PDA

Zobacz pełną wersję : Mięsnie brzucha i nóg.

oli04
08-09-09, 20:51
Witam wszystkich bardzo serdecznie, z góry chciałbym przeprosić jeśli temat znajduję się w nieodpowiednim dziale (jeśli jest taka potrzeba bardzo proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu) lub też powtarza się. Zajrzałem na tą stronę ponieważ szukam parad od osób doświadczonych z ćwiczeniem różnych partii mięśni mnie najbardziej interesują mięśnie brzucha oraz nóg z uwagi na to że gram w miejscowym klubie piłkarskim i owe mięśnie są mi wręcz niezbędne to utrzymania dobrej formy. Jak się pewnie domyślacie mięśnie czy też to co po nich zostało mówiąc kolokwialnie wiszą i powiewą jak flaga na maszcie :) Co nie znaczy że jestem osobą otyłą, w prost przeciwnie należę do grupy chudzielców. Chciałbym poprosić was o radę bowiem w naszym 'wspaniałym' klubie jest tylko trener ogólny który nie jest w stanie dla każdego indywidualnie do porządkować ćwiczeń, więc chciałbym zapytać w jaki sposób można poprawić mięśnie brzucha i nóg a zarazem poprawić ich estetyke ? Przepraszam za tak trywialne pytanie ale jestem w tym temacie zielony a chciałbym żebyście mi jakoś indywidualnie doradzili jak mogę ćwiczyć. Niestety nie chodzę na siłownie a w mojej okolicy się owa nie znajduje, sprzęt jaki posiadam ? No cóż posiadam... rowerek i nic po za tym, więc ćwiczenia tylko i wyłącznie w warunkach domowych. Jeśli chodzi o moje warunki:
lat: 15
wzrost: 170?
waga:62 kg
Oczy niebieskie chętnie poznam sympatyczną a zarazem ładną Panią z charakterem :lol:Oczywiście proszę o jak najbardziej poważne odpowiedzi. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Jolly
08-09-09, 21:00
Na Brzuch to light. Unoszenie kolan do klaty, brzuszki na po skośnej itp, a co do nóg to w domowych warunkach raczej dużej masy nie zrobisz, jedynie to siła. Według mnie do dobrej formy potrzebna jest kondycja, bo już nie wierzę że takie słabe te nogi masz. Pzdro.

oli04
08-09-09, 21:42
A mógłbyś troszke rozwinąć wypowiedź jakie konkretne ćwiczenia mam wykonywać i ile razy albo podać link do tematu gdzie jest to opisane dokładnie. Co do nóg to jest to mój główny problem bo są one bardzo słabe jeśli sam 2 trenerów to stwierdziło to coś musi w tym być a nie wiem jakbym mógł poprawić ich siłe :)

Jolly
08-09-09, 21:44
Wysylam na PM.

KowalX
08-09-09, 21:56
Wysylam na PM.

przyjąłem hehe :smile:

Jolly
08-09-09, 21:59
hehe, nie będę wrzucał na forum, bo z innego portalu...

oli04
08-09-09, 22:00
Dzięki wielkie tego mi było trzeba :)

A jeszcze chciałbym zapytać czy tą metodą można wyrobić 6-pak ?

KowalX
08-09-09, 22:03
Dzięki wielkie tego mi było trzeba :)

A jeszcze chciałbym zapytać czy tą metodą można wyrobić 6-pak ?

dołącz dietę to treningu bez niej nic nie zrobisz.

1.5g białka na kilogram masy ciała

Jolly
09-09-09, 07:11
Podwieszone w Dziale Dieta :)