Zobacz pełną wersję : gryf łamany
witam, chcialbym sobie kupic gryf lamany, tylko nie wiem czy mocno lamany czy lekko, potrzebny mi jest do cwiczenia bicepsa i tricepsa, moze ktos poradzic?
mocno lamany tylko nie bierz grubej sztangi bo bedzie CI sie nie wygodnie cwiczyc (zly chwyt) ale mocniej jest lepsza pzdr:)
tez wole mocno lamany ;)
mam taki i nie narzekam :
http://allegro.pl/item722586348_mega_jakosc_gryf_mocno_giety_120cm_p romax_elite.html
tez mam taki jak michał, nawet jeszcze bardziej wygiety, na cwiczenie bica idealny bo mozna robic młotkowo
no mi jest potrzebny gryf na obciazenia fi 28, wiec bedzie dobrze mocno łamanym i fi 28, to jest według was "gruby" gryf? bo zawsze biceps robilem prostym o takiej srednicy i nie narzekalem ze za gruby czy cos :P
Grubosc jest dobra. Szczerze polecam ten gryf sam mam taki i berdzo dobrze sie cwiczy. A cwiczenie gryfem prostym na biceps jest do d..
bica rob prostym. Tylko na modlitewniku lamanym. Bo kilku miechasz mozesz zmnic prosty na lamany
ja n siłowni mam słabo łamany...moze byc robienia bica w staniu...ale ogólnie mocno łamany lepiej mi pasuje
http://www.allegro.pl/item724211613_gryf_kratownica_gwintowany_stayer_85 cm_sr_27_2mm.html#gallery
tym sie fajnie cwiczy...chodz to niem łamany
bica rob prostym. Tylko na modlitewniku lamanym. Bo kilku miechasz mozesz zmnic prosty na lamany
a to niby dlaczego ? łamanym jak robisz odciazasz troche nadgarstki a na prostym dostaja po dupie. Wiec lepiej chyba robic caly zcas łamanym.
Ja na przemian stosuje bo nadgarstki to raz a dwa to że na prostym pracuje bardziej zewnętrzna część bicepsa tak niezbędna w pozie dwugłowy ramienia tyłem....
Ja na przemian stosuje bo nadgarstki to raz a dwa to że na prostym pracuje bardziej zewnętrzna część bicepsa tak niezbędna w pozie dwugłowy ramienia tyłem....
jak na przemaian ze na jednym treningu robisz łamany a za tydzien robisz prosty???
po to zeby nie rzezbic guli na poczatku tylko wyrabiac szerokosc i mase bicepsa
jak na przemaian ze na jednym treningu robisz łamany a za tydzien robisz prosty???
Nie tak nie ma sensu bo mięśnie nie zdążą zareagować .Pamiętaj żeby trening miał sens trzeba go ciągnąc 4-8 tygodni i zmiana.
Ja robię np 6 tygodni na prostym uginania stojąc a łamanym na modlitewniku a potem odwrotnie łamany stojąc i prosty modlitewnik.
czyli wnioskuje ze gryf prosty jest lepszy na mase bica ??
no i bedzie nieco dluzszy [ bedzie sie zaczynal blizej lokcia ]
czyli wnioskuje ze gryf prosty jest lepszy na mase bica ??
Według mnie nie ma czegoś takiego jak ćwiczenie na masę bicepsa...
Wszystko zależy od diety i aktywności fizycznej...
Przy uginaniu przedramion stojąc z gryfem łamanym bardziej pracuje wewnętrzna cześć głowy długiej bo sam chwyt na to wskazuje a z gryfem prostym jej zewnętrzna część...
Według mnie nie ma czegoś takiego jak ćwiczenie na masę bicepsa...
Wszystko zależy od diety i aktywności fizycznej...
Przy uginaniu przedramion stojąc z gryfem łamanym bardziej pracuje wewnętrzna cześć głowy długiej bo sam chwyt na to wskazuje a z gryfem prostym jej zewnętrzna część...
a dzieki...tego to ja nie wiedziałem