramion ze sztanga lamana na modlitewniku
-lydki
wspiecia na palcach stop stojac
piatek
-triceps
francuskie wyciskanie
prostowanie ramion ze sztangielkami
-dwuglowe uda
martwy ciag na prostych nogach
-czworoglowe uda
przysiady
wycisaknie nogami w skosie
wyciskanie nogami w poziomie

bocion
03-01-07, 19:24
Poszukaj sobie na forum treningu na mase, bylo juz ich mnostwo. Do takowego planu dodaj sobie tylko cwiczenia na biceps lub/i triceps(to bedzie priorytet), tak ze w ciaguy 1 tygodnia bedziesz cwiczyl np biceps 2 razy.

A co do odzywek to kupuj OLIMP, jest sprawdzony

damiano
03-01-07, 19:24
hmb daje dobre efekty jesli bedziesz przyjmowal conaimniej 2-3miesiace

sławo
03-01-07, 19:35
jeśli zaczynasz treningi po tak długiej przerwie to powinieneś zrobić trening ogólnorozwojowy

a po nim dopiero właściwy dzielony

co do supli to załóż temat w odpowiednim dziale

blt
03-01-07, 19:57
ja bym olal ogolno rozwojowke
poprostu 2 tygodnie lzejszego treningu dzielonego
i potem normalnie

jonasz7
03-01-07, 20:16
ja bym olal ogolno rozwojowke
poprostu 2 tygodnie lzejszego treningu dzielonego
i potem normalnie

Nie może tak zrobić bo może sobie narobić kontuzji, nie ćwiczył przez trzy lata!!!
ACT na początek a potem masa z priorytetem.
pzdr.

blt
03-01-07, 20:36
skoro cwiczyl 3 lata wie jakie sa cwiczenia jak je poprawnie wykonac i mysle ze jesli osobaz takim stazem cwiczy z glowa to nie ma mowy o zadnyuch kontuzjach
zreszta napisalem ze tak 2 3 tygodnie lekkiego treningu a dopiero pozniej reszta

CreativePL
03-01-07, 20:45
nie chodzi o to ze wie jakie sa cwiczenia ale jego miesnie nie sa przystosowane do wysilku i ponownego wzrostu, ogolnorozwojowka jak najbardzej wskazana nie zaczynaj z grobej rury :!:

jonasz7
03-01-07, 20:51
j.w.
blt, skoro już pare osób mówi to samo to coś w tym musi być. ACT!!!
pzdr.

blt
03-01-07, 21:19
nie zaczynaj z grobej rury :!:
przecierz ja nie mowie zzeby zaczynal z grubej rury ??....

krasol
03-01-07, 22:11
dzięki chłopaki. poszukam o tych priorytetach. od poniedziałku zaczynam. z 2-3 tygodnie dam sobie luzu, niech mięśnie się przyzwyczają do zakwasów.. a potem czadu!! hrrr... już nie mogę się doczekać tego uczucia palących i rozrywających się mięśni !! :) a co do suplementów, grzeje do następnego działu...

a propos...
ma ktoś jakiś programik do sprawdzenia proporcji ciała??
Byłbym wdzięczny...

[ Dodano: 04-01-2007, 11:26 ]
a tak wogole to moglby ktos pomuc w ulozeniu planu na mase, z priorytetem na rece i lydki bez nog. na silke moge chodzic w sumie codziennie ale wolalbym tak z 3-4 dni w tygodniu, reszte chce przeznaczyc na bieganie i basen. chyba nie bedzie tego za duzo??
pozdro i dzieki z gory