Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Scisk w klatce problemik, nowy na forum :)

Macconrad
08-09-09, 21:48
Witam.
Jestem nowy na forum choć odwiedzam go juz od paru dni ale jakos nie kwapilem sie by cos napisac.
Staz w silowni mam juz jakis czas pierwsza stycznosc mialem jakies 2,5 - 3 lata temu jako dzieciak ;)
Na silownie chodze dla relaxu nie stosuje jakis zaawansowanych diet, raz w zyciu przez jeden cykl stosowalem spalacza + bialko ( clenburexin + protein costam ;))
Oczywiscie czasami lubie wypic jakies % mailem troche przerw w silowni np wakacje teraz :PP:)
Ogolnie podchodze do tego glownie tylko dla relaxu, zabicia nudy, kondycyjnie i oczywiscie dla zajebistej atmosfery na silowni jaka panuje u mnie w miescie.
Dobra koniec zanudzania, przejde moze do mojego dziwnego uczucia scisku w klatce piersiowej podczas wysilku (koncze serie ostatnie powtorzenia na maxa) i w tym momencie od jakiegos czasu mam dziwne uciski w klatce tak jakby cos goracego sciskalo mi klate, po paru sekundach jednak wszystko mija jak odkladam np. sztange przy robieniu klaty..
Dziejie sie to tez czasami przy bieganiu jak ostro sprintuje i teraz pytanie do tych bardziej doswiadczonych mianowicie co to mogloby byc i co radzicie ;)
Do lekarza narazie niechce sie wybierac ...

Wymiary:
Wrost 186cm
Waga 88-90 kg
Biceps; 40 cm ;P ( moze teraz spadlo ze 2 cm dawno nie miezylem )
17 lat

Pozdrawiam i czekam na jakies odp ;)

KowalX
08-09-09, 21:59
wydaje mi się ,że masz kłopoty z ciśnieniem

sprawdź ciśnienie,

Macconrad
08-09-09, 22:06
Tez tak wlasnie myslalem ale gdy bylem u lekarza na gardlo czy cos z pol roku temu mierzyla mi cisnienie lekarka i mialem nawet dobre 120-30 / 75-80 juz nie pamietam dokladnie. Lekarka mowila tez cos ze ja mlody to cisnienie moze byc troszke wieksze bo ciagle w ruchu itd.
Sam juz nie wiem ocb a czy to cos powaznego takie skoki?:)
Borykam sie tez od jakiegos niecalego roku z bardzo dziwna choroba nerwica spowodowana prawdopodobnie stresem od paru miesiecy jest ok ale czasami bylo nie do wytrzymania moze to jakies nowe objawy tego ale przynajmniej narazie nie czuje sie zestresowany a tym bardziej na silowni ktora jest dla mnie "azylem" od normalnego zycia. :PPP

Jolly
08-09-09, 22:07
A masz przy tym duszności?

KowalX
08-09-09, 22:11
Borykam sie tez od jakiegos niecalego roku z bardzo dziwna choroba nerwica spowodowana prawdopodobnie stresem od paru miesiecy

to wszystko tłumaczy

Macconrad
08-09-09, 22:11
Wlasnie niemam nic z innych objawow moze czasami takie uczucie jakbym jakis taki pol przytomny byl ale to wszystko trwa doslownie kilka sekund nie trace swiadomosci, sily, nie mam zawrotow glowy nic tylko ten uscisk taki goracy w klacie tak w srodku gdzies kolo serca czy gdzies:P

Jolly
08-09-09, 22:13
Myslalem o astmie, ale skoro brak dusznosci to jedyna opcja=nerwica :). Najlepsze lekarstwo na nerwice to: 'Pierdziel wszystko'

Macconrad
08-09-09, 22:18
Beznadziejna sprawa ta nerwica nikomu nie zyczego sie z nia spotkac a wszystko zaczelo sie od grania po nocach na nowiutkim psp tym malym gowienku podczas ladowania i grania jednoczesnie prad mnie pierd... i wyawalo mi sie ze juz po mnie hehe ;p
wie ktos moze cos wiecej o tym czy to jakis koliduje z moimi treningami na silce czy obciaza jakos serce itd?

fallenursus
08-09-09, 22:37
Najlepsze lekarstwo na nerwice to: 'Pierdziel wszystko'
od kilku lat te wlasnie metode stosuje i jaknajbardziej polecam:smile:

pey
08-09-09, 22:48
Bierz coś naturalnego w małych dawkach na usopokojenie żeby się nie uzależniać, zwróć uwagę na odpoczynek - wazny jest sen, krótkie drzemki w czasie dnia...Pamiętaj również, że ważne jest stosowanie magnezu, potasu oraz co jakiś czas kompletu witamin w tym kompletu witaminy B. Na siłowni bez przesady...

Macconrad
09-09-09, 19:37
Od miesiaca moze dwoch biore magnez z wit. b6 i widze znaczna poprawe niemam atakow jak kiedys i w ogole jest lux tylko czasami na silowni wraca na chwile ... ;/
Niechce leczyc sie jakimis psychotropami i do psychologa tez niemam zamiaru isc bo bym sie czul przegrany zupelnie i slaby psychicznie ;p
Na silownie moge chodzic dalej nie? Ta choroba nie katuje jakos mojego organizmu?

Jolly
09-09-09, 19:45
od kilku lat te wlasnie metode stosuje i jaknajbardziej polecam:smile:
No ja tez właśnie :P

Macconrad
09-09-09, 21:51
Dzieki za odp wszystkim :)
Pozdrawiam