Zobacz pełną wersję : Jak tu się zmusić ?
Witam, mam następujący problem:
Śniadanie :) Jak się zmusić, by je zjeść ? gdyż ja jakoś z rana nie umiem nic przełknąć... :/
Druga sprawa, a może i ta sama. Ciężko mi jest się stosować do diety... Chodzi o to, że po prostu za dużo tych posiłków i chodzę cały czas pelny. TO kwestia przyzwyczajenia ? Wcześniej jadłem po 1, max dwa posiłki dziennie.
Pozdrawiam
Śniadanie :) Jak się zmusić, by je zjeść ? gdyż ja jakoś z rana nie umiem nic przełknąć... :/
Druga sprawa, a może i ta sama. Ciężko mi jest się stosować do diety... Chodzi o to, że po prostu za dużo tych posiłków i chodzę cały czas pelny. TO kwestia przyzwyczajenia ? Wcześniej jadłem po 1, max dwa posiłki dziennie.
Pozdrawiam
Może masz zbyt obfite te posiłki?
Jedz na śniadanie coś w formię lekkiego posiłku.To o wiele łatwiej spożyć.Np płatki na mleku itp
może coś takiego
musli
mleko odtłuszczone
rodzynki
szklanka soku pomarańczowego
korzystam z tej diety:
7:00
mleko 250 ml
płatki owsiane 90gr
10:35
Twarog 120g
szynka indycza 15gr
pieczywo razowe 200gr
pomidor,cebula,papryka-dla smaku
13:30
4 jajka
Chleb zytni pelnoziarnisty 150g
16:00 posiłek przed treningowy
Ryz 100g
Piers z kurczaka
oliwa z oliwek ok. 10ml
17:30-18:30
Trening
18:30
45g Carbo,bądź kakao.sok
19:10
Makaron razowy 100gr
jogurt 150gr
serek wiejski 200gr
22:00
Tunczyk w wodzie 80g
Slonecznik 30g
NIe wiem co z tego jest za ciężkie. nieraz zamiast ryżu zrobie sobie koktajl bananowy. dobrze, czy unikać ?
Nic mi ona nie mówi ,bo nie wiem ile czego potrzebujesz.Chociaż widzę w niej brak warzyw.
a o jakich porach najlepiej jeść warzywa ? Mógłbyś mi pomóc lekko zmodyfikować tą dietę ?
Potrzebuje dostarczyc 2717 kcal na dzień. Też to jest prób minimalny, czy jak czasami dostarcze 2000 to nic się nie stanie ?
ofc cel masa :)
700kcal to spora strata.
warzywa praktycznie w każdym posiłku zielone wyrównają Ph i reszta uzupełni pozostałe braki witamin minerałów.
po pierwsze :)
wzrost
?
Wiek 15
Masa 66 kg
Wzrost 184 cm
NIestety ta waga mnie dobija :/
miałem podobną w twoim wieku :)
później się odezwę.
tylko jeszcze podaj mi
aktywność szkolna
-niska
-średnia
-wysoka
pozaszkolna
-niska
-średnia
-wysoka
ile treningów tygodniowo
Szkolna: średnia
Pozaszkolna: Średnia/Wysoka :) Tak półwysoka v(silownia + bieganie(co drugi dzień))
Ilość treningow, co drugi dzień, czyli 3-4.
Ćwiczę na razie wg. tego planu:
1.Wspięcia na palce w siadzie z obciążeniem na udach-3x15-20 powt. z obć. 60%
2.Przysiady ze sztangą na barkach-3x10-15x40%
3.Martwy ciąg ze sztangą, czyli skłony i prostowanie tułowia, nogi proste-1x10-15x40%
4.Podciąganie sztangi do klatki piersiowej oburącz w opadzie tułowia przodem-3x10-15x40%
5.Wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce poziomej-3x8-12x30%
6.Podciąganie sztangi oburącz wzdłuż tułowia do wysokości barków-2x8-12x30%
7.Uginanie naprzemianręczne za sztangielkami w staniu-3x8-12x30%(ciężar obu sztangielek razem)
8.Skłony tułowia w przód z leżenia tyłem-1x15-30
Pozdrawiam
Tabletki na Apetyt: Black Hole/citropepsin, biostymina tez ponoc podnosi apetyt..
2.) Dobrze jesz, tak należy własnie jeść. 1-2 posiłki dziennie to jedna z najgorszych opcji jaka może być.
zrazygnuj z biegania !!!!!
fallenursus
10-09-09, 15:02
http://e-kulturystyka.info/showpost.php?p=218149&postcount=15
/end thread
zrazygnuj z biegania !!!!!
A to czemu mam zrezygnować ?