Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Problem z kolanem :/

Marurka
09-09-09, 23:56
Witam ponownie :)
Mam problem otóż: Kilk miesiecy temu "przeskoczylo" mi kolano bol na maxa bylam u lekarza dostalam leki na zapalenie sciegien i miesni i dowiedzialam sie ze uszkodzilam sobie chrzastke kostke czy tam nie wiem co w srodku i niestety tak juz bedzie. od tamtej pory za kazdym razem jak dlugo mam wyprostowana noge to nie moge zgiac a jak dlugo mam zgieta to nie moge wyprostowac i za kazdym razem kiedy kucam to strzela na maxa i okropnie boli, zaczelam je wiec troche oszczedzac i okazalo sie ze zbyt mocno bo ta noga jest duzo slabsza i ponoc troszke chudsza (ja tam roznicy nie widze ale lekarz tak) wyslali mnie na fizjoterapie ale dopiero za kilka tygodni a ja juz bym sobie zaczela cwiczyc ta noge tylko nie wiem jak tak wiec HELP!! :)

fallenursus
10-09-09, 03:42
poczekaj na physio, sama to mozesz sie jeszcze badziej zalatwic. U mnie na silowni sa spece od takich urazen, tylko ze ja tam grasuje o 4 rano jak oni spia...:errf:

Marurka
11-09-09, 00:59
to zacznij grasowac jak juz wszyscy wstana plizzz :)

Marurka
13-09-09, 11:41
Dzieki :)))

Aponax
13-09-09, 12:29
hmm , kolega mial podobnie ( z tego co wyczytalem w temacie) i byl u jakis 10 lekarzy "specow" i zapisywali leki i tak dalej. A okazalo sie ze ma plyn w kolanie , i mial obkladac przez tam ajkis czas lodem kolano a , pozniej takim plastrem (goracym) kolano. Po 2 tygodniach - chodzil o kulach tak jak lekarz zalecil prawie przeszlo tylko tyle ,że musial miec sciagany plyn z kolana(woda czy tam pozostalosci po tym co bylo). Wiec moze idz do innego lekarza speca jakiegos :]. Narazie odpusc sobie trening ! diete utrzymaj i bedzie dobrze ;]. noge oszczedzaj !!!

Marurka
13-09-09, 15:03
Tez sie nad tym zastanawialam jak bede w Polsce na swieta to pojde tam do lekarza i jeszcze sie upewnie :)

Lebron16
13-09-09, 21:53
przeskoczylo? to moze byc zwichniecie rzepki czyli to co ja mialem hehe, pojdz do specjalisty ortopedy, pewnie jest woda w kolanie, ja mialem unieruchomiona noge na pewien czas, nie jezdzij na rowerze bo to moze zle wplynac na powierzchnie stawow±, jak chcesz cwiczyc noge to napina j±, siedz±c noga wyprostowana i napinanie miesni; chrzastke stawowa mozna odzywiac podczas jazdy rowerem, ale jak juz pisalem zle to wplywa na chrzastke, najlepiej stanac na jednej nodze i lekko "machac noga" czyli uginac i prostowac tak aby nie odczuwać bólu

Marurka
15-09-09, 20:39
Co bysmy sie dobrze zrozumieli to ja nie cwicze na silowni ani nic takiego :) Tu chodzi najbardziej o prace. Bo tam bardzo obciazam noge no i czesto sie zdarza ze jestem po 20h na dobe na nogach i chodzilo mi o to jak moge je wzmocnic i w ogole :)

krzysztof122354
23-12-09, 10:53
siema, nie chce zaczynać nowego tematu , wiec opisze swój problem w tym.
Mianowicie, jaki¶ czas temu przewróciłem sie na prawe kolano, w sumie na drugi dzien nawet siniaka nie było ale troche ku¶tykałem. Po trzech dniach normalnie już chodziłem i gitara, ale do dzi¶ mnie boli w pewnych ruchach. Cały czas mnie boli miejsce gdzie jest jakby ko¶ć od wewnętrznej strony kolana, i przy skręcaniu nog± mnie boli. Zużyłem już tubke ketanolu i nie pomogło, jestem pewien ze to nic poważnego bo nawet biegać bym mógł, ale poprostu nie moge np trzymać nogi bokiem uniesionej jak leże bo w tym miejscu boli. Czy to samo przejdzioe>??? Bo nie mam kasy na lekarzy.