tomek95
02-09-09, 22:19
waga: 59kg
wzrost: 171cm
typ budowy: mezomorfik
cel: masa
zapotrzebowanie kcal: około 2300kcal
aktywność fizyczna: 3 treningi na tydzień po godzinę + rekreacyjnie koszykówka
suplementacja: mam do dyspozycji gainer i carbo, na wiosnę wezmę kreatynę
doping: -
uwagi: raczej żadne
1. śniadanie (dom)
300ml mleka 3,2% + płatki owsiane/jęczmienne
2. śniadanie (szkoła, podzielone na kilka przerw)
4-6 kromek chleba część z serem żółtym i szynką, cześć z serem topionym + woda/sok
3. obiad (między 15 a 16)
tu różnie, zależy to już od rodziców, ale prawie zawsze jest to pożądny posiłek. Rozumiem, że kiedy obiad jest 1-daniowy lub mało pożywny mam wziąć gainera/carbo, nie wiem które
4. między obiadem a kolacją
często są to płatki kukurydziane (tak do pochrupania przy czytaniu), jakis owoc albo 2, galaretka (na stawy), czasem trochę ciasta albo spagetti, generalnie staram się nie jeść byle co
6. kolacja
7-9 kromek z serem żółtym, szykną, serem topionym, nutella, kakao
do picia do obiadu i między posiłkami woda mineralna (czasem smakowa ale to chyba nie robi róznicy), jakieś soki, ew. napoje gazowane lub kompot.
waga: 59kg
wzrost: 171cm
typ budowy: mezomorfik
cel: masa
zapotrzebowanie kcal: około 2300kcal
aktywność fizyczna: 3 treningi na tydzień po godzinę + rekreacyjnie koszykówka
suplementacja: mam do dyspozycji gainer i carbo, na wiosnę wezmę kreatynę
doping: -
uwagi: raczej żadne
1. śniadanie (dom)
300ml mleka 3,2% + płatki owsiane/jęczmienne
2. śniadanie (szkoła, podzielone na kilka przerw)
4-6 kromek chleba część z serem żółtym i szynką, cześć z serem topionym + woda/sok
3. obiad (między 15 a 16)
tu różnie, zależy to już od rodziców, ale prawie zawsze jest to pożądny posiłek. Rozumiem, że kiedy obiad jest 1-daniowy lub mało pożywny mam wziąć gainera/carbo, nie wiem które
4. między obiadem a kolacją
często są to płatki kukurydziane (tak do pochrupania przy czytaniu), jakis owoc albo 2, galaretka (na stawy), czasem trochę ciasta albo spagetti, generalnie staram się nie jeść byle co
6. kolacja
7-9 kromek z serem żółtym, szykną, serem topionym, nutella, kakao
do picia do obiadu i między posiłkami woda mineralna (czasem smakowa ale to chyba nie robi róznicy), jakieś soki, ew. napoje gazowane lub kompot.