Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Koniec z kreatyną!!!

AKRO
04-09-09, 12:23
Witam, już nie bede brał kreatyny bo mi zaszkodziła na nerki. I teraz nie wiem jaki cel obrać. Masa czy siła? Czy urosnę na dobrej diecie? Czy może na siłę wziąść trening i prowadzić diete, jakie beda efekty?

Ezachiel
04-09-09, 12:40
zaszkodziła?
no ciekawe...

pewnie ze na dobrej diecie urosniesz, prawde mowiac to bez diety nawet nie masz sie co brac...

AKRO
04-09-09, 12:42
aha no ale bede rósł caly czas czy kiedys sie skończy przybieranie na masie?

KowalX
04-09-09, 12:46
dieta to podstawa i są jeszcze inne suplementy

AKRO
04-09-09, 12:47
jakie inne?

KowalX
04-09-09, 12:55
np aakg jest ok na przyrost siły i masy choć w inny sposób niż kreta.HMB choć kurację muszą trochę trwać.

AKRO
04-09-09, 12:58
aha a ja myslalem ze wszystkie suple kreatyne w sobie maja.

pure
04-09-09, 13:16
no to ladnie zajebales... wez sie za lekture kolego bo sobie krzywde zrobisz...

sts
04-09-09, 13:25
Witam, już nie bede brał kreatyny bo mi zaszkodziła na nerki. I teraz nie wiem jaki cel obrać. Masa czy siła? Czy urosnę na dobrej diecie? Czy może na siłę wziąść trening i prowadzić diete, jakie beda efekty?

w jaki sposób ci zaszkodziła NIBY?

Anaboliczny Koks
04-09-09, 13:30
przegrzal sie xd

AKRO
04-09-09, 13:36
ja od urodzenia mialem chore nerki, a po braniu krety mialem nietrzymanie moczu :]
bralem dobrze, dieta byla wszystko OK.

Ezachiel
04-09-09, 13:43
a moze to nie kreta tylko chore nerki daja o sobie znac..?
moze to tylko zbieg okolicznosci?

AKRO
04-09-09, 13:46
nie no nie moczylem sie wczesniej w nocy!

AKRO
04-09-09, 13:55
jakie mi inne polecicie suple? Czy moze jednak wcale nie brac?

Symu
04-09-09, 13:57
Proponuje trzymać się wersji żeby przy chorych nerkach nie brać krety i tu zakończmy temat kretyny :)

Akro lekarz kazał Ci przestrzegac jaksi specjalnych zalecen co do twoich nerek?? Bo IMO ani odżywki białkowe, ani arginina, ani kreta nie sa dla nich obojetne (przy zdrowych nerkach raczej ma to mniejsze znaczenie).

Jaki chcesz obrać cel to twój wybór kilku kulturystow cwiczy bez krety bo źle ja toleruja a na zawodach startuja (nie sugeruje ze ty musisz xD).

KowalX
04-09-09, 14:01
jakie mi inne polecicie suple? Czy moze jednak wcale nie brac?

hmb,arginina

AKRO
04-09-09, 14:30
Szedlem dzisiaj rano do urologa ale nie bylo go. I stwierdziłem, że w sumie nie ma sensu bo on co moze wiedziec o suplach a ja mam pewność ze to od krety bo na początku wszystko bylo ok, a jak zaczałem brac krete to sie problemy zaczynaly.

pure
04-09-09, 14:33
Ja bym mimo wszystko nie obciążał nerek w ogóle żadnym suplementem. Zdrowie najważniejsze pamiętaj o tym bo do 30ki nie żyjemy tylko trochę dłużej a jak teraz masz takie akcje, to powinieneś skupić się nie na suplach a na lekach na nerki. Nie świruj, tylko zrób coś z tym...

pure
04-09-09, 14:36
Szedlem dzisiaj rano do urologa ale nie bylo go. I stwierdziłem, że w sumie nie ma sensu bo on co moze wiedziec o suplach a ja mam pewność ze to od krety bo na początku wszystko bylo ok, a jak zaczałem brac krete to sie problemy zaczynaly.

Do kreatyny pije się dużo wody i tak pewnie robiłeś. Mając problem z nerkami i obciążając je dodatkowo jak chciałeś uniknąć nadmiernego oddawania moczu... No stary, co tu jest nie jasne...

AKRO
04-09-09, 14:44
ale to nie tak że w nocy mi sie ciągle chciało lać i ja wychodzilem do lazienki. Poprostu rzadna taka informacja nie docierała do mózgu że mi sie sikać chce, normalnie sobie spałem.

Symu
04-09-09, 14:49
dobra panowie tu nie ma myślę co się spierać bo jak AKRO mowi ze wina krety to zostańmy przy tej wersji. Do lekarza się przejdź obowiązkowo żeby wiedzieć co z tobą się dzieje. Suple bym narazie zostawił w spokoju a jedynie zostawił te prozdorowtne Omega 3, ZMA, możę jakaś żurawina. Ale konsultacja z lekarzem obowiazkowo!!!!!

pure
04-09-09, 14:50
Wszystko jest jasne. Skup się teraz na wizycie u lekarza, i nie bój się o jego wiedzę na temat suplementów, z pewnością będzie wiedział co to kreatyna. To ty lepiej przygotuj się do rozmowy...

KowalX
04-09-09, 15:17

może wiedzieć więcej niż ci się zdaje :)

adonis18
04-09-09, 15:39
I stwierdziłem, że w sumie nie ma sensu bo on co moze wiedziec o suplach

wiesz co, zostaw myślenie innym synku...mało kto jak urolog będzie wiedział ocb. a to z tej prostej przyczyny, że układ moczowy jest po to, żeby pozbywać się syfu z przemiany materii (np. toksyn - m.in. KREATYNINA!). dalej chyba tłumaczyć nie musze... :twisted:

czyś ty w ogóle ma głowę upadł, wiedząc że masz chore nery żeby brać krete?! jak czytać nie umiesz to połam sobie nogi i zacznij grać w szachy, móże wtedy sobie krzywdy nie zrobisz... nosz koorwa ręce opadają. może jeszcze za kox się złap clap