Zobacz pełną wersję : Szybka masa 16 lat
Witam jestem tutaj nowy i prosilbym bardziej doswiadczonych kolegów o ułozenie mi jakiej dobrej diety na szybki i skuteczny wzrost masy, od nastepnego miesiąca zacznym cwiczyc :)
Wiek 16 lat
Wzrost - 176 cm
Waga - 60 kg
Spożywam ok 4-5 posiłkow dziennie , lecz bardzo czesto omijam podstawowy posiłek którym jest sniadanie , pozniej w szkole jakas kanapke, ok godziny 15 obiad 17-18 jakies zwykle kanapki , kolacja i to tyle.
Proszę o pomoc z góry dziekuje
napisz jeszcze
aktywność szkolna
-niska
-średnia
-wysoka
aktywność pozaszkolna
-niska
-średnia
-wysoka
śniadania niestety nie będziesz mógł omijać
aktywność szkolną mam niską ponieważ chodze 3 dni w ciagu tygodnia a 2 mam praktyki mam duzo czasu na spozywanie posiłkow lecz niestety to omijam ,aktywnosć pozaszkolna jest rowniez bardzo wysoka.Zdaje sobie sprawe juz nie bede omijał podstawowego posiłku
aktywność szkolną mam niską ponieważ chodze 3 dni w ciagu tygodnia a 2 mam praktyki mam duzo czasu na spozywanie posiłkow lecz niestety to omijam ,aktywnosć pozaszkolna jest rowniez bardzo wysoka.Zdaje sobie sprawe juz nie bede omijał podstawowego posiłku
napisz jeszcze raz aktywność pozaszkolną ,bo coś zamotałeś :)
jakiś w-f w szkole ile razy w tygodniu jeśli ćwiczysz i jakiego to typu praktyki praca fizyczna?
Więc tak:
Wf 4 razy w tygodniu
2 Razy w ciagu kazdego tygodnia praktyki w których układam kable , wierce , jestem na elektryku wiec to chyba by bylo na tyle.
a poza szkoło :trening ile razy w tygodniu i ile czasu ci zajmuje
możesz też dodać czy mocno intensywny
Trening jest w kazdy dzien oprócz niedzieli i trwa on do od 1,5 h do 2 h , złozylem juz post o ulozenie mi cykli w dziale treningi ,przedstawilem co mam we wlasnej silowni i czekam na to ale trening jest bardzo intensywny
dwie godziny bardzo intensywnego i tak często to też nie jest dobry wybór:
poczekam co ci tam wymodzą,
jutro napisze ci ci i jak ,bo idę oglądać film
kolega polecil mi te cykle dla początkujacych http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=15298 wiec teraz moglby ktos ulozyc mi diete do mojej wagi 60 kg bylbym bardzo wdzieczny.
W podwieszonych jest dieta na masę dla osoby ważącej 64-65kg więc mógłbyś chyba ją stosować :)