Zobacz pełną wersję : Proszę o poradę... Co kupić?
Witam. Jestem nowy na tym forum(pierwszy post) lecz obserwuje je już przez ponad miesiąc... Nosiłem się z zamiarem zrobienia siłowni w pralni w bloku lecz dopiero teraz ogarnąłem prawie wszystkie podpisy mieszkańców... Mam pytanie dotyczące sprzętu jaki jest wymagany na siłownię. W pralni nie mam za dużo miejsca... ale wcześniej gdy miałem tam siłownię(według prezesa spółdzielni nielegalnie) miałem tam ławeczki i takie tam pierdoły. Zaczynam więc od nowa...
Sprzęt jakim dysponuje teraz to:
-Ławeczka bez stojaków z możliwością regulacji(tylko w górę)
-4 hantle
-Gryf łamany
-Około 110+kg obciążenia
-Drążek ścienny do podciągania
Mam zamiar jeszcze kupić jakąś ławeczkę itp... Atlas nie wchodzi w grę... proszę o pomoc mój budżet to około 400zł...
Ewentualnie jak znajdziesz coś na allegro to prosiłbym o link.
Dzięki!
Brakuje ci sztangi prostej i sztangielek z regulacją ciężaru oraz stojaków.I to wszystko.
Brakuje ci sztangi prostej i sztangielek z regulacją ciężaru oraz stojaków.I to wszystko.
+ jakis wyciąg i praktycznie wszystko jest :)
Hantle-sztangielki to chyba to samo? Moje są tymi małymi gryfami więc mogę nakładać ciężaru ile się zmieści i są z gwintem a nie na zaciski zwykłe
Jeszcze waham się z kupieniem gryfu prostego ponieważ nie wiem jaką długość wybrać i czy długość gryfów zależy coś w ćwiczeniach?
Co do wyciągu to wolałbym kupić bramę albo ew. żeby zrobił mi to ojciec i czy np. brama tego typu byłaby dobra?
http://allegro.pl/item738892780_marbo_home_wyciag_gorny_brama_do_suf itu.html
siwy170588
12-09-09, 10:36
popieram pomysł z wyciagiem mozna go kupic za jakies 70 zl taki najprostszy tylko górny dolny mozesz sam dorobic a nie mozesz z jakoms klega sie zmowic i kopować sprzęt 50/50
Do tej siłowni będzie chodzić jakieś 4-5 osób razem ze mną tylko właśnie problem jest taki że nie każdy z moich kolegów odkładało kasę tak jak ja i dopiero teraz zaczęło odkładać... Ja kupuję praktycznie wszystkie rzeczy jakie mają na sprzedaż koledzy np. wczoraj kupiłem 4x 7kg obciążenia moim zdaniem po promocyjnej cenie bo wyszło mnie 55zł i dzisiaj kupuję 2x 10kg za 40zł, oczywiście są to krążki tzw. podrabiane wiecie o co chodzi... Jeden z moich kumpli dał właśnie tą ławeczkę bez stojaków i gryf łamany a mój sprzęt to reszta rzeczy wyżej wymienionych... Oczywiście pralnia jest trochę zasyfiona itp. więc będziemy ją szpachlować i malować żeby jakoś to wyglądało, jak się ubiorę to zejdę do piwnicy i zrobię parę fotek tej pralni i sami zobaczycie... Oczywiście na malowanie itp będą się składać tylko Ci koledzy, którzy nic nie dali na sprzęt albo dali tego sprzętu mało...
Załączniki przestawiają pralnię...
Na paru zdjęciach jest taki piec, który służył kiedyś do gotowania prania czy coś w tym stylu i będę się starał, by uzyskać pozwolenie na zburzenie tego, lecz gdy nie uzyskam tego pozwolenia to pójdzie trochę szpachli i zrobię z tego stolik gdzie będzie stało radio i inne pierdoły. W środku tego pieca jest taka duża żeliwna miska to tam zrobię klapę podnoszoną do góry i będzie tam schowek.
Co do podłogi to nie jest ona prosta, ponieważ jest to pralnia i woda miała tam ściekać do odpływów(są 2 w podłodze).
Nie wiem jeszcze co zrobię z tymi fotelami, ale jak nie będzie miejsca to pójdą na śmietnik...
Jest parę dużych wad... Jest tam tylko jedno gniazdko, okna mają szpary lecz pewnie je zmienię na jakieś mniej dziurawe i na jednej z dwóch szerokich ścian na górze są rury od wody... W ścianach jest też parę odstających rur, oczywiście zostaną one odcięte...
Ponawiam pytanie:
Jeszcze waham się z kupieniem gryfu prostego ponieważ nie wiem jaką długość wybrać i czy długość gryfów zależy coś w ćwiczeniach?
Co myślicie o moim planie? ;D:evil:
Zapomniałem dodać
Wanna zostanie wyniesiona do innego pomieszczenia i w tej pralni znajdują się 2 lampy czy coś w tym stylu... wiecie o co chodzi ;p
ja wale 152cm na wąskiich chwytakach w ławce
ps. zebyscie z grzybkiem na plecach nie wyszli z tej pralni ;)
ja nie mam wyciągu ,ale zwrócić uwagę ile można na niego założyć jeśli już kupujesz.Jeśli max obciążenie jest w granicach 70kg to nawet nie bierz,bo nie poćwiczysz sobie zbytnio.
siwy170588
12-09-09, 15:14
moj wyciag ma wytrzymalosz 175 kg ;d no ale troche kosztowal to fakt co do dlugosci gryfu to zalerzy ja zrobilem ten bład ze kiedys kupilem chyba 120 lamany i jak chcialem porobic z tym przysiady to nie da rady jest za krutki teraz kupie chyba 180 i nie bede sie meczyl ale 120 do bicepsu jak znalazł zwlaszcza ze cwicze w dosc nieduzym pokoju i jak mial bym robic wszystko dlugim fryfem to nie dalo by rady
siwy170588
12-09-09, 15:19
co do wyciagu za mała kase tu masz z nawet taka sobie wytrzymałościa
http://allegro.pl/item728856187_wyciag_montowany_do_sufitu_kompletny _100_masiv.html
http://allegro.pl/item732838940_marbo_home_wyciag_gorny_do_sufitu_gr atis.html
tu masz troche bogatsza wersje
http://allegro.pl/item735438589_wyciag_montow_do_sufitu_kompletny_3u chwyty_masiv.html